lauantai 11. joulukuuta 2010

11. päivä: Jumalan kansan tehtävä eilen tänään ja huomenna

"Jos Israel olisi ollut uskollinen Jumalalle, Hän olisi voinut täyttää aikomuksensa heidän kunnioittamisensa ja korottamisensa kautta. Jos he olisivat kulkeneet kuuliaisuuden teitä, Hän olisi asettanut heidät "korkeammaksi kaikkia luomiansa kansoja, ylistykseksi, kunniaksi ja kiitokseksi". Mooses sanoi: "Ja kaikki kansat maan päällä näkevät, että Herra on ottanut sinut nimiinsä; ja he pelkäävät sinua." Kun kansat "kuulevat kaikki nämä käskyt, sanovat he: 'Totisesti, viisas ja ymmärtäväinen kansa on tämä suuri kansa.'" 5. Moos. 26:19; 28:10; 4:6. Mutta heidän uskottomuutensa tähden Jumala saattoi toteuttaa tarkoitustaan vain jatkuvain vastoinkäymisten ja nöyryytysten tietä.
He joutuivat Babylonian vallan alle ja heidät hajotettiin ympäri pakanamaita. Ahdistuksessaan monet uudistivat uskollisuutensa Hänen liitolleen. Heidän ripustaessaan harppunsa pajuihin ja surressaan pyhää temppeliä, joka oli hävitetty, totuuden valo loisti heidän välityksellään, ja tieto Jumalasta levisi kansojen keskuuteen. Pakanalliset uhrijärjestelmät olivat Jumalan säätämän järjestelmän turmeltuneita muotoja, ja moni, joka vilpittömästi noudatti pakanallisia juhlamenoja, sai heprealaisilta kuulla Jumalan säätämän järjestelmän merkityksen ja tarttui uskossa lupaukseen Lunastajasta.
Monet maanpakolaisista saivat kärsiä vainoa. Useat menettivät henkensä, koska he kieltäytyivät rikkomasta sapattia ja viettämästä pakanallisia juhlia. Kun epäjumalanpalvelijat aikoivat murskata totuuden, Herra asetti palvelijansa kuninkaitten ja hallitusmiesten eteen, jotta nämä ja heidän kansansa saisivat valoa. Kerta toisensa jälkeen suurimmat yksinvaltiaat joutuivat julistamaan sen Jumalan herruuden, jota heidän heprealaiset vankinsa palvelivat."

11. Kysymys:
Mikä on ollut Jumalan kansan tehtävä menneisyydessä ja mikä se on tänä päivänä ja tulevaisuudessa?

2 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Näin yhtäkkiä tuli mieleen tällainen vastaus:
Molemmilla periaatteessa sama tehtävä:
Valmistua ja valmistaa maailmaa Pojan tulolle.

Paavo Hautala kirjoitti...

Olet oikeassa, että Jumalan kansan tehtävänä kautta historian on ollut ja tulee olemaan oma valmistautuminen ja maailman valmistaminen Jeesuksen tulolle.
Paavali toteaa saaneensa Jeesukselta Kristukselta "armon ja apotolinviran, jotta hänen nimensä kunniaksi johtaisin ihmisiä kaikista kansoista uskonkuuliaisuuteen." Room. 1:5. Tätä tehtävää ei uskottu vain Paavalille, vaan se kuuluu kaikille Jumalan kansaan kuuluville, kaikkina aikoina.
Jumalan käskyjen säilyttäminen ja opettaminen on Jumalan kansan tehtävä, samoin evankeliumin julistaminen kaikille ihmisille on maailmanlaajuinen tehtävä ja tämän tehtävän uskollinen toteuttaminen kuuluu Jumalan kansalle. Kun evankeliumi on saarnattu todistukseksi kaikille ihmisille, niin sitten tulee loppu. Evankeliumin julistaminen kaikkialla on viimeinen ajan merkki.