lauantai 4. joulukuuta 2010

4. päivä: Jumalan hallitus ei käytä väkivaltaa

"Maailma oli pimeydessä Jumalasta saamansa väärän käsityksen vuoksi. Jotta nuo synkät varjot voitaisiin poistaa ja saada maailma jälleen Jumalan yhteyteen, oli Saatanan petollinen valta murrettava. Tätä ei voitu tehdä väkivalloin. Väkivallan käyttäminen on vastoin Jumalan hallituksen periaatteita; Hän haluaa vain rakkauden palvelusta, eikä rakkautta voida pakottaa, sitä ei voida herättää väkivallan eikä arvovallan avulla. Vain rakkaus herättää vastarakkautta. Jumalan tunteminen on Hänen rakastamistaan. Hänen luonteensa oli ilmaistava Saatanan luonteen vastakohtana. Tämän saattoi tehdä vain yksi olento koko maailmankaikkeudessa. Vain Hän, joka tunsi Jumalan rakkauden korkeuden ja syvyyden, saattoi tehdä sen tiettäväksi. Vanhurskauden Auringon täytyi nousta maailman pimeään yöhön "parantuminen siipiensä alla". Mal. 4:2.
Lunastussuunnitelma ei ollut mikään perästäpäin tullut ajatus, Aadamin lankeemuksen jälkeen laadittu suunnitelma. Se oli sen salaisuuden ilmaisu, "joka kautta ikuisten aikojen on ollut ilmoittamatta". Room. 16:25. Se oli niiden periaatteiden paljastamista, jotka ikuisista ajoista ovat olleet Jumalan valtaistuimen perustus. Jumala ja Kristus tiesivät alusta alkaen Saatanan luopumuksen ja ihmisen lankeamisen tuon luopion pettämistaidon tähden. Jumala ei ollut säätänyt synnin olemassaoloa, mutta Hän näki edeltäkäsin sen olemassaolon ja valmistui tämän kauhean tapauksen varalle. Niin suuresti Hän rakasti maailmaa, että lupasi antaa ainoan Poikansa, "ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä". Joh. 3:16.
Lusifer oli sanonut: "Korkeammalle Jumalan tähtiä minä istuimeni korotan, ... teen itseni Korkeimman vertaiseksi." Jes. 14:13, 14. Mutta Kristus "ei, vaikka Hänellä olikin Jumalan muoto, katsonut saaliiksensa olla Jumalan kaltainen, vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon, tuli ihmisten kaltaiseksi". Fil. 2:6, 7.
Tämä oli vapaaehtoinen uhri. Jeesus olisi voinut jäädä Isänsä rinnalle. Hän olisi voinut säilyttää taivaallisen kirkkautensa ja enkelien kunnioitukset. Mutta Hän antoi mieluummin valtikan takaisin Isän käteen ja astui alas maailmankaikkeuden valtaistuimelta tuodakseen valoa pimeydessä oleville ja elämää hukkuville."

4. Kysymys:
Millä tavalla väkivalta liittyy "jouluun"?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Matt.2:16 "Herodes antoi käskyn .että Betlehemissä ja sen lähistöllä oli surmattava kaikki 2 vuotiaat ja sitä nuoremmat pojat sen ajan perusteella, jonka hän oli tietäjiltä saanut selville". Muuta ei tule mieleen!

Paavo Hautala kirjoitti...

Oikea vastaus. Minullekaan ei tule muuta tapausta mieleen.
Väkivaltaa ja pakkoa käytetään ainoastaan paholaisen hallituksessa ja niissä ihmisten hallituksissa, joissa paholainen on saanut yliotteen. Jumalan hallitus on siveellinen ja se perustuu totuudelle, armolle ja rakkaudelle. Jumala ei käytä pakkoa eikä väkivaltaa tahtonsa toteuttamiseen. Heti Jeesus-lapsen synnyttyä Betlehemissä, paholainen aloitti Jeesuksen systemaattisen vainoamisen. Väkivallan käyttö huipentui ristin tapahtumien yhteydessä. Jumalan turvatoimet, pahan leviämisen estämiseksi maailmankaikkeuteen, eivät petä. Jumalan hallitusta ei voi kukaan koskaan hajottaa. Sitä ei tarvitse koskaan uusia. Saatanan johtamalle "oppositiopuolueelle" on annettu paljon aikaa näyttää johtamistaitonsa paremmuus. Kaikki "oppositiopuolueen" syytökset on pian osoitettu vääriksi. Tämän "puolueen" hävittämisen aika on kohta todellisuutta. Voimme miettiä kukin omalla kohdallamme, että kannatammeko Jumalan hallitusta vai kuulummeko "oppositioon"?