keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Jeesuksen läsnäolo antaa paljon toivoa!

"Ja nyt, Israel, mitä muuta Herra, sinun Jumalasi, sinulta pyytää kuin että pelkäät Herraa, Jumalaasi, vaellat kaikessa hänen teillään ja rakastat häntä ja palvelet Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi ja koko sielustasi. Noudata Herran käskyjä ja säädöksiä, jotka minä tänä päivänä sinulle annan, että menestyisit." (5. Moos. 10:12-13.)

"Hän on ilmoittanut sinulle, ihminen, mikä on hyvää. Mitä muuta Herra sinulta vaatii, kuin että teet sitä, mikä on oikein, rakastat laupeutta ja vaellat nöyrästi Jumalasi edessä?" (Miik. 6:8.)

Jumalan ilmoitus hänen tahdostaan on kirjoitettu Raamattuun hyvin selvästi. Koska Jumala on rakkaus, niin hän ei pakota ketään tottelemaan itseään ja tahtoaan. Jumalan pyyntö ja vaatimus noudattaa hänen käskyjään ja säädöksiään jää jokaisen ihmisen omalle vastuulle.

Herran pelko eli kunnioitus häntä kohtaan on vanhempien vastuulla istuttaa heidän lastensa sydämeen jo varhain. On kohtalokas erehdys luulla, että kyllä he vanhempana alkavat kunnioittaa Jumalaa. "Herran pelko on viisauden alku". Se, mitä ihmiselle tapahtuu alussa, seuraa häntä koko matkan ajan. "Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa".

Oikein tekeminen lähtee sydämestä. Laupeuden rakastaminen ja nöyryys eivät ole luonnollisia asioita meille langenneille ihmisille. Uudestisyntymätön ihminen pitää usein laupeutta ja nöyryyttä heikkouksina, jotka estävät heitä ns. urallaan.

Jumalanpalvelus, jonka tulisi olla ensimmäinen ja tärkein asia elämässämme, jää usein kaikkein viimeiseksi asiaksi. Tai suljemme sen elämästämme pois kokonaan. Monet siirtävät ajatuksen Jumalasta, kuolinvuoteelleen.

Jumalanpalveluksesta voi tulla turha monista eri syistä. Muodollisuus tekee ihmisen ympärille kovan ja kiillotetun ulkokuoren, joka peittää alleen pahuuden. Ihmisviisaus tekee ihmisestä omahyväisen ja Jumalasta riippumattoman. Armoton ja kovasydäminen uskonto ei ole kristinuskoa. Jeesus odottaa seuraajiltaan laupeutta, armeliaisuutta, huomaavaisuutta ja kohteliaisuutta. Töykeä puhe on haavoittavaa, mutta rohkaisevat sanat herättävät toivoa ja ne kertovat Jumalan lapseudesta ja myötätunnon ja rakkauden tiestä, jolla kristittyjen pitäisi kulkea. Tämä on se tie, jota Jeesus kulki päivittäin. Jumalan lupausten siunauksista saavat iloita ne, jotka levittävät ympärilleen Jumalan antamaa iloa, rauhaa ja rakkautta. Jeesuksen läsnäolo siellä missä olemme, synnyttää elämää ja antaa paljon toivoa!

Ei kommentteja: