sunnuntai 19. joulukuuta 2010

19. päivä: Välinpitämättömyyttä ja tietämättömyyttä

"Kunnian Kuningas alentui ottamaan ihmismuodon. Hän eli sivistymättömässä, vastenmielisessä ympäristössä. Hänen kirkkautensa oli peitetty, jotta Hänen ulkomuotonsa ylevyys ei tulisi huomion kohteeksi. Hän karttoi kaikkea ulkonaista loistoa. Rikkaus, maallinen kunnia tai inhimillinen suuruus eivät voi koskaan pelastaa sielua kuolemasta. Jeesuksen tarkoitus oli, ettei kiintymys mihinkään maalliseen vetäisi ihmisiä Hänen puoleensa. Vain taivaallisen totuuden kauneuden täytyi kiehtoa niitä, jotka tahtoivat seurata Häntä. Messiaan luonne oli kauan sitten esitetty ennustuksissa, ja Hän toivoi ihmisten ottavan Hänet vastaan Jumalan sanan todistuksen perusteella.
Enkelit olivat ihmetelleet ihanaa lunastussuunnitelmaa. He katselivat nähdäkseen, kuinka Jumalan kansa ottaisi vastaan Hänen Poikansa, joka oli pukeutunut ihmismuotoon. Enkeleitä saapui valitun kansan maahan. Muut kansat uskoivat taruja ja palvelivat vääriä jumalia. Enkelit laskeutuivat siihen maahan, missä Jumala oli ilmaissut kunniansa ja missä profeetallinen valo oli loistanut. He tulivat näkymättöminä Jerusalemiin, niiden luo, jotka oli määrätty selittämään pyhiä ennustuksia, Jumalan huoneen palvelijoiden luo. Pappi Sakariaalle oli jo, hänen palvellessaan alttarin edessä, ilmoitettu Kristuksen tulon läheisyys. Edelläkävijä oli jo syntynyt, ja hänen tehtävästään olivat todistaneet ihme ja ennustus. Tieto hänen syntymästään ja hänen tehtävänsä ihmeellisestä merkityksestä oli laajalle levinnyt. Kuitenkaan Jerusalem ei valmistunut lausumaan Lunastajaansa tervetulleeksi.
Hämmästyneinä taivaalliset sanansaattajat katselivat sen kansan välipitämättömyyttä, jonka Jumala oli kutsunut välittämään maailmalle pyhän totuuden valoa. Juudan kansa oli säilynyt todistuksena siitä, että Kristus syntyisi Aabrahamin siemenestä ja Daavidin suvusta, eikä se kuitenkaan tiennyt, että Hänen tulemisensa oli nyt käsillä. Temppelissä aamu- ja iltauhri viittasivat joka päivä Jumalan Karitsaan, eikä siellä kuitenkaan valmistauduttu vastaanottamaan Häntä. Papit ja kansan opettajat eivät tienneet, että kaikkien aikojen suurin tapahtuma oli juuri tulossa."

19. Kysymys:
Mistä Jumalan kansan, Lunastajan tuloon liittyvä, välinpitämättömyys ja tietämättömyys johtuivat?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Ajattelisin että epäuskosta.

Paavo Hautala kirjoitti...

Olen kanssasi samaa mieltä. Epäuskon tähden Jumalan kansa joutui kulkemaan erämaassa neljänkymmenen vuoden ajan ja vain kaksi uskon miestä, jotka olivat lähtenee Egyptistä, pääsivät luvattuun maahan sekä erämaassa syntynyt toinen sukupolvi. Nuo Egyptistä lähteneet miehet olivat Joosua ja Kaaleb. Egyptistä lähti arviolta noin kaksi miljoonaa ihmistä ja kaikki he kuolivat matkalla, paitsi Joosua ja Kaaleb. Usko vie perille, mutta epäusko jättää välille. Epäusko, jonka hedelmänä on tottelemattomuus, oli myös Baabelin pakkosiirtolaisuuteen joutumisen syynä. Epäusko esti kirjoitusten valon pääsemisen Jumalan kansan johtajien ja heidän alaistensa sydämeen ja tämä johti israelilaiset välinpitämättömyyteen ja tietämättömyyteen Messiaan tuloa koskevissa hengellisissä asioissa.
Käykö näin myös meidän sukupolvellemme, joka odottaa Jeesuksen toista tulemista? Tätä kysymystä voimme ajatella kukin omassa sydämessämme.