torstai 6. lokakuuta 2016

Mikä valtava voima onkaan sanoilla!

"Lempeät sanat ovat kuin valuva hunaja: makeita sielulle ja lääkettä luille." (San. 16:24.)

Kaikki päivän aikana kohtaamamme ihmiset tulevat vaikutuspiiriimme. Ne ihmiset, joille sanomme jotakin, saattavat jäädä pohtimaan syvemmin sitä, mitä heille sanoimme, jos sanamme ovat koskettaneet heitä erityisellä tavalla. Puheemme ja sanamme ovat kylvämistä, josta aikanaan kasvaa satoa. Sanamme voivat merkitä kuulijoillemme suurta apua tai suurta vahinkoa.

Voi olla niin, että tapaamme tänään ihmisen, jonka näemme viimeisen kerran. Mitä haluaisit sanoa sellaiselle ihmiselle, jota et enää milloinkaan sen jälkeen tapaa? Tämä ajatus herättää meille suuren haasteen. Meillä on aina vastuu itsestämme ja myös lähimmäisistämme.
Sanoillamme on vaikutus joko hyvään tai pahaan. Kuinka tärkeää onkaan pyytää Herraa lähettämään suullemme vartijan, joka vartioi sitä, mitä suustamme tulee ulos.

Lempeät sanat ovat kuin hunajaa. Ne lääkitsevät sielua ja ruumista. Miksi lempeillä sanoilla on näin suuri vaikutus? Lempeydessä on mukana paljon rakkautta. Rakkaus parantaa kolhiintuneen ja haavoittuneen mielen. Totuuden sanat lausuttuna lempeän rakkauden hengessä jättävät syvän vaikutuksen ihmisen sisimpään, koska ne ovat hyvin harvinaisia tänä aikana, jolloin kuulee niin paljon kovia ja pahoja sanoja.

Sanat tulevat sydämestämme. Rakkauden sanoja ei voi tulla sydämestä, jossa rakkautta ei ole. Tarvitsemme joka päivä sydämeemme Pyhän Hengen kautta vuodatettua rakkautta, että suumme sanat voisivat olla parantavia, rohkaisevia ja toivoa herättäviä lempeitä, mutta kuitenkin totuuden sanoja. Tuomitsevat, arvostelevat, halventavat ja loukkaavat sanat saavat voimansa pahan maailmasta. Ne ovat kuollettavia sanoja, joista toipuminen voi kestää kauan tai ne voivat viedä uhrinsa jopa kuolemaan asti.

"Jokainen Jeesuksen huulilta lähtenyt sana ja ajatus oli jollekin kuulijalle iankaikkisen elämän sana". Jospa mekin voisime lausua tällaisia sanoja, edes muutamia. Jeesuksen sanat löydämme Raamatusta. Sieltä luettuna tai kuultuna saamme kuulla iankaikkisen elämän sanoja yhtä todellisina ja ajankohtaisina kuin kuulisimme ne livenä 2000 vuoden takaa Jerusalemin tai Kapernaumin kaduilla.

Mikä valtava voima onkaan sanoilla! Puhu Jumalan sanoja. Sano vain sana, niin joku voi parantua, pelastua ja rohkaistua. Sanoillamme voimme panna liikkeelle pahuuden tai hyvyyden vyöryn. Saakoon Herra auttaa meitä niin, että hyvyys voittaisi tänään pahuuden 3-0!
Sanan vallassa on elämä ja kuolema!

Ei kommentteja: