keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Mies suon laidalla odottamassa apua Herralta!

Tein äsken kotikäynnin masentuneen miehen luokse. Vein hänelle rohkaisevan kirjan ja Noni-juomaa. Toin Tampereelta kolme pulloa Nonia ja tämä mies halusi ostaa niistä yhden. On mielenkiintoista nähdä piristääkö juoma jollain lailla häntä? Olen itse käyttänyt tätä ainetta yli vuoden. Uskon, että siitä on ollut apua silmiini. Juoma on kyllä aika kallista. Katsotaan nyt mitä teen jatkossa. Pitäisikö pitää taukoa nyt kesällä ja jatkaa sitten syksyllä, kun tulee pimeät päivät?

Tapasin tämän masentuneen miehen muutama päivä sitten ollessani lenkillä. Kirjoitinkin siitä jotakin. Tunsin kehotusta mennä tapaamaan häntä, vaikka oli jo myöhäinen ilta. Kun soitin kelloa mies tuli avaamaan oven ja oli iloinen tapaamisesta. Hän oli juuri tullut Oulusta. Hyvä, että oli istahtamaan ehtinyt. Tunnelma oli vapautunut. Kerroin miehelle piristäviä kokemuksia ja rukoilin hänen puolestaan hartaan rukouksen. Mies oli kuin suon laidalla oleva, joka odotti apua Herralta. Masennuksen suohon vajoava ihminen tarvitsee ulkopuolisen avun päästäkseen nousemaan ylös. Lähimmäinen on tärkeä, mutta vain Jeesus voi nostaa uupuneen ja väsyneen sielun uuteen elämään. Oli mahtavaa nähdä hänen kasvoilleen ilmestyvän iloisen ilmeen. Näin pienen toivon kipinän, jonka uskon sytyttävän miehen elämän uuteen liekkiin. Tunsin Pyhän Hengen koskettavan miehen sisintä. Rukoillaan yhdessä hänen puolestaan. Esirukous auttaa!

Keittiön ikkunasta avautui suomaisema. Mies kertoi saavansa suolta hilloja. Toisilla on ikkunan alla mansikkamaa ja toisilla hillasuo. Kumman sinä haluaisit?

Tein taas suuren urakan edustajiston kokouksen papereiden parissa. Kaupungin kopiointipisteessä papereista tuli lähes tuhat kopiota. Onneksi seurakuntamme sihteeri tuli postittamaan niitä kanssani. En olisi yksin jaksanut kirjoittaa kirjekuoriin nimiä ja osoitteita, koska flunssa on vienyt voimat vähiin. Noin 50 kirjettä lähti liikkeelle kakkosluokan postissa.

Aamuvartiojakeessa Pietari kirjoittaa väkeviä sanoja: "Jättäkää siis kaikki pahuus ja vilppi, kaikki teeskentely ja kateus ja kaikki panettelu. Niin kuin vastasyntyneet lapset tavoitelkaa puhdasta sanan maitoa, jotta sen ravitsemina kasvaisitte pelastukseen. Olettehan te "maistaneet Herran hyvyyttä". (1 Piet. 2:1-3.)

Näiden ajatusten edellä Pietari on kirjoittanut uskon päämärästä ja Jumalan kutsusta pyhään elämään ja lunastuksen kalliista hinnasta. Päämäärämme on niin ihmeellinen ja ainutlaatuinen, ettei sitä tulisi kenenkään "missata". Iankaikkinen elämä on suuri Jumalan lahja ja sen menettäminen pahuuden, vilpin, teeskentelyn, kateuden ja panettelun tähden olisi suuri onnettomuus. Jättäkää nämä kauhistukset kaikki on Pietarin neuvo meille tänään. Toinen vaihtoehto on tavoitella "puhdasta sanan maitoa, jotta sen ravitsemina kasvaisitte pelastukseen". Maito on vastasyntyneiden ruokaa. Maito ja leipä ovat yhdessä perusruokaa, joka vahvistaa ruumistamme. Hengellisessä mielessä ajateltuna sana on sekä maitoa että leipää, jota sielumme kaipaa päivittäin pysyäkseen hyvässä kunnossa. Jos olet "allerginen" hengelliselle "maidolle" ja hengelliselle "leivälle" sinun on mentävä lääkärin luokse, joka voi parantaa tämän vakavan sairauden. Jeesuksen vastaanotolle ei tarvitse jonottaa.

Tekstissä esiintyvä sana "panettelu" herättää paljon ajatuksia, mutta jätän tuon saarnatekstin toiseen kertaan.

Ei kommentteja: