tiistai 18. lokakuuta 2016

Rohkaisuksi, ystävälleni, Arille!

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja Ari Hyyppä soittaa minulle lähes päivittäin ja pyytää esirukousta, koska hänellä on raskas työ. Aamuvarhaisella hän nousee ylös ja lähtee ajoon, joka kestää pitkälle iltaan saakka. Tänään hän sanoi pääsevänsä kotiin vasta kymmenen jälkeen illalla ja työt alkavat aamulla seitsemältä. Olen ihmetellyt, miten hän jaksaa tuollaista työtahtia? Elimistö ei ehdi palautua stressistä noin vähäisellä levolla. Kun olen kuunnellut Arin kokemuksia, niin olen ajatellut, että kuljetusala on kova ala. Siinä eivät heikot pärjää.

Palkkauskaan ei ole kovin hääppönen tuohon työmäärään nähden, mitä joutuu tekemään. Toisinaan palkkoja saa odottaa ja odottaa, koska ne eivät tule tilille täsmällisesti. Kesälomarahat eivät näy tilinauhoissa ja ilmoitettuja tunteja on vähennetty omin päin. Työnantajat ovat myös itsekin vaikeuksissa, koska kuljetusalalla paineet ovat kovat ja pakolliset maksut korkeat. Ari kertoo, että työssä ei ehdi pitää ruokatunteja eikä lepotaukoja ollenkaan. Omia asioita ei ehdi hoitamaan, koska työ vie kaiken ajan.

En tiedä mitä tällaisessa tilanteessa pitäisi tehdä ja kenellä on vastuu työntekijöiden turvallisuudesta ja hyvinvoinnista?

Ari sanoi minulle, että kirjoita blogillesi jotakin hänen tilanteestaan ja mainitse reilusti hänen nimensä.

Silmiini osuivat sanat: "Rakkaus kärsii kaiken." (1. Kor. 13:7.) Sanoin nämä sanat äskettäin Arille puhelimessa ennen rukousta.

Nämä sanat kolahtivat Arin sydämeen. Jeesus on kärsinyt puolestamme kaiken tuskan. Hänen antamansa rakkaus antaa voimaa ja elämän tarkoitusta oravanpyörässä elävälle Jumalan miehelle.
Kun annamme rakkauden virrata lähimmäisiämme kohti, niin Jumalan armon raikas lähde virvoittaa väsyneen ja uupuneen sielun. Sapatista Ari iloitsee erityisen paljon, koska hänen ruumiinsa ja henkensä saa levätä ja rauhoittua. Tämä on ihmeellinen lahja työn ja kuormien uuvuttamille ihmisille. Jeesus antaa rauhan ja levon, jota maailma ei pysty antamaan, koska maailmalla ei ole mistä antaa. Jeesuksella on sitä mitä me kaikki tarvitsemme. Kun tulemme hänen luokseen, niin saamme lähteä vahvistuneena elämän haasteisiin. Pienikin hetki Jeesuksen kanssa virvoittaa sielun.

Rukoilen, Ari, puolestasi ja toivon sinulle parhainta menestystä ja siunausta elämääsi. Ole rohkea ja vahva Herrassa! Iloitkoon sydämesi Jumalan lupauksista ja antakoot ne toivoa sinulle paremmasta huomisesta!

Ei kommentteja: