lauantai 22. lokakuuta 2016

Uskollisuus ja laupeus antavat kansakunnalle olemassaolon oikeuden!

"Hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta ja asettanut kansat asumaan kaikkialla maan päällä. Hän on säätänyt ihmisille määräajat ja asumisen rajat, jotta he etsisivät Jumalaa, jos ehkä hapuilemalla löytäisivät hänet. Hän ei kuitenkaan ole kaukana yhdestäkään meistä, sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme." (Ap.t. 17:26-28.)

 "Laupeus ja uskollisuus suojaavat kuningasta, laupeudella hän vahvistaa valtaistuimensa." (San. 20:28.)

Jumala tietää tarkalleen mitkä kansakunnat hallitsevat maan päällä ja kuinka kauan niiden hallituskausi kestää. Kansakuntien nousu ja kukistuminen eivät ole ihmisten vallassa. Vaikka kansakuntien sotavarustukset olisivat kuinka suuret ja mahtavat tahansa, niiden varassa kansakunta ei pysy pystyssä. Ihmisviisaus ja ihmisten urhoollisuus eivät takaa menestystä. Jos kansakunta on uskollinen Jumalan suunnitelmalle ja se toteuttaa Herran tahtoa, sillä on tulevaisuus. Jos kansakunta ei piittaa Jumalasta ja se toteuttaa pikemminkin Saatanan suunnitelmaa kuin Jumalan suunnitelmaa, niin tämä kansakunta voidaan pyyhkiä pois maan päältä, vaikka se näyttäisi kuinka lujalta ja mahtavalta tahansa.

Uskollisuus ja laupeus antavat kansakunnalle olemassaolon oikeuden.

"Kansa, jonka minä olen itselleni valmistanut, on julistava minun kiitostani." Jes. 43:21.)

Jumalan lain ja käskyjen perustukselle rakennettu valtakunnan johto on parempi turva, kuin aseellinen maanpuolustusvarustelu. Maanpuolustukseen käytetyt varat olisi parempi käyttää laupeuden ja uskollisuuden toteuttamiseen.

Mitkä asiat toteuttavat kansakunnan harjoittamaa uskollisuutta ja laupeutta?

Terveys- ja sosiaaliala ja kristillisellä perustuksella oleva koulutus tulevat ensimmäisenä mieleen. Kehitysyhteistyö, humanitäärinen auttaminen ja pakolaisten tukeminen kuuluvat laupeuden piiriin. Työn ja toimeentulon turvaaminen kaikille kansalaisille on mitä tärkeintä työtä, jota voidaan kansakunnan hyvinvoinnin eteen tehdä. Luonnon suojeleminen ja hoitaminen kuuluvat meille uskottuun tehtävään. Lasten ja nuorten kasvatus ja hoitaminen ja heistä huolehtiminen tukevat perheitä ja vahvistavat yhteiskunnan tervettä kehitystä. Ikääntyneiden ja vanhusten muistaminen tuo paljon siunausta koko maalle. Paljon muutakin hyvää voidaan tehdä, johon Jumala on kutsunut kansakuntia yhteistyöhön Jumalan kanssa.

Kiitän Jumalaa Suomesta ja rukoilen Suomen hallituksen ja kansalaisten puolesta, että voisimme toteuttaa Jumalan suunnitelmaa ja olla Jumalalle uskollisia palvelijoita ja lähimmäisillemme laupiaita.Ei kommentteja: