maanantai 31. lokakuuta 2011

Uskonpuhdistusta tarvitaan meidänkin aikanamme!

Tänään 31.10. oli meidän seurakuntamme vuoro aloittaa viikon kestävä rukousvartio. Minulla oli etuoikeus aloittaa vartio klo 10.00. Tämä päivä onkin hyvin merkittävä muistopäivä kirkkohistoriassa. Lokakuun viimeisenä päivänä 1517 Martti Luther julkaisi uskonpuhdistuksen sytyttäneet 95 teesiä katolisen kirkon erheiden johdosta. Lutherin suurista löydöistä on kulunut jo 494 vuotta. Nuo Lutherin löydöt olivat:
1) Raamattu, yksin Raamattu (Raamattu selittää itse itsensä)
2) Jeesus Kristus Vapahtaja ja Herra
3) "Vanhurskas on elävä uskosta"
4) Antikristus

Uskonpuhdistus jatkuu tänäkin päivänä. Meidän ei pidä pysähtyä paikoillemme, vaan mennä uskossa eteenpäin Pyhän Hengen kirkastaman sanan innoittamana ja johdattamana. Luther oli rukouksen ja sanan mies, joten rukousvartiomme sopi hyvin uskonpudistuksen muistopäivään. Saakoon Herra vaikuttaa uskonpuhdistuksen tarpeen kirkastumisen meille, myös omana aikanamme. Uskonpuhdistusta tarvitaan meidänkin aikanamme! Rukoilen voimia yövuorossa palveleville rukoilijoille. Herra olkoon kanssanne, myös Hyvinkäällä, sisarien ja veljien tukena. Kiitos, kun saamme tehdä yhteistä matkaa polvillamme, Herran edessä.

Sain rohkaisevan lupauksen, aloittaessani omaa rukousvuoroani rukouskammiossa.

"Hän on lähellä sitä, joka huutaa häntä avuksi, sitä, joka vilpittömästi kääntyy hänen puoleensa. Hän täyttää niiden pyynnöt, jotka häntä pelkäävät, hän kuulee heidän huutonsa ja auttaa heitä." (Ps. 145:18-19.) Sain tästä lupauksesta paljon voimaa esirukouspyyntöjen lähettämiseen taivaan pyhäkköön Isän kämmenelle.

Ei kommentteja: