lauantai 29. lokakuuta 2016

Olkaamme siis varuillamme!

Daniel oli omana aikanaan merkittävä valtiomies ja profeetta. Tällaisia johtajia maailma tarvitsisi nyt. Daniel oli uskollinen Jumalan palvelija. Hän eli niin kuin opetti. Muiden valtaherrojen kateus oli niin suuri, että he punoivat salaisen juonen Danielin pään menoksi. Suunnitelma oli niin taitavasti verhottu, ettei kuningas huomannut sen koskevan Danielin tappamista. Saatanalla oli tässä sormensa pelissä.

Satraappien ja valtaherrojen lakiesitys kuningas Daarejaveksen vahvistamiseksi koski kumartamista.
Tällä lailla yritettiin estää elävän Jumalan palveleminen ja nimenomaan Danielin raivaaminen pois tieltä. Tähän aiheeseen liittyvät pakkolait eivät ole koskaan Jumalan tahto, vaikka ne näyttäisivät kuinka hyviltä tahansa.
Ihminen ei voi pakottaa toista ihmistä kumartamaan ja palvelemaan Jumalaa. Jumala kunnioittaa jokaisen ihmisen valinnanvapautta palvella häntä tai sitten ei.

Kun kuuliaisuus Jumalaa ja hänen tahtoaan kohtaan lähtee sydämen halusta tehdä oikein, niin se tuo ilmi rakkauden, todellisen rakkauden, joka on tullut taivaasta, Jumalan luota, ja se tuo kunniaa Jumalalle.

Erinomainen henki, joka vaikutti Danielin elämässä, oli Pyhä Henki. Tämä henki antoi Danielille viisauden, rohkeuden ja uskollisuuden Jumalaa kohtaan kaikissa olosuhteissa. Daniel tunsi Jumalan ja hänen pyhä lakinsa oli kirjoitettu hänen sydämeensä.

Jumala osoitti suuruutensa ja voimansa pelastamalla Danielin nälkäisiltä leijonilta. Tämä pelastuminen sai kuningas Daarejaveksen vakuuttuneeksi Danielin palveleman Jumalan Kaikkivaltiudesta.

"Sitten kuningas Daarejaves kirjoitti kaikille kansoille, kansakunnille ja kielille koko maan päällä: "Suuri olkoon teidän rauhanne! Minä olen antanut käskyn, että koko minun valtakuntani alueella on vavisten pelättävä Danielin Jumalaa. Hän on elävä Jumala, ja hän pysyy iankaikkisesti. Hänen valtakuntansa ei häviä, eikä hänen herruudellaan ole loppua. Hän pelastaa ja vapauttaa, hän tekee tunnustekoja ja ihmeitä taivaassa ja maan päällä, hän, joka pelasti Danielin leijonien kynsistä." (Dan. 6:26-28.)

Pian tullaan vahvistamaan sellainen lakiesitys, josta tämä Danielin kokemus on esikuva. Sekin tulee olemaan niin taitavasti verhottu, ettei sitä monetkaan huomaa, että siinä on jotakin pahaa tai väärää. Päinvastoin monet uskonnollisetkin ihmiset ajattelevat yleisesti, että tämä säädetty laki puolustaa Jumalaa ja hänen kunniaansa. Olkaamme siis varuillamme!

Ei kommentteja: