maanantai 13. joulukuuta 2010

"Maalaisten kylpyläretki"

Olin eilen illalla Mikaelin kanssa Kuusamon Tropiikissa uimassa ja sitten jäimme yöksi erään ystävän lomaosake huoneeseen. (Kiitos ystävälle hienosta joululahjasta!) Mennessämme nauttimaan lomaosakkeen upeasta tarjouksesta, luulimme uimisen ja saunomisen kuuluvan etuihimme. Ilmoittautumisen yhteydessä meille kerrottiin, että kylpylä maksaa meiltä yhteensä noin 14 euroa. Kylpylä ei kuulunut lomaosakkeen etuihin eikä myöskään valkoiset lipokkaat, joiden kanssa kylpylään marssittiin. Kun valmistauduimme kylpylään menoon, emme löytäneet huoneesta valkoisia tossuja mistään, niinpä sipsuttelimme kylpytakki ja pyyhe päällämme, avojaloin, neuvontaan kysymään niitä. Kysyimme myös käytävällä tapaamaltamme kylpylävieraalta, että mistä noita tossuja saa? Hän sanoi, että heillä ne olivat huoneessa. Neuvonnassa saimme tietää, että ne maksavat 3,- e pari. Meille kerrottiin, että kaikille muille kylpylävieraille lipokkaat tulevat huoneen mukana, mutta lomaosakkeiden omistajien huoneisiin ne eivät sisälly. Meille tuli vähän hölmö tilanne. Olimme kuin "maalaiset kaupungissa", jotka poukkoilevat sinne tänne, koska eivät tiedä miten pitäisi käyttäytyä missäkin tilanteessa. Meiltä oli "pallo hukassa". Hotellivirkailija huomasi hölmistyneen ilmeeni, joten hän halusi vähän rohkaista meitä, antamalla pienet valkoiset pehmeät lipokkaat Mikaelille, ilmaiseksi. Vesihoidot ja saunat olivat virkistäviä ja mukava piristys kovalla pakkasella. Olimme ensimmäistä kertaa yötä Tropiikissa. Terho ja Sini toivat meille iltapalaksi pizzat, koska tarjoilu ei tietenkään kuulunut lomaosakkeen omistajan etuihin. Meillä oli tilava, kaunis ja rauhallinen huone. Iltapalan, autoleikkien ja kirjan lukemisen jälkeen olimmekin retkellä unimaailmassa. Ilta ja yö menivät hyvin, samoin aamu. Aamutoimien, aamiaisen, huoneen siistimisen ja aamurukouksen jälkeen lähdimme päivän puuhiin. Vein aamulla Mikaelin hoitoon Kurjenmiekkoihin ja itse menin avaaman kirpparin oven, koska meillä ei ole nyt muuta työntekijää. Melko hiljainen aamu näytti olevan, koska ulkona paukkui pakkanen. Nyt minulla oli hyvä tilaisuus valmistella tulevaa saarnaa. Luin Santalan hyvää kirjaa: "Savesta astiaksi" ja valmistelin näin tulevaa saarnaa tästä aiheesta. En tiennyt, että parasta keramiikkaa saadaan monesti rikotuista saviastioista saadusta savesta. Laulu: "Särkynyt saviruukku" alkoi elää uudella tavalla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, Paavo.
Olisin halunnut tulla heti kirppikselle kun sain tietää , että sinä vaan olet siellä hoitamassa kirppistä, monien muiden tehtäviesi lisäksi.
Puolisoni oli sitä mieltä, että tulemme yhdessä ensi vuoden puolella. Hän kommento näin: " Tämän vuoden Kuusamo-kiintiö on täynnä". No eipä minulla sitten ollut muuta kuin hoitaa täällä jouluvalmisteluja.
Tuo sinun ja Mikaelin kylpyläkokemus oli hyvin mielenkiintoista luettavaa.
Täällä on myös kovat pakkaset paukkuneet ja lunta on aivan riittävästi.
Siunausta kirppistoiminnalle ja rukoilen kirppikselle työntekijää, että sinun taakkasi hieman kevenisi. Siunattua joulunaikaa sinulle, Paavo ja kaikille tutuille.
Terveisin Raija.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos rohkaisevasta viestistäsi. Hyvä uutinen, että tulette molemmat ensi vuoden puolella. Olet kyllä ollut tämän vuoden puolella tosi pitkän ajan Kuusamossa, joten ymmärrän miehesi kommentin oikein hyvin. Muutkin omaisesi haluavat pitää sinut lähellään, varsinkin jouluna, joka on perheen juhla-aikaa.
Kyllä kaikki järjestyy lopulta hyvin!Kiitos esirukouksista!
MTK tarjosi tänään joulupuuron Kansanopistolla. Puuro, soppa ja muut lisukkeet maistuivat makoisilta. En olisi tiennyt tästä juhlasta mitään, ellei eräs kirppisasiakas olisi kertonut menevänsä sinne.
Meillä on kauneimmat joululaulut ja joulupuuron syönti ensi sunnuntaina 19.12. klo 14.00.
Siunattua juhla-aikaa myös teille kaikille!

Paavo Hautala kirjoitti...

Saimme viettää Mikaelin kanssa vielä yhden mukavan retkipäivän Kuusamon Tropiikissa 17.-18.12.10. Tällä kerralla kaikki meni hyvin, eikä sattunut mitään kommelluksia koko aikana.