perjantai 28. lokakuuta 2016

Jumala ei koskaan jätä omia lapsiaan vaille tukea ja apua!

Mietin vielä kansakuntien tehtävää maan päällä. Uskon, että jokaisella kansalla on jokin tehtävä Jumalan suunnitelmissa, vaikka tämä kansa olisi pieni. Historia toistaa koko ajan itseään. Ihmiskunta ei näytä oppivan historiasta. Jumala puuttuu kansojen kohtaloon sen mukaan, miten ne toteuttavat Jumalan suunnitelmaa. Kaikki monimutkaisetkin asiat ovat Jumalan kädessä. Mitään ei tapahdu sattumalta. Yksilöiden ja kansojen kohtaloihin vaikuttavat ne valinnat, joita tehdään. Syyn ja seurauksen lakia ei voi tehdä mitättömäksi.

Yksilöillä ja kansakunnilla on oma etsikkoaikansa. Tämä aika on tärkeää  Herran etsimisen aikaa. Jos emme tunne omaa etsikkoaikaamme, meille käy huonosti.

Nykypäivän tapahtumat eivät tapahdu yllätyksenä. Ne on kaikki kerrottu meille Raamatussa. Raamatun profetiat ovat etukäteen kerrottua ja kirjoitettua historiaa, koska Kaikkivaltias Jumala tietää, mitä täällä tapahtuu. Hän tietää hyvän ja pahan välisen taistelun jokaisen yksityiskohdankin.
Ymmärrämme historiaa Raamatun kautta sekä menneisyydestä että tulevaisuudesta käsin.

Kaikki ymmärrämme, että maailmamme on nyt kuohuksissa, enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Matt. 24, Luuk. 21, Ilmestyskirja ja Danielin kirja avaavat ymmärryksemme käsittämään omaa aikaamme ja valmistaa meidät kohtaamaan meneillään olevat lopputapahtumat.

Uutiset seuraavat tarkasti kaikkien kansojen välisiä suhteita, miten ne kehittyvät nopeassa ja kiihkeässä tahdissa? Parempaa ei ole tiedossa. Suuri ahdistus on tulossa. Pelko tulee lisääntymään niin suureksi, että moni menehtyy siihen. Näin meille on ilmoitettu Raamatussa.

Jeremian kaltainen tuska tulee niille, jotka elävät viimeisinä päivinä.

"Voi sisimpäni, sisimpäni. Minä vääntelehdin tuskasta. Voi sydämeni seinämiä. Sydämeni hakkaa, en voi vaieta, sillä sieluni on kuullut pasuunan äänen, sotahuudon. Hävitystä on tapahtunut hävityksen perään, koko maa on tuhottu. Äkisti tuhoutui majani, hetkessä minun telttani." (Jer. 4:19,20.)

"Voi! Suuri on se päivä, ei ole sen kaltaista. Se on Jaakobille ahdistuksen  aika, mutta hän on pelastuva siitä." (Jer. 30:7.)

Tässä on rohkaiseva lupaus Jeesuksen omille. Jeesuksen omat pelastuvat! Tähän voimme tarttua tulevan ahdistuksen keskellä. Samoin psalmin 91:9,10 lupaukseen:

"Sillä: 'Sinä, Herra, olet minun turvani'. - Korkeimman olet sinä ottanut suojaksesi. Ei kohtaa sinua onnettomuus, eikä vitsaus lähesty sinun majaasi."

Jumala ei koskaan jätä omia lapsiaan vaille tukea ja apua. Hän on luvannut pelastaa  ne, jotka häneen turvautuvat.

Ei kommentteja: