tiistai 21. joulukuuta 2010

21. päivä: Enkelit laulavat ylistystä Jumalalle Betlehemin kedolla

"Jumala sanoo: "Minä vuodatan vedet janoavaisen päälle ja virrat kuivan maan päälle." "Oikeamielisille koittaa pimeydessä valkeus." Jes. 44:3; Ps. 112:4. Niille, jotka etsivät valoa ja jotka iloiten ottavat sen vastaan, loistavat kirkkaat säteet Jumalan valtaistuimelta.
Kedolla, missä Daavid poikasena oli kainnut laumaansa, pitivät paimenet vieläkin vartiota yöllä. Hiljaisina hetkinä he puhelivat keskenään luvatusta Vapahtajasta ja rukoilivat kuningasta Daavidin istuimelle. "Niin heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään, ja he pelästyivät suuresti. Mutta enkeli sanoi heille: 'Älkää pelätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa!"
Näiden sanojen johdosta loistavat näyt valtaavat kuuntelevien paimenten mielet. Vapauttaja on tullut Israeliin. Valta, kunnia ja voitto seuraavat Hänen tuloaan. Mutta enkelin täytyy valmistaa heitä tuntemaan Vapahtajansa köyhänä ja alhaisena. Hän sanoo: "Tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa."
Taivaallinen sanansaattaja oli karkottanut heidän pelkonsa. Hän oli kertonut heille, miten he löytäisivät Jeesuksen. Ottaen hellästi huomioon heidän inhimillisen heikkoutensa hän oli antanut heille aikaa tottua taivaalliseen kirkkauteen. Sitten ei iloa eikä kirkkautta voitu enää kauempaa peittää. Koko kenttä valkeni Jumalan enkelijoukon säteilevästä loistosta. Maa valkeni, ja taivas kumartui kuuntelemaan laulua - "Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan Hänellä on hyvä tahto."
Oi, kunpa ihmisperhe tänään voisi antaa tuolle laululle sille kuuluvan arvon. Silloin annettu julistus, silloin soitettu sävel on paisuva ajan loppuun mennessä ja kaikuva maan ääriin asti. Kun Vanhurskauden Aurinko on koittava paraneminen siipiensä alla, on tuota laulua kaiuttava suuri ihmisjoukko, niin kuin paljojen vetten pauhina, sanoen: "Halleluja! Sillä Herra, meidän Jumalamme, Kaikkivaltias, on ottanut hallituksen!" Ilm. 14:6."

21. Kysymys:
a) Mikä oli enkelien ylistyslaulun sanoma?
b) Miksi Jeesuksen syntymä ilmoitettiin ensimmäisenä paimenille?

Ei kommentteja: