maanantai 20. joulukuuta 2010

20. päivä: Seimen lapsi enkeleiden ympäröimänä

"He toistivat merkityksettömiä rukouksiaan ja suorittivat palvelusmenojaan, jotta ihmiset heidät näkisivät, mutta pyrkiessään saavuttamaan rikkautta ja maallista kunniaa he eivät valmistuneet Messiaan ilmestymistä varten. Sama välinpitämättömyys vallitsi kaikkialla Israelin maassa. Itsekkäitä ja maailmallisia sydämiä ei liikuttanut ilo, joka täytti koko taivaan. Vain harvat kaipasivat saada nähdä Näkymättömän. Näiden luo lähetettiin taivaan sanansaattajat.
Enkelit seuraavat Joosefia ja Mariaa heidän matkatessaan kodistaan Nasaretista Daavidin kaupunkiin. Keisarillisen Rooman käsky luetteloida kaikki sen laajaan vaikutuspiiriin kuuluvat kansat on saavuttanut myös Galilean kukkuloiden asukkaat. Kuten muinoin Koores kutsuttiin maailmanvallan hallitsijaksi, jotta hän vapauttaisi Herran vangitun kansan, samoin keisari Augustuksesta tulee välikappale Jumalan tarkoituksen täyttymiseksi, kun hän saattaa Jeesuksen äidin menemään Betlehemiin. Maria on Daavidin sukukuntaa, ja Daavidin Pojan täytyy syntyä Daavidin kaupungissa. Betlehemistä, sanoo profeetta, "tulee se, joka on oleva hallitsija Israelissa, jonka alkuperä on muinaisuudesta, iankaikkisista ajoista". Miika 5:1. Mutta tuossa kuninkaallisen sukukunnan kaupungissa ei kukaan tunne eikä kunnioita Joosefia eikä Mariaa. Väsyneinä ja kodittomina he vaeltavat kapean kadun päästä päähän, kaupungin portilta sen itäiseen laitaan, turhaan etsien leposijaa yöksi. Heille ei ole tilaa täpötäydessä majatalossa. Vaatimattomassa rakennuksessa, missä eläimiä pidetään, he viimein löytävät suojan, ja siellä syntyy maailman Vapahtaja.
Ihmiset eivät tiedä siitä mitään, mutta sanoma täyttää taivaan riemulla. Entistä syvempää ja hellempää mielenkiintoa tuntien pyhät olennot laskeutuvat kirkkauden maailmasta maan päälle. Koko maailma kirkastuu Hänen läsnäolostaan. Betlehemin kukkuloiden yläpuolelle kokoontuu lukematon enkelijoukko. He odottavat merkkiä julistaakseen ilosanoman maailmalle. Jos Israelin johtajat olisivat uskollisesti hoitaneet tehtävänsä, he olisivat saaneet osallistua ilosta julistaa Jeesuksen syntymää. Mutta heidät syrjäytetään."

20. Kysymys:
Miksi Israeliin lähetettiin paljon enkeleitä Jeesuksen syntymän aikoihin?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun Kunnian Kuningas, enkeleiden johtaja, syntyy ihmislapseksi, niin toki valoa tuovat enkelit haluavat olla paikalla ja odottavat merkkiä julistaakseen rauhan ja ilon sanomaa ihmiskunnalle! Helena s

Paavo Hautala kirjoitti...

Näin juuri!
Jeesuksen syntyminen ihmiseksi oli hyvin merkittävä asia myös enkeleille.
Lunastussuunitelma ja sen toteuttaminen on taivaan ja maan yhteinen asia. Siinä riittää tutkimista ja ihmettelemistä koko maailmankaikkeudelle halki ikuisuuden.