perjantai 1. toukokuuta 2009

Vappuajelulla Oulussa!

Anne sai autonsa korjaamolta eilen ja sillä sitten lähdimme ajelemaan Ouluun. Olimme perillä melko myöhään. Oli mukava tulla Suvin, Tonin ja Jessican luokse. Jessica oli vielä hereillä. Olipa tyttö kasvanut ja reipastunut kovasti. Seuraa elämää ympärillään tarkkaavaisella terävällä katseellaan. Muistan, kun Suville sanottiin pienenä, että hänellä on terävä katse. Jessica on kovasti isänsä näköinen. Vauvaenergiaa tuntuu olevan paljon. Pyörii ympäri kuin väkkärä, ja kun laittaa lattialle selälleen, niin tyttö kääntyy vatsalleen "kärppämäisen" ketterästi. Saunan ja iltapuuhien jälkeen kävimme nukkumaan. Näin yöllä pienen painajaisen. Olimme Annen kanssa korkealla katolla ja Anne tipahti alas, koska hän ei pitänyt kiinni katolla olevasta kaiteesta. Onneksi se oli vain unta. Siinä hän nukkui rauhallisena vieressäni ja pukkasi kylkeeni silloin tällöin, kun ei saanut kuorsaukseltani nukutuksi.

Heräsimme vappuaamuna Oulussa. Aurinko paistoi ja oli kaunis lämmin päivä. Olin ottanut Kuusamosta myytäviä tuotteitani ja lähdin hetkeksi tapaamaan oululaisia. Oli jännittävää nähdä millaisella "vapputuulella" ihmiset olivat. Päätin mennä varakkaiden ihmisten omakotitaloalueelle. Ajattelin, että he haluavat kannustaa nuorisotyötä ja ostavat mielellään tuotteitani ja heillä on siihen varaa. Olin pettynyt, kun kukaan ei ollut kiinnostunut ollenkaan tuotteistani eikä nuorisotyön tukeminen sytyttänyt sydäntä tippaakaan. Monet sanoivat myös, ettei heillä ole rahaa. Tämä on kyllä hyvin yleistä, koska kaikki maksetaan nykyisin kortilla. "Kulkukauppiailla" pitäisi olla maksupääte tai pankkikorttihöylä. Minulla ei sellaisia ole ainakaan vielä. Sitten sanoin itselleni puoli ääneen, että nyt lähden köyhemmälle alueelle ja jätän nämä rikkaat viettämään vappua kaikessa rauhassa. Olen huomannut vuosien saatossa, että köyhät ovat paljon anteliaampia ja halukkaampia tukemaan vähillä rahoillaan hyvää tarkoitusta. Tulin sen huomaamaan nytkin. Uudella alueella heti ensimmäisellä ovella oli myönteinen vastaanotto. Ihmiset olivat paljon rennompia ja kiinnostuivat asiastani. Keskustelua syntyi mukavasti ja kauppa kävi hyvin. Juuri kun olin päässyt vauhtiin Suvi soitti, että nyt pitää tulla heti pois kentältä, koska lähdemme ajelemaan Kuusamoon. Harmitti lopettaa hyvä pesti. Olisin halunnut jatkaa, mutta työ piti jättää kesken.

Puhelin soi useamminkin, kun olin ovilla. Mielenkiintoinen puhelu tuli Taivalkoskelta. Olin kierrellyt siellä jokin aika sitten. Blogistani näet milloin? Rukoilimme silloin ystävän kanssa, että saisimme Taivalkoskelle omat kokoontumistilat. Olen toivonut tätä jo pidemmän aikaa. Nyt Taivalkosken apteekkari soittaa ja kyselee, että haluaisimmeko perustaa Adventtiseurakunnan Taivalkoskelle? Apteekin tilat ovat vapautuneet ja siihen saisi hyvän toimintakeskuksen. Kiinnostuin asiasta heti ja paluumatkalla kävimme katsomassa noita tiloja. Kyllä tämä on varmaan Jumalan tahto tehdä tähän paikkaan kokoontumistilat, ajattelin, kun näin nuo huoneet. Nyt rukoilen ja pyydän Herralta, joka on rikas Isä, että hän antaisi tarvittavat varat, että voisimme aloittaa tässä paikassa toiminnan Taivalkosken ihmisten auttamiseksi taivaan tielle. Pyydän esirukousta tähän asiaan. Tapahtukoon Herran tahto.

Palaan kertomuksessani takaisin Ouluun Suvin ja Tonin asunnon pihamaalle.
Auto pakattiin ja menoksi. Suvi tarttui topakasti rattiin ja niin sitä sitten lähdettiin. Toni jäi vielä Ouluun, mutta tulee myöhemmin Kuusamoon. Vappusää oli kesäinen. Tämäpä on mukava vappuajelu, ajattelin pitkin matkaa. Toisetkin olivat sen huomanneet. Meitä tuli vastaan kymmeniä, ehkä sata moottoripyöräilijää, jotka ajelivat Ouluun päin.
Taivalkoskella meni muutama hetki, josta jo kerroinkin. Kuusamossa olimme n. klo 16. Kotitontilla kävin välittömästi suuren lumikinoksen kimppuun ja hajotin sen, jotta pihamaa sulaisi nopeammin. Terhon kanssa teimme ison urakan autotallin siivouksessa. Päivän aikana ehtii tapahtua kaikenlaista. Vappu on nyt ohi! Tervetuloa kevät! Huomenna saamme viettää sapattijuhlaa yhdessä Herran sekä sisarien ja veljien kanssa. Siunaus levätköön kaikkien meidän yllämme!

Ei kommentteja: