perjantai 21. lokakuuta 2016

"Sillä missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi."

"Kootkaa sen sijaan itsellenne aarteita taivaaseen." (Matt. 6:20.)

Ihmiset ovat kiinnostuneita aarteista, niin on Jumalakin. Aarteita kootaan, etsitään ja yritetään säilyttää. Maan päälle kerättyjen aarteiden kestoaika on hyvin lyhyt. Varkaat, koi ja ruoste mainitaan niiden tuholaisina. Taivaaseen kootut aarteet säilyvät ikuisesti.

"Maan kuninkaat tuovat sinne loistonsa." (Ilm. 21:24.)

Uuteen Jerusalemiin ei tuoda maallisia aarteita ja tämän maailman loistoa. Pelastuneet ja kirkastetut ihmiset ovat Jumalan jalokiviä, jotka on hiottu ja puhdistettu ja tuotu aarteina taivaaseen. Sinä olet Jumalan aarre, jonka Herra on etsinyt ja löytänyt maailman louhoksesta. Sinun aarteesi on Jeesus, jonka sinä olet löytänyt Jumalan aktiivisen toiminnan ansiosta. Antamalla itsesi, voimasi, aikasi, varasi ja kaikki perimäsi ja hankkimasi lahjat Herran käyttöön, kokoat aarteita taivaaseen.

Uusi Jerusalem loistaa Jumalan kirkkautta, ei meidän. Me voimme kyllä heijastaa tuota kirkkautta sekä maailmassa että taivaassa, mutta kirkkauden lähde on aina Jumala.

Taivaassa annetaan suuri arvo sille, mitä olemme tehneet lähimmäisillemme Jumalan armon kautta. Lähimmäisen rakastamisella, itsemme uhraamisella toisten hyväksi, luopumisella tämän maailman aarteista Jeesuksen seuraamisen tähden, Jeesuksen ristin ottamisella ja kantamisella on yhteys taivaan määrättömiin rikkauksiin.

"Sillä missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi." (Matt. 6:21.)

Ei kommentteja: