torstai 27. lokakuuta 2016

Auttamisesta!

"Älä kiellä tarvitsevalta hyvää, jos sen antaminen on sinun vallassasi." (San. 3:27.)

Paholainen on kylvänyt ihmisten sydämeen itsekkyyden siemenet. Hän ei soisi ihmisten auttavan toinen toisiaan. Paholainen iloitsee kurjuudesta ja sen aiheuttamisesta. Jeesuksen tie on päinvastainen. Hän kutsuu meitä pitämään huolta toinen toisistamme. Jeesus tulee meidän luoksemme kärsivissä ihmisissä ja koettelee meitä. Hän panee merkille, miten me suhtaudumme heihin? Jatkuvat torjutut tilaisuudet lähimmäisten auttamiseen kovettavat sydämen.

Joillekin ihmisille antaminen on helppoa, toisille se on vaikeaa. Olen nähnyt tämän Sympatia-keräyksellä. Toiset auttavat aina mielellään. He eivät koskaan kiellä apua. Joillakin ovilla on aina sama vastaus vuodesta toiseen: "Kiitos, ei tällä kerralla"! Tuota auttamiskertaa ei ole tullut koskaan. Tämä kohtelias vastaus kerääjälle on vain sitä varten, että päästään kerääjästä mahdollisimman nopeasti eroon.

Seuraavan kerran, kun joku pyytää sinulta apua, niin ajattele, että Jeesus pyytää sinulta apua tämän henkilön persoonassa. Kun teet näin, niin vastauksesi ja toimintasi saattavat muuttua ystävälliseksi ja halusi auttaa, kasvaa. Joka toisia auttaa, sitä autetaan, joka kieltää toiselta avun antamisen, voi joutua katumaan sitä katkerasti.

Ei kommentteja: