keskiviikko 22. joulukuuta 2010

22. päivä: Taivas lähellä maata

"Kun enkelit poistuivat, valo katosi, ja yön varjot lankesivat jälleen Betlehemin kukkuloitten ylle. Mutta kirkkain kuva, mitä ihmissilmä koskaan on katsellut, jäi paimenten muistiin. "Ja kun enkelit olivat menneet paimenten luota taivaaseen, niin nämä puhuivat toisillensa: 'Menkäämme nyt Betlehemiin katsomaan sitä, mikä on tapahtunut ja minkä Herra meille ilmoitti.' Ja he menivät kiiruhtaen ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä."
Lähtiessään sieltä suuresti iloiten he tekivät tiettäväksi, mitä olivat nähneet ja kuulleet. "Ja kaikki, jotka sen kuulivat, ihmettelivät sitä, mitä paimenet heille puhuivat. Mutta Maria kätki kaikki nämä sanat ja tutkisteli niitä sydämessänsä. Ja paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa."
Taivas ja maa eivät tänään ole kauempana toistaan kuin paimenten kuunnellessa enkelten laulua. Ihmiskunta on vieläkin yhtä paljon taivaan huolenpidon kohteena kuin silloin, kun tavalliset ihmiset arkiaskareissaan kohtasivat enkeleitä keskipäivällä ja puhelivat taivaan sanansaattajien kanssa viinitarhoissa ja kedoilla. Taivas voi olla hyvin lähellä meitä meidän suorittaessamme tavallisia tehtäviämme. Enkelit taivaan kartanoista seuraavat niiden askeleita, jotka kulkevat Jumalan asioilla."

22. Kysymys:
Milloin taivas on lähellä maata?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko niin että paimenet Betlehemin kedolla pohtivat Messiaan tuloa ja siksi arvollisia kokemaan kaiken sen Taivaan ja enkeleiden läsnäolon. Ja kuka tahansa rehellinen ja uskollinen Jumalan lapsi voi kokea taivaan huolenpitoa. Joten kannattaa lukea Isän kirjettä, silloin löytyy myös rukous aiheita, vaikka niitä kyllä elämässä muutenkin on. Helena

Anonyymi kirjoitti...

Jatkoa ja korjausta: monen päivän perästä katselen ruutua ja aloitin ihan "summassa", olisi pitänyt katsoa ja lukea kaikki ensin järjestyksessä, sitten vasta miettiä vastauksia. Helena

Paavo Hautala kirjoitti...

Suojelusenkelimme ovat seurassamme joka hetki. "Enkelit taivaan kartanoista seuraavat niiden askeleita, jotka kulkevat Jumalan asioilla". Me voimme kaikki olla näitä ihmisiä tehdessämme tavallisia arkisia tehtäviämme.
Enkelit ovat suojelleet ja pelastaneet meidät monelta vaaralta ja pelastavat vastaisuudessakin.