perjantai 24. joulukuuta 2010

24. päivä: Jouluevankeliumi

"Siihen aikaan antoi keisari Augustus käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Quiriniuksen ollessa Syyrian käskynhaltijana. Kaikki menivät kirjoittautumaan veroluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa. Niin myös Joosef lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista ja meni verollepanoa varten Juudeaan, Daavidin kaupunkiin Betlehemiin, sillä hän kuului Daavidin sukuun. Hän lähti sinne yhdessä kihlattunsa kanssa, joka odotti lasta. Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa. Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä." Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen: - Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa. Kun enkelit olivat menneet takaisin taivaaseen, paimenet sanoivat toisilleen: "Nyt Betlehemiin! Siellä me näemme sen , mitä on tapahtunut, sen, minkä Herra meille ilmoitti." He lähtivät kiireesti ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli lapsesta sanottu. Kaikki, jotka kuulivat paimenten sanat, olivat ihmeissään. Mutta Maria kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkisteli sitä. Paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu." Luuk. 2: 1-20.

24. Kysymys:
Mikä ajatus jouluevankeliumista on päällimmäisenä mielessäsi juuri tällä hetkellä?

Joulukalenteri päättyy tähän!
Hyvää ja rauhallista Joulua kaikille!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos olisin silloin ollut Betlehemissä kokemassa edes jotain siitä mitä Raamattu kertoo kuinka olisin siihen suhtautunut? On helppo nyt uskoa, se on totta! Nyt odotamme toista tulemusta ja sekin on niin totta. Kannattaa valmistua sitä varten!!! Helena

Paavo Hautala kirjoitti...

Jumalan toimintatavoissa on paljon yllätyksiä ja arvoituksia.
Viisaat neitsyeet olivat valmiina hääjuhlaa varten yljän saapuessa, koska heillä oli öljyä sekä lampuissaan että astioissaan. Emme ole valmiita Jeesuksen tullessa, jos Pyhä Henki puuttuu sydämestämme. Pyhä Henki on silloin sydämessämme, jos olemme ottaneet Jeesuksen vastaan Vapahtajana ja Herrana.