tiistai 7. joulukuuta 2010

7. päivä: Jeesus Kristus on Raamatun "MINÄ OLEN"

"Ihmisenä Kristus pääsi kosketukseen ihmisten kanssa, Jumalana Hän on yhteydessä Jumalan valtaistuimen kanssa. Ihmisen Poikana Hän antoi meille esimerkin kuuliaisuudesta; Jumalan Poikana Hän antaa meille voimaa totella. Kristus se oli, joka puhui Moosekselle pensaasta Hoorebin vuorella sanoen: "Minä olen se, joka minä olen" ... "Sano israelilaisille näin: 'MINÄ OLEN lähetti minut teidän luoksenne.'" 2. Moos. 3:14. Tämä oli Israelin vapautuksen vakuus. Kun Hän siis tuli "ihmisten kaltaiseksi", Hän julisti olevansa MINÄ OLEN. Seimen lapsi, nöyrä ja sävyisä Vapahtaja on Jumala "ilmestynyt lihassa", 1. Tim. 3:16. Ja meille Hän sanoo: "Minä olen se hyvä paimen." "Minä olen se elävä leipä." "Minä olen tie ja totuus ja elämä." "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä." Joh. 10:11; 6:51; 14:6; Matt. 28:18. MINÄ OLEN jokaisen lupauksen pantti. MINÄ OLEN; älä pelkää. "Jumala meidän kanssamme" on vakuus meidän vapautuksestamme synnistä, takuu meidän voimastamme totella taivaan lakia.
Alentuessaan ottamaan ihmismuodon Kristus osoitti luonteensa olevan Saatanan luonteen vastakohdan. Mutta Hän astui vieläkin alemmaksi nöyryyden polulla. "Hänet havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen; Hän nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, hamaan ristin kuolemaan asti." Fil. 2:8. Kuten ylimmäinen pappi riisui loistavan ylimmäispapillisen vaippansa ja suoritti tehtävänsä tavallisen papin valkoisessa liinapuvussa, samoin Kristus otti orjan muodon ja uhrasi uhrinsa, ollen itse sekä pappi että uhri. "Hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli Hänen päällänsä, että meillä rauha olisi." Jes. 53:5.
Kristusta kohdeltiin meidän ansiomme mukaan, jotta meitä voitaisiin kohdella Hänen ansionsa mukaan. Hänet tuomittiin meidän syntiemme tähden, joihin Hänellä ei ollut mitään osaa, jotta meidät voitaisiin vanhurskauttaa Hänen vanhurskautensa tähden, johon meillä ei ole mitään osaa. Hän kärsi kuoleman, joka kuului meille, jotta me saisimme elämän, joka oli Hänen. "Hänen haavainsa kautta me olemme paratut."

7. Kysymys:
Mitä juutalaiset johtajat ajattelivat, kun Jeesus julisti olevansa Raamatun "MINÄ OLEN"?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on vähän epävarma vastaus, mutta mieleeni tulee Joh.8:48-59 Jae 52 "Sinussa on paha henki" "Mikä sinä luulet olevasi?" Jae 57 "et ole edes viidenkymmenen ja olet muka nähnyt Aabrahamin". Voisiko sanoa että Jeesus oli aikansa toisin ajattelija, siinä juutalaisessa yhteiskunnassa missä hän eli, häntä ei hyväksytty ja sen hän totisesti sai kokea. -Täytyy laittaa näin kun en osaa käyttää näitä kaikkia tietokoneen hienouksia.- HS=Helena

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos Helenalle hyvästä kommentista! Oletko Helena-siskoni vai joku toinen Helena? Huom. Ei tarvitse vastata, jos haluat pysyä anonyyminä.

Olet oikealla jäljillä. Mainitsemassasi tekstissä tulee esille se, että juutalaiset johtajat aikoivat tappaa Jeesuksen kivittämällä. He syyttivät Jeesusta jumalanpilkasta, kun Hän viittasi itseensä sanoilla: "minä olin". Näissä sanoissa on Luojan, Kaikkivaltiaan Jumalan nimi "MINÄ OLEN". Juutalaiset "johtajat" pitivät Jeesusta tavallisena ihmisenä, eivätkä uskoneet Hänen olevan Jumalan. Jos Jeesus ei olisi ollut Jumala, Hän olisi tässä kohdassa syyllistyt jumalanpilkkaan, sillä jos ihminen korottaa itsensä Jumalaksi, niin silloin hän syyllistyy jumalanpilkkaan. Mooseksen laissa oli säädetty, että jumalanpilkkaan syyllistynyt ihminen piti kivittää kuoliaaksi. Tämän lain nojalla juutalaiset johtajat päättivät tappaa Jeesuksen. Tämä syytös tulee esille myös ristin tapahtumien yhteydessä.
Toinen kohta, jossa Jeesusta syytettiin jumalanpilkasta, oli se, kun Jeesus antoi syntejä anteeksi. Vain Jumala voi antaa syntejä anteeksi. Juutalaiset johtajat eivät uskoneet Jeesuksen jumaluuteen. Kun Jeesus sanoi antavansa synnit anteeksi, niin "johtajat" syyttivät Jeesusta jumalanpilkasta. Jos Jeesus ei olisi ollut Jumala, niin Hän olisi syyllistynyt jumalanpilkkaan, antaessaan syntejä anteeksi. Jeesuksella oli kuitenkin valta antaa syntejä anteeksi, koska Hän oli ja on Jumala.
Juutalaislla johtajilla oli väärä kuva Jumalasta. He eivät ymmärtäneet messiasennustuksia oikein ja sen tähden he eivät tunnistaneet Jeesusta messiaana, eivätkä uskoneet Jeesuksen jumaluuteen.
Juutalaisia "johtajia" "ärsytti" myös se, että Jeesus ei ollut käynyt "heidän" "koulujaan".
Jeesuksen vaatimaton ja yksinkertainen elämä ei sopinut juutalaisten "johtajien" eikä monien muidenkaan messiaskuvaan.

Helena S kirjoitti...

Uskon kautta olen sisaresi, ja kasvokkain olemme olleet joillain kesäjuhlilla Peurungassa. Ostin suru ja onnittelu adresseja, tulot taisi mennä Kuusamon leiririppikoulun hyväksi. Mitä olen lehdestä lukenut niin teillä on tosi mahtavat leiri ohjelmat. Minulla on lastenlapsia jotka ovat siinä iässä ja salainen toiveeni on että he haluasivat osallistua teidän rippileireillenne. Tämän blogisi löysin kun hain Nykyajan sivuja, ja sitten halusinkin olla Hyvässä seurassa!
Asun Kivijärvellä, pohjoisessa Keski-Suomessa, kaukana kaikesta , mutta en Jumalan selän takana!

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos kirjoituksestasi. Kivijärvi on lähellä Karstulaa ja Kastula on lähellä Soinia. Soini on minun syntymäkotikuntani. Olen monta kertaa ajanut Kivijäven ohi, kun olemme tulleet Etelä-Suomesta pohjoiseen. Kivijärvi on kaunista seutua. Asut Suomi-neidon navan kohdalla.
"en Jumalan selän takana" oli mukavasti sanottu. Kaikki Jumalan lapset asuvat Jumalan sylissä tai Hänen kämmenellään.
Hienoa, kun olet tukenut leirejämme. Myymme kortteja ja adresseja leiriemme hyväksi läpi vuoden. Niitä on runsas valikoima Kirppiksellämme tälläkin hetkellä. Toimitamme niitä myös postin välityksellä kaikille halukkaille.
Sano lastenlapsillesi, että he ovat tervetulleita, vaikka ensi kesänä leirille. Leiri pidetään 1.-10.7.2011 Jokijärven leirikeskuksessa. Jokijärvi kuuluu Taivalkoskeen. Leiripaikka on oikein hyvä ja se on kauniilla paikalla. Olen pitänyt siellä jo kaksi leiriä aikaisempina vuosina.
Toivotan sinulle ja läheisillesi Hyvää Joulua ja siunattua Uutta Vuotta!