maanantai 4. toukokuuta 2009

Mies, joka toimii hyväksemme!

"Mutta horonilainen Sanballat ja ammonilainen virkamies Tobia eivät ollenkaan pitäneet siitä, että nyt oli tulossa mies, joka tahtoi toimia israelilaisten hyväksi." (Neh. 2:10.) Tämä oli ensimmäinen sana pyhästä kirjasta, jonka tänä aamuna luin. Aina kun joku ihminen herää ja alkaa toimia uskossa Herran tahdon mukaan, niin vastustus herää. Mitä suurempi työ sitä suurempi, vastustus. Ilman taistelua mitkään Jumalan asiaa eteenpäin vievät hankkeet eivät etene. Nehemia sai kokea tämän rakennusprojekteissaan, jotka Jumala antoi hänen sydämelleen. Olen kokenut samaa Karpalo -hankkeen kohdalla. Nehemia onnistui Jumalan avulla toteuttamaan Herran suunnitelman. Jumala on kaikkivaltias. Kukaan ihminen ei voi estää Jumalaa toimimasta niin kuin Hän haluaa toimia. Nehemialla oli uskoa, rohkeutta, viisautta, ahkeruutta, nöyryyttä ja kaikkia niitä lahjoja, joita näyn toteuttamiseen tarvittiin. Nehemian elämä innoittaa minua valtavasti. Nehemian kirja tempaisee lukijansa suureen seikkailuun yhä uudelleen ja uudelleen. Tämä kirja on johtajakoulutuksen peruskirja. Missä ovat tämän päivän "Nehemiat"?

Hengellisenä kokemuksena ajattelin tänä aamuna "miestä", joka on toiminut meidän kaikkien hyväksi ihmeellisellä tavalla. Tuo mies on Jeesus! Keitä sitten ovat ne, jotka Jeesuksesta eivät ollenkaan pidä? Niitä ovat ne, jotka ovat valinneet toisen herran. Paholainen on Jeesuksen katkerin vastustaja. Kaikki, jotka ovat paholaisen puolella vihaavat Jeesusta ja hänen seuraajiaan. Voiko ihminen tietää kenen puolella hän on? Kyllä voi, mutta se ei aina ole niin yksinkertaista ja itsestään selvää. Joka päivä voimme tehdä tietoisen valinnan kenelle haluamme antautua ja ketä haluamme seurata ja palvella. Jeesus sanoi, että hedelmistään te tunnette heidät. Hän sanoi, että "pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Eihän oksa pysty tuottamaan hedelmää, ellei se pysy puussa, ja samoin ette pysty tekään, ellette pysy minussa. Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään." (Joh. 15:4,5.)

On myös huomattava se, että ihminen sokeutuu helposti virheilleen eikä sen tähden näe tilannettaan oikeassa valossa. Paavalin elämä osoittaa meille sen, kuinka ihminen voi elää ja toimia Jumalaa vastustavan hengen vallassa, vaikka hän luulee tekevänsä uhripalveluksen Herralle. Fariseukset ja kirjanoppineet eivät tienneet kenen hengen omia he olivat. Näin kävi myös opetuslapsille ja Jeesus joutui nuhtelemaan heitä väärästä hengestä, jonka valtaan he olivat joutuneet. Kärsivällisesti ja rakkaudella Jeesus ohjasi oppilaitaan oikealle tielle. Jeesuksen, Hyvän Paimenen äänen kuulemme Raamatussa. Hedelmistään te heidät tunnette. Hedelmän arviointi onnistuu parhaiten muiden ihmisten kautta. Lopussa Jumala korjaa sadon. Hän ei tee virheitä satoa korjatessaan. Lue Matt. 25. Tässä on ajankohtainen sanoma meidän ajallemme.

Ihmettelin aamulla miksi psalmin 43 yläpuolella ei ole lainkaan otsikkoa. Hoksasin sitten, että psalmit 42 ja 43 kuuluvat yhteen. Psalmin 43 otsikko on: "Sieluni janoaa Jumalaa." Huomaatko mitkä asiat mainitaan ko. psalmeissa kolme kertaa ja mitkä kaksi kertaa? Ovatko nämä ajatukset sinulle ajankohtaisia tänä päivänä?

Arkkitehti Hannu Hiltulan ja Aikuiskoulutuskeskuksen keittiömestari Leo Mankkisen kanssa suunnittelimme tänään Karpaloa. Suunnittelutyö on edennyt hyvää vauhtia. Mielenkiintoista on nähdä miten Herra järjestää rahoituksen suunnitelman toteutumiselle? Jätän asian joka päivä Herran käsiin. Toivon, että sinäkin rukoilisit kanssani tämän työn puolesta. Rukous saa Kaikkivaltiaan käden liikkeelle. Kerron näillä sivuilla miten hanke etenee. Ollaan kuulolla!

Olin niin uppoutunut työhöni toimistolla, että unohdin Kuukkeli-kerhon. Kerhoavustajani soitosta vasta "heräsin" ja tajusin, missä minun pitäisi nyt olla. Onneksi ehdin paikalle tarpeeksi ajoissa ja saimme äitienpäivälahjan valmiiksi. Valmistimme pienen pöytäliinan. Painoimme liinaan servettilakka -menetelmällä ison ruususydämen enkeleineen. Ruususydän tuli keskelle liinaa ja enkelit liinan neljään kulmaan. Työ oli valmiina yllättävän kaunis ja onnistunut. Lahjapakettiin tuli myös pieni, erittäin siro pullomainen maljakko kielokimpun kera sekä äitienpäivään sopivat lautasliinat ja tietenkin kaunis itse tehty äitienpäiväkortti. Omaan korttiini tuli kultakirjaimin teksti: "Onnea mummille." Sydämen keskelle pyydän Terhoa laittamaan Mikaelin ja Jessican kuvat. Toivottavasti pieni vaatimaton lahja ilahduttaa Annea ensi sunnuntaina.

Ei kommentteja: