maanantai 10. lokakuuta 2016

Oikea valo ja keinovalo ovat erilaista valoa!

"Koetelkaa kaikki ja pitäkää se, mikä on hyvää." (1. Tes. 5:9.)

Jumala ei ole koskaan tarkoittanut, että me uskomme kaikki, minkä kuulemme puhuttavan tai tehtävän Jeesuksen nimessä ovat Jumalasta. Meillä on lupa ja velvollisuuskin koetella kuulemamme ja näkemämme.
Jeesus varoitti hänen nimessään tulevista eksyttäjistä ja vääristä profeetoista. Ne johtavat monet harhaan, poispäin Jumalasta ja hänen tahdostaan. Apostolit varoittivat myös samasta asiasta. Vihollinen on lähettänyt maailmaan paljon eksyttäjiä, ettei kukaan selviytyisi perille. Jumala haluaa, että kaikki ihmiset pelastuisivat, mutta paholainen yrittää estää, ettei kukaan pelastuisi. Tästä syystä on olemassa jatkuva henkien taistelu sieluista. Tulitaukoja ei tunneta.

"Hedelmistä te heidät tunnette." (Matt. 7:16,20.)
"Pysykää laissa ja todistuksessa. Elleivät he näin sano, heille ei aamunkoittoa tule." (Jes. 8:20.)
"Jos se, mitä profeetta puhuu Herran nimessä, ei tapahdu eikä käy toteen, Herra ei ole puhunut sitä sanaa. Profeetta on silloin puhunut julkeuttaan. Älä pelkää häntä." (5. Moos. 18:22.)

Tässä on kolme tärkeää sanaa hyvän ja pahan koettelemiseen.

Toisaalta meidän ei pidä asennoitua mihinkään ennakkoluuloisesti ja tuomitsevasti. On tärkeää pysyä nöyrällä, rakastavalla ja avoimella mielellä. Herra ei voi antaa meille lisävaloa, jos suljemme kaikki kanavat, mistä valoa voisi meille tulla. Herran sanansaattajat ovat nöyriä ja vaatimattomia, jotka eivät korota itseään. Tällaisia julistajia meidän on syytä kuunnella tarkasti ja ottaa se, mikä on hyvää ja otollista Herralle.

"Koetelkaa kaikki ja pitäkää se, mikä on hyvää". (1. Tess. 5:21.)

Jos mielestäsi kaikki mitä kuulet ja näet, ei olisikaan Jumalasta, niin huonon rinnalla voi olla hyvääkin ja totuudenmukaista. Tämä hyvä on meille aina siunaukseksi. Pyhän Hengen työ ei ole koskaan väärää, eikä johda ketään harhaan. Jumala kääntää monesti pahankin palvelemaan hyviä tarkoituksia.

Oikea valo ja keinovalo ovat erilaista valoa! Valon lähde paljastaa meille, mistä valo on peräisin. Jeesus on maailman valkeus, todellinen valo. Hänessä elävät ovat valossa, eivätkä he kulje pimeydessä, eivätkä keinovalossa.

Ei kommentteja: