keskiviikko 8. joulukuuta 2010

8. päivä: "Ihmisen Poika"

"Elämällään ja kuolemallaan Kristus sai aikaan enemmänkin kuin toipumisen synnin aikaansaamasta tuhosta. Saatanan tarkoitus oli aikaansaada ikuinen ero Jumalan ja ihmisen välillä, mutta Kristuksessa me tulemme liitetyiksi Jumalaan läheisemmin, kuin jos emme olisi koskaan langenneet. Ottaessaan päälleen meidän luontomme Vapahtaja on liittänyt itsensä ihmiskuntaan katkeamattomin sitein. Hän on liittynyt meihin ikuisiksi ajoiksi. "Niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainokaisen Poikansa." Joh. 3:16. Hän ei antanut Häntä vain kantamaan meidän syntejämme ja kuolemaan meidän puolestamme. Hän antoi Hänet langenneelle ihmiskunnalle. Saadakseen meidät vakuuttuneiksi järkkymättömästä rauhantahdostaan Jumala antoi ainokaisen Poikansa tulemaan ihmisperheen jäseneksi ja ikuisesti säilyttämään ihmisluontonsa. Tämä on pantti siitä, että Jumala on täyttävä sanansa. "Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus." Jumala otti ihmisluonnon Poikansa persoonassa ja vei sen ylös taivaaseen. "Ihmisen Poika" istuu maailmankaikkeuden valtaistuimella. "Ihmisen Pojan" nimi on "Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhanruhtinas". Jes. 9:6. MINÄ OLEN on välimies Jumalan ja ihmiskunnan välillä ollen yhteydessä kumpaankin. Hän, joka on "pyhä, viaton, tahraton, syntisistä erotettu", ei häpeä kutsua meitä veljikseen. Hepr. 7:26; 2:11. Kristuksessa maallinen ja taivaallinen perhe ovat liitetyt yhdeksi. Kirkastettu Kristus on meidän veljemme. Taivas on kätketty ihmisyyteen, ja ihmiskunta lepää ikuisen rakkauden helmassa."

8. Kysymys:
Jeesus käytti itsestään nimeä: "Ihmisen Poika". Mitä ajatuksia tämä nimi herättää sinussa?

2 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Heti alkuun kaksi ajatusta:
- Viittaus Raamatun alkulehdille, vaimon siemen.
- tuli sellainenkin ajatus, että Jeesus halusi osoittaa olevansa veljemme

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos Ailalle oikeasta ja hyvästä vastauksesta!
Vaimon siemen onkin ensimmäinen viittaus Jeesuksen maailmaan tulemiseen. Tässäkin nimessä tulee Jeesuksen ihmisyys kauniilla tavalla esille.
Jumalan ihmiseksi tuleminen on ihmeellinen asia. Se osoittaa Jumalan rakkauden mittaamattoman suuruuden ihmistä kohtaan. Ihminen on Jeesuksen sydänystävä. Lunastetuilla ihmisillä tulee olemaan erityinen tehtävä taivaassa.

PS. Mielenkiintoista nähdä voitatko sinä Aila arvonnassa joulusuklaata.
Kaikkien joulukuussa kommentoivien kesken arvomme Annen kanssa makean yllätyksen.