perjantai 21. lokakuuta 2016

Hyvin käyttäytyvät lapset ovat kaikille ilo ja Herralle mieleen!

"Lapset, olkaa kaikessa kuuliaisia vanhemmillenne, sillä se on Herralle mieleen." (Kol. 3:20.)

"Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että eläisit kauan siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa." (2. Moos. 20:12.)

"Rakkauden kautta vaikuttava usko ja kuuliaisuus" ovat Herralle mieleen ja tulee siunaukseksi koko maailmalle. Kun lapset oppivat tottelemaan vanhempiaan pienestä pitäen, siitä koituu suuri siunaus koko elämän ajaksi sekä lapsille että vanhemmille ja koko yhteiskunnalle.


"Sillä tottelemattomuus on taikuuden syntiä, ja niskoittelu on valhetta ja kuin kotijumalain palvelusta." (1. Sam. 15:23.)

Kapinasta kaikki paha on saanut alkunsa. Kapinalla on aina seurauksensa. 
Näin hiljattain fb:ssa videoklipin luokkatilanteesta, jossa oppilaat ja opettaja ottivat rajusti yhteen. Opettamisesta ei tullut yhtään mitään. Tilanne riistäytyi käsistä. Huutaminen ja toisten syyttäminen oli järkyttävää kuunneltavaa. En kokenut mitään tällaista omana kouluaikanani. Ko. tilanne aiheutti varmaan kaikille traumoja, ellei riitaa selvitetty jälkeenpäin ja pyydetty anteeksi puolin ja toisin.

Tottelemattomuutta verrataan taikuuteen ja niskoittelua valheeseen ja epäjumalanpalvelukseen.

Ei siis ihme, että Jumala sisällytti pyhään lakiinsa käskyn vanhempien kunnioittamisesta ja sen seurauksista. Ellei kunnioittamista opita kotona, niin sitä on vaikea oppia muuallakaan. 
Hyvin käyttäytyvät lapset ovat kaikille suuri ilo ja myös Herralle mieleen!

Ei kommentteja: