tiistai 11. lokakuuta 2016

"Herra tekee tyhjäksi kansojen neuvon, estää kansojen aikeet."

"Herra katsoo taivaasta ja näkee kaikki ihmiset. Valtaistuimeltaan hän valvoo kaikkia maan asukkaita, hän joka on luonut heidän kaikkien sydämensä, hän, joka ymmärtää kaikki heidän tekonsa."
(Ps. 33:13-15.)

"Herra tekee tyhjäksi kansojen neuvon, estää kansojen aikeet." (Ps. 33:10.)

Maapallolla ei tapahdu mitään sellaista, mitä Jumalan silmä ei näkisi. Jumalalle kaikki on avointa ja paljastettua. Hän tuntee kaikkien ihmisten sydänten aivoituksetkin. Kaikkien ihmisten kaikki teot ja niiden motiivitkin ovat Herralla tiedossa.

Kansojen neuvot ja niiden aikeet voivat olla pahoja toisia kansoja kohtaan. Herra voi kuitenkin estää ja tehdä tyhjäksi niiden toteutumisen. Jos kansat ja kansakunnat nöyrtyvät ja kääntyvät koko sydämestään Jumalan puoleen, niin Herra voi kääntää kansojen kohtalon vaikeastakin tilanteesta hyväksi. Näin on tapahtunut historian aikana monta kertaa.

"Kuningas ei pelastu paljolla sotaväellä, eikä sankari selviydy suurella voimalla. Pettävä on sotaratsu pelastajaksi, ei sen suuri voima auta pakoon. Katso, Herran silmä valvoo niitä, jotka pelkäävät häntä ja panevat toivonsa hänen armoonsa, että hän pelastaisi heidän sielunsa nälänhädän aikana." (Ps. 33:16-19.)

Kansojen hankkimat aseet ja sotavarustelut eivät tuo voittoa, eikä todellista turvallisuutta, vaikka niihin laitettaisiin rahaa kuinka paljon tahansa. "Pettävä on sotaratsu pelastajaksi, ei sen suuri voima auta pakoon." (Ps. 33:17.)

Kansakuntien menestyksen ja turvallisuuden taustalta löytyy vanhurskas hallitus, joka luottaa ja turvautuu Jumalaan. Se, mikä pätee kansojen menestykseen, pätee myös yksityisten kansalaisten menestykseen.

"Meidän sielumme odottaa Herraa, hän on meidän apumme ja kilpemme. Hänessä iloitsee meidän sydämemme, koska me turvaamme hänen pyhään nimeensä. Sinun armosi, Herra, olkoon meidän yllämme, kun panemme toivomme sinuun." (Ps. 33:20-22.)

Nämä ajatukset tulivat eilen sydämelleni, kun rukoilin Rukouspuutarhassa kolmen ystävän kanssa.

Ei kommentteja: