sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Jori Aittala yllätti minut täysin hienolla lahjalla!

Kävin Kajaanissa seurakuntavierailulla 14.-16.10.2016. Jumalanpalveluksessa vietimme Herran pyhän ehtoollisen. Virkistyimme koko seurakuntana. Herra siunasi läsnäolollaan.

Jumala oli varannut minulle virkistävän yllätyksen Jori Aittalan kautta. Jori sanoi minulle puhelimessa, että olenko valmis suureen seikkailuun, sanoin, että kyllä olen. En tiennyt, mitä tuleman piti. Sain ohjeeksi ottaa mukaan pyyhkeen ja uimahousut.

Klo oli 15.15, kun auto pysähtyi Asemieskatu 6 portille. Nyt sitä sitten lähdettäisiin Sotkamoon. Jori vei minut omalla autollaan Vuokattiin. Hän esitteli minulle Vuokatissa olevan Holiday Club -kylpylä Katinkullan. Tämä 3000 hengen majoituspaikan käsittävä kylpylä hotelli oli nähtävyys jo sinänsä.

Kuljin Jorin perässä kaikkiin eri porealtaisiin, vesipisteisiin ja erilaisiin saunoihin lähes kolmen tunnin ajan. Väkeä oli paljon ja tunnelma oli iloinen ja rentouttava. Vesi hoiteli kehoa mitä erilaisemmilla tavoilla. Lämpö ja kylmähoidot panivat veren kiertämään ja hermot laukeamaan.
Saunakeskustelut erilaisten ihmisten kanssa olivat kiinnostavia ja loivat yhteisöllistä ilmapiiriä. Perheet olivat tulleet syyslomalle yhdessä nauttimaan kylpylän palveluista.

Saunajuomaksi sain kookosvettä, joka oli ensimmäinen kokemukseni. Hyvältä maistui ja virkisti kovasti. Vesihoitojen jälkeen oli raukea ja rentoutunut olo. Sitten teimme kiertoajelun kylpylän maisemissa ja Jori esitteli minulle kauniita taloja ja sanoi niiden olevan hotellin majoitustiloja. Ikkunoista näkyi, että huoneet olivat korkeatasoisesti sisustettuja. Järven rannalla olevat talot olivat tosi kauniilla paikalla. Hintataso niissä oli ainakin minulle päätä huimaava.

Kylpyläreissun jälkeen Jori vei minut iltapalalle etniseen ravintolaan ja tarjosi minulle falafel-rullan. Olipa hyvänmakuinen ja ravitseva iltapala tunnelmallisessa paikassa. Kuusamossa tekemäni maahanmuuttotyö tuli mieleeni. Ajattelin, että täälläkin tuota työtä olisi paljon.

Retki päättyi kotikäyntiin maahanmuuttajien kotiin. Nämä ystävät kuuluvat Kajaanin adventtiseurakuntaan, jotka eivät tänä sapattina olleet kirkossa, informaatiokatkon tähden.

Sunnuntaiaamuna pakattiin peräkärry täyteen kirppistavaraa, jotka Jori ja Pirkko olivat keränneet Kajaanista, Nummelasta ja Kuopiosta.

Ennen Kuusamoon lähtöä tein vähän puutarhatöitä Nevalaisilla ja vietimme Annen ja Irman kanssa ehtoollisen, koska Irma ei jaksanut lähteä sapattiaamuna kirkkoon. Kello oli vailla kaksi, kun lähdin ajelemaan Kuusamoa kohti. Saavuin Kuusamoon puoli kuuden maissa ja tyhjensimme Adamin kanssa peräkärryn kirppistavaroista ja sitten olikin aika mennä kotiin, jossa kaikki oli ok. Anne tulee kotiin tiistaina.

Kiitos, Jori, tosi paljon tästä hienosta yllätyksestä! Tämän kyllä muistaa koko loppuelämän!

Ei kommentteja: