maanantai 17. lokakuuta 2011

Rukouskammio vihittiin käyttöön tänään 17.10.2011 klo 13.30

Tämä päivä meni rukouskammion parissa. Toini Ervastin ja Kirsti Heikkilän kanssa teimme kirkkomme alakerran huoneessa suursiivouksen. Tästä huoneesta tulee rukouskammio kolmeksi viikoksi. Huoneesta tuli viihtyisä ja kauniin kodikas. "Rukousalttarille" laitoin kauniin ryijyn ja valkoiset rukoustyynyt. Tämä on sama ryijy, jonka päällä minut vihittiin pastoriksi, Kemijärvellä. Sain tämän ryijyn lahjaksi kemijärveläiseltä sisareltamme, Helvi Lassilalta, muistoksi pastoriksi vihkimisestä. Nyt Helvi-sisar on jo nukkunut pois. Siunasin Helvin haudan lepoon 7.1.2011 Kemijärvellä. Blogiltani löydät Helvi-sisaren muistokirjoituksen. Lupasin Helvi-sisarelle, että käyttäisin ryijyä vain kaikkein tärkeimmissä ja arvokkaimmissa juhlissa. Kaikkivaltiaan Jumalan kohtaaminen rukouksessa on arvokkainta, mitä maailmassa voimme kokea. Tämän tähden laitoin ryijyn rukouskammion alttarille. Saman ryijyn päällä olen vihkinyt ainakin kolme avioparia pyhään avioliittoon, kirkossamme. Tampatessani ryijystä pölyt pois, rukoilin, että Herra siunaisi jokaisen rukoilijan, joka tulee polvistumaan tämän ryijyn päälle rukouskampanjan aikana. Pyysin Herraa kuulemaan kaikkien rukoukset ja vastamaan niihin Herran tahtomalla tavalla ja ajalla. Pyysin Herraa antamaan saman suuren siunauksen, jonka minäkin sain vuosia sitten, kun olin tämän ryijyn päällä vastaanottamassa pappisvihkimystä.

Saatuani rukouskammion sisustettua, kirppiksen Maija tuli katsomaan sitä. Hän oli aivan ihastuksissaan näkemästään ja kokemastaan. Maija oli ensimmäinen, joka polvistui minun kanssani rukoukseen tässä paikassa. Tämä rukous oli historiallinen, koska se oli ensimmäinen tässä rukouskammiossa. Tämä hetki oli rukouskammion vihkimistilaisuus. Rukouskammio vihittiin tänään klo 13.30 paikaksi, jossa Herra ilmestyy, ottaa vastaan rukouksemme ja kiitoksemme ja vuodattaa siunauksia ylenpalttisesti. Saakoon tämä paikka olla kuin taivaan portti. Tämä ajatus tulee Jaakobin kokemuksesta, kun hän pakomatkallaan nukkui kivi päänalusena ja näki unessa tikapuut, joita pitkin enkelit kulkivat ylös ja alas tuoden viestejä taivaasta ja vieden niitä maasta ylös Jumalan luo. Jaakob antoi paikalle nimeksi Betel, Jumalan asuinsija, koska hän kohtasi tässä paikassa armahtavan Jumalan ja sai taivaallisen lohdutuksen Jumalan läsnäolon kirkkaudessa. Hän sai myös liittolupauksen vahvistuksen. Saman lupauksen, jonka hänen isänsä Iisak ja isoisänsä Abraham olivat saaneet. Saakoon jokainen rukouskammioon tuleva kohdata Herran kirkkauden ja kokea samaa omalla kohdallaan, mitä Jaakob koki elämänsä yössä.

Sain rukoilla erityisesti Maijan puolesta ja hänen läheistensä puolesta. Vähän myöhemmin samana päivänä, kun käväisin kukkakaupassa, Katariina tuli minua vastaan, ja hänkin halusi tulla katsomaan rukouskammiota. Rukoilin myös hänen kanssaan ja kerroin ryijyyn liittyvän kertomuksen. Katariina tuli suuresti siunatuksi ja hän halusi ottaa viisi omaa rukoustuntia rukouslistalta. Hän haluaa tulla rukouskammioon kohtaamaan Jumalaa ja vuodattamaan sydämensä esirukousaiheet Herralle. Katariina iloitsi suuresti tästä hetkestä. Hän pyysi minua kirjoittamaan kokemuksesta blogilleni. Tämä kirjoitus on syntynyt Katariinan rohkaisevien sanojen innoittamana. Minulle tuli tänään mieleen, että jos sinä haluaisit saada henkilökohtaisen rukouksen ja ehkä öljyllä voitelun sairauksiesi parantumisen puolesta, niin voisit tulla rukouskampanjan aikana siunattavaksi. Voit myös tilata yksityisajan sielunhoitoon. Sinulla on mahdollisuus pyytää sielunhoitokeskusteluhetkeä Adventtiseurakunnasta, ev.lut. srk:sta, ortodoksikirkosta tai helluntaiseurakunnasta. Voit ottaa minuun yhteyttä ja kertoa kenen kanssa haluaisit rukoilla ja keskustella sinulle tärkeistä asioista luottamuksellisesti. Voit ottaa yhteyttä etukäteen tai tulla rukouskammioon 24.10.-11.11.2011 klo 10-20 välisenä aikana, jolloin siellä on esirukoilija.

Torstaina 20.10.2011 klo 15.15 laitetaan Adventtikirkolle esirukouspyyntölaatikko, jonne voi tuoda esirukouspyynnöt. Esirukoilijat rukoilevat niiden puolesta kolme viikkoa ja ne tuodaan myös 12.11.2011 rukouspäivän tilaisuuteen, jossa ne kannetaan Jumalan kasvojen eteen. Sinulla on varmaan paljon pyyntöjä ja kiitosaiheita Herralle. Kirjoita ne paperille nimettömänä tai nimellä varustettuna. Herra tietää ja kuulee hänelle esitetyt pyynnöt ja kiitokset!

"Mutta kun ne, jotka Herraa pelkäävät, puhuvat kaikesta tästä. Herra kuulee, mitä he sanovat. Kaikki kirjoitetaan muistiin hänen edessään. Se koituu iloksi niille, jotka kunnioittavat häntä ja pelkäävät hänen nimeään. - Sinä päivänä, jonka minä määrään, he jälleen ovat minun oma kansani, sanoo Herra Sebaot. - Ja minä ole hyvä heitä kohtaan, niin kuin isä on hyvä pojalleen, joka tottelee häntä." (Mal. 3:16-17.)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ON todella mahtavaa, että Kuusamossa järjestetään tällainen yhteiskristillinen kampanja! Itse olen aiemmin Oulussa asuessani ollut mukana vastaavanlaisessa kampanjassa ja olen täällä Kuusamossa asuessa monta kertaa ajatellut ja ottanut muutamien henkilöiden kanssa puheeksi, että miksi täällä ei järjestetä yhteiskristillisiä tilaisuuksia niinkuin esim. Oulussa järjestetään useampia vuodessa. Nyt olen kiitollinen tästä ja kiitän rukouksissa oikein sydämen pohjasta, että täällä on vihdoin järjestetty näin. Olkoon tämä täällä Kuusamossa alkusysäys lisääntyville yhteiskristillisille tilaisuuksille, niin että joka seurakunnasta seurakunnan jäsenet ottaisivat muidenkin seurakuntien jäsenet yhtäläisiksi sisariksi ja veljiksi. Olemmehan me kaikki saman Jumalan lapsia. Toivon suurta siunausta tälle tapahtumalle! T. Kiitollinen sisar

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos kiitolliselle sisarelle hyvästä kommentista. Uskon, että pian alkava rukouskampanja tulee siunaamaan meitä kaikkia hyvin paljon. Tervetuloa rukoilemaan rukouskammioon omalla vuorollasi!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos. Olette somistaneet rukouskammion niin kauniiksi ja hengellisesti ajatellen, sellaiseksi paikaksi jossa todella viihtyy ja viihtyisi pitemmänkin aikaa kuin yhden tunnin kerrallaan. Se oikein huokuu rauhallista tunnelmaa, jossa haluaa viipyä hiljaisessa rukouksessa. Oikein jo odotan omaa ensimmäistä vuoroani innolla.
T. Kiitollinen sisar

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos rohkaisevasta palautteestasi, kiitollinen sisar! Olen itsekin aivan ihmeissäni, miten Herra on johdattanut rukouskammion laittamisessa kaikissa pienissä yksityiskohdissa. Niillä, joilla ei ole vielä omaa rukousvuoroa, niin kannattaa varata sellainen. Uskon, että Herra tulee siunaamaan sinua tässä paikassa aivan erityisellä tavalla!

Olen saanut etuoikeuden rukoilla rukouskammiossa jo yhdentoista ihmisen kanssa.