sunnuntai 24. toukokuuta 2009

"Älkää olko mistään huolissanne"!

"Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon." (Fil. 4:6.) Tämä on rohkaiseva sana. Suuri huoli on taakka, jota on raskas kantaa. Kasvaessaan suureksi huoli voi muuttua voimia kuluttavaksi murheeksi ja murehtimiseksi. Kaikilla ihmisillä on omat huolensa. Mikä aiheuttaa meille huolia? Kannamme usein huolta terveydestämme, työasioista, toimeentulostamme, lapsistamme, lastenlapsistamme, opiskelupaikoista, ihmissuhteistamme, tulevaisuudestamme jne. Huolet voivat olla pieniä tai suuria. Kuviteltuja tai todellisia. Paavalin kehotus rohkaisee meitä jättämään huolemme Jumalalle rukouksessa. Meille on annettu rukouksen etuoikeus. Saamme päivittäin esittää tarpeemme ja toiveemme Jumalalle, rukoillen, anoen ja kiittäen. Rukoushetket ovat meille tärkeitä. Mitä useammin olemme ristin juurella sitä suurempi on siunaus. Sana, "mistään", sulkee pois kaikki huolen aiheet. Martta huolehti ja hätäili monista asioista, mutta Maria halusi viipyä Jeesuksen jalkain juuressa. Tätä paikkaa mekin tarvitsemme. Älkäämme antako kenenkään ja minkään ottaa pois meiltä tätä osaa elämästämme. Murehtiminen ei vie asioita eteenpäin eikä sillä voi lisätä elämänsä pituutta. Jeesus puhuu tästä aiheesta aika usein, koska hän tietää ja tuntee ihmisen mielen. Olemme kaikki vaarassa joutua huoltemme vangeiksi ja lopulta voimme jopa hukkua huoliimme!

"Jätä taakkasi Herran käteen, hän pitää sinusta huolen. Hän ei ikinä salli hurskaan sortua." (Ps. 55:23.)
"Heittäkää kaikki murheenne hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen." (1 Piet. 5:7.)

Olen jo paranemaan päin. Toipilas, on sana, joka kuvaa tilannettani parhaiten tällä hetkellä. Kiitos Herralle ja kiitos esirukouksistanne! Huomenna minulla on lääkärin aika ja hän kuuntelee keuhkot ja tarkastaa korvat ja poskiontelot, joissa oli tulehduksen alku.

Sen verran kävin ulkona, että puhdistin suihkulähteen ja laitoin sen pulputtamaan iloksemme. Kesä on tullut ja eilen laulettiin kirkossamme jo suvivirsikin. Tervetuloa kesä!

Ei kommentteja: