lauantai 2. toukokuuta 2009

ESIRUKOUSPALSTA JA LUKIJOIDEN RUKOUSVASTAUKSIA

Avaan tähän kohtaan blogiani esirukouspalstan. Lukijani voivat jättää esirukousaiheita kommenttia -kohdassa ja kertoa rukousvastauksista ja kiitosaiheista. Muistamme sinua ja rukousaiheita aamurukouspiirissä.

Avasin Raamatun, koska halusin kirjoittaa tähän jonkun Jumalan lupauksen, joka koskee rukousta ja sen kuulemista. Silmiini osui heti seuraava ajatus:

"Jumalalle, joka meissä vaikuttavalla voimallaan kykenee tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella, olkoon ylistys seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja ikuisesti. Aamen" (Ef. 3:20,21).

Rukouspyyntösi voi olla yleisluontoinen tai ns. "täsmärukous".
Esimerkki yleisluontoisesta esirukouspyynnöstä: Pyytäisin esirukousta sukulaisteni puolesta.
Esimerkki "täsmärukouspyynnöstä": Pyydän esirukousta Pirjo-siskoni puolesta, että Herra parantaisi hänet syövästä. Rukoillaan myös Kimmon, Sannan ja Kaisan puolesta, että he jaksaisivat hyvin. He tarvitsevat nyt voimaa omaan elämäänsä tukeakseen Pirjoa raskaiden syöpähoitojen aikana ja toipumisessa hoitojen jälkeen.
Esimerkki "täsmärukouspyynnöstä": Pyydän esirukousta, että Herra auttaisi meitä saamaan Taivalkosken entisen apteekin tiloihin seurakuntasalin, jos se on Herran tahto.

Mikä olisi sinun rukouspyyntösi tällä hetkellä?

Huom. Huomasin 6.9.2011, että esirukouksia on pyydetty myös 26.10.2010 päivätyllä sivulla.

231 kommenttia:

1 – 200 / 231   Uudempi›   Uusin»
Anonyymi kirjoitti...

Esirukouspyyntö:Herra paranna sinä silmäni kaikki sairaudet,Anna näköni takaisin.Ilona

Paavo Hautala kirjoitti...

Rakas Taivaallinen Isä. Laske siunaavat ja parantavat kätesi Ilonan ylle juuri tällä hetkellä ja anna Ilonalle takaisin hänen näkönsä, jos on sinun hyvä tahtosi. Kiitos, että rohkaiset Ilonaa ja vahvistat häntä terveydellä. Auta Ilonaa kokonaisvaltaisesti. Jeesuksen nimessä Amen.

Vinkkejä!
Erään henkilön silmät parantuivat, kun hän joi siankärsämöteetä.
Vehnänorasmehu voisi myös olla hyvä lääke silmille, samoin mustikka.
Öljyllä voitelu ja rukous ovat myös auttaneet monia parantumaan.
Siunausta Ilonalle!
Rukoillaan kaikki Ilonan puolesta! Kerrothan sitten vastauksen, miten Herra vastasi rukoukseesi?

Anonyymi kirjoitti...

Hämeessä järjestetään hengellinen leiri päihdeongelmaisille ihmisille kesäkuun toisella viikolla. Esirukouspyyntö, että Jeesus pelastaisi, vapauttaisi, parantaisi ja uudistaisi monia ja että sinne tulisi paljon ihmisiä. Että järjestelyt toimisivat hyvin, eikä sattuisi mitään kielteistä.

Paavo Hautala kirjoitti...

Toivottavasti leiri meni hyvin ja Herra siunasi kaikkia leirille osallistujia. Näin tämän rukouspyynnön vasta tänä päivänä, kun aloin tarkastella aikaisempia kirjoituksiani. Toivottavasti lukijani ovat saaneet rukouspyynnön tietoonsa aikaisemmin ja he ovat muistaneet leiriä rukouksin.

Kysyin tänään Terholta, että onkohan tässä blogissa sellainen mahdollisuus, että joka kerta, kun joku kirjoittaa blogille, siitä tulee tieto minulle?
Odotan Jannea Oulusta asentamaan sellaisen palvelun, jos se on mahdollista.
Tämä auttaisi löytämään rukouspyynnöt heti niiden ilmestyttyä blogilleni.

Siunausta pyynnön jättäjälle ja hyvää kesää!
Miten leiri meni?

Anonyymi kirjoitti...

rukouspyyntö;että saisin viisautta ja jämäkkyyttä kieltäytyä kuuntelemasta äitini jatkuvasti suoltamia juoruja.että voisin lopettaa myös jatkuvat selvitykset menemisistäni ja tulemisistani äidille.etten enää tarvitsisi pelätä häntä ja etten katkeroituisi.olen kuin pikkulapsi 39-vuotiaan ruumiissa.

Paavo Hautala kirjoitti...

Vanhempien irtautuminen lapsesta ja lapsen irtautuminen vanhemmista oikealla tavalla ja oikealla hetkellä on tärkeä asia.
Rukoilen puolestasi, että Jumala auttaisi sinua "jämäköitymään" niin kuin itse toteat rukouspyynnössäsi.
Onko sinulla isää tai jotain muuta henkilöä, joka voisi tukea ja auttaa sinua selvittämään eo. ongelmia?
Viedään yhdessä sinua ahdistavat asiat Jumalalle ja pyydetään häneltä viisautta, armoa ja rakkautta, että saisit rauhan ja levon elämääsi. Läheisten ihmisten väliset suhteet ovat tärkeitä. Jos ne eivät toimi hyvin, elämä on tukalaa.
Rukoilen huomenna 26.10.2010 aamurukouspiirissä pyytämiesi asioiden puolesta Jumalan apua ja johdatusta. Ole rohkealla mielellä. Jeesus rakastaa sinua. Hän haluaa auttaa sinua ja äitiäsi. Ei ole niin vaikeaa asiaa, etteikö Jeesus pystyisi selvittämään sitä. Uskon, että apu tulee juuri oikealla hetkellä ja oikealla tavalla. Kerrothan sitten rukousvastauksesta tällä samalla palstalla! Kiitos esirukouspyynnöstäsi.
Rukoilin äsken vaimoni kanssa eo. rukouspyynnön puolesta ja jatkan rukoilemista huomenna.

Anonyymi kirjoitti...

Pyydän esirukousta tyttäreni opiskelupaikan saamisen puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Esirukouspyyntö nuoren puolesta, että hän saisi voimaa uuden elämän aloittamiseen.
Tupakasta ja alkoholista irtautuminen on vaikeaa. On muitakin riippuvuuksia, joista on vaikea päästä eroon.

Anonyymi kirjoitti...

Esirukouspyyntöjä
Jumala siunaisi tämän viikon työtehtävät.
Toivon, että Jumala johdattaisi koko perhepiiriäni erityisesellä tavaala.
On sairautta, asuntoasioita, opiskeluasioita,taloudellisia vaikeuksia, hankalia työtehtäviä. Viedään näitä rukouspyyntöjä kiitoksen kanssa Jumalalle. Kiitetään kauniista alkutalvesta ja tästä aurinkoisesta päivästä.
Esirukouksiin turvautuva

Anonyymi kirjoitti...

Esirukouspyyntö syöpää sairastavan ihmisen puolesta. Elämä tuntuu kurjalta. Voimat ovat menneet.

Anonyymi kirjoitti...

Pyydän esirukousta monenlaisten sairauksien kourissa kampailevan pariskunnan puolesta.
Tv. Pariskunnan ystävä

Anonyymi kirjoitti...

Rukoillaan lasten - ja nuorten puolesta ja niiden, jotka tekevät työtä heidän parissaan!
Erityisesti vanhempien puolesta, että he antaisivat lapsilleen aikaa, rakkautta ja rajat!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos! Herra kuuli rukoukset!
Ystävä pääsi pois sairaalasta!

Anonyymi kirjoitti...

hei!vastasit lokakuussa rukouspyyntööni,että voisin jämäköityä äitini suhteen.äitini kunto vaihtelee kovasti.kun hän on huonossa kunnossa,hän ei pysty tulemaan luokseni tupatarkastusta tekemään.siihen kuuluu jääkaapin tarkastaminen,jota inhoan eniten.sen verran olen vastustanut äitiä,etten suostunut hänen hoitajakseen.ystäväni luona yritän käydä salaa äidiltä.ystäväni,jota kutsun mamma-kullaksi,asuu 16 km päässä ja häntä äitini vihaa silmittömästi.mamma-kulta on ainut johon luotan.kun äitini on erityisen huonossa kunnossa,olen ihan onnessani.tuntuu kamalalta viedä hänen rukouspyyntöjään paranemisen puolesta seurakuntiin.kunnossa ollessaan hän käy luonani 3 kertaa päivässa.

Paavo Hautala kirjoitti...

Ehkä äitisi huolehtii siitä, että sinulla on jääkaapissa ruokaa ja sen tähden hän avaa sen oven. Voisitko ajatella, että hän käy luonasi usein, koska hän välittää sinusta niin paljon? Äidinrakkaus on huolehtivaa rakkautta. Kaipaisiko äitisi myös sinun käyntejäsi hänen luonaan enemmän?
Rakkaus herättää rakkautta, viha vihaa, luottamus luottamusta, epäluottamus epäluottamusta, avoimuus avoimuutta. Salailu läheisissä ihmissuhteissa herättää epäilyjä ja ehkä vääriä luuloja. Tämän tähden syntyy paljon väärinkäsityksiä, loukkaantumisia. Sitten tulevat katkeruudesta johtuvat pahat seuraukset. Voisiko, ainakin osa ongelmistasi poistua, jos antaisit äidillesi anteeksi ja kuuntelisit häntä enemmän? Voisitko pyytää äidiltäsi anteeksi omaa käyttäytymistäsi, vaikka ajattelisit, että sinussa ei ole mitään vikaa? Ehkä ajattelet, että vika on kokonaan äidissäsi. Kukaan ei kuitenkaan riitele yksin. Riitaan tarvitaan aina kaksi. Paitsi siinä tapauksessa, että riitaantuu itsensä kanssa. Itsensä kanssa riitautunut ei voi pysyä pystyssä.
Olet varmaan kuullut sanonnan: "Metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan."
Herättääkö "Mamma-kulta" äidissäsi mustasukkaisuutta ja sen tähden äitisi "vihaa" ystävääsi, jolle olet antanut paljon huomiota ja uskoutunut hänelle.
Muistan sinua, äitiäsi ja "mamma-kultaa" rukouksin, että välinne tulisivat kuntoon ja voisitte elää rauhassa ja sovussa keskenänne. "Laiha sopu on aina parempi kuin lihava riita".
"Tie ja polut rientävät hämärän halki kertomaan, että on olemassa Ovi." (Einari Vuorela).

Anonyymi kirjoitti...

rukoile mulle vapautumista kiinnostuksesta samaa sukupuolta olevia kohtaan,siis naisia.miehiä olisi tyrkyllä,vaan ei kiinnosta himpun vertaa.takana minulla on insestiä ja väkivaltainen avioliitto.en ole ollut miehen kanssa 15 vuoteen.olen uskova ja silti painin tälläisen asian kanssa.kiitos,jos muistat!

Paavo Hautala kirjoitti...

Olet kokenut kovia kokemuksia ja ne ovat jättäneet syviä haavoja sieluusi. Väkivalta parisuhteessasi on varmasti jättänyt paljon pelkotiloja ja on ehkä osasyynä seksuaaliseen käyttäytymiseesi. Tarvitset ulkopuolista apua joltakin asiantuntijalta.
Oletko käynyt terapiassa ammatti-auttajan luona puhumassa kokemuksistasi? Se varmasti auttaisi, ainakin jonkin verran.

Rohkaisevaa on tietää, että meillä ei ole mitään sellaista ongelmaa, jota Jeesus ei pystyisi selvittämään. Jeesus on paras sielunhoitaja. Meillä ei oikeastaan olekaan muuta sielunhoitajaa kuin Vapahtajamme. Usko sielusi hoito Hänelle. Haluan muistaa sinua rukouksin. Rohkaiseva asia kirjoituksessasi oli se, että olet uskova. Sinulla on yhteys Jumalaan Jeesuksen kautta. Sinulla on myös kaikki Jumalan lupaukset, joiden kautta pääset jumalallisesta luonnosta osalliseksi ja pelastut siitä turmeluksesta, joka maailmassa himojen tähden vallitsee. Herra tietää ahdistuksesi, syyllisyyden tuntosi ja voimattomuutesi ongelmiesi kanssa. Hän ei jätä sinua yksin tuskasi kanssa, vaan Hän tulee luoksesi auttaen, nostaen ja kantaen. Rukoilen, että Jeesus eheyttäisi ja parantaisi sinut terveeksi kokonaisvaltaisesti. Katso joka hetki Jeesukseen ja anna kaikille sinua vastaan rikkoneille anteeksi. Jumalan armon ja voiman avulla tämä on mahdollista. Kun me tahdomme tehdä sitä mikä on oikein Herran silmissä, niin Herra antaa meille voimaa ja viisautta. Rukoilen sinulle Pyhää Henkeä. Kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman! Tämä lupaus on annettu meille kaikille.
Saakoon Herra auttaa sinua mahdollisimman pian!

Anonyymi kirjoitti...

rukouspyyntö;että saisin takaisin kadottamani ilon ja Sanan nälän.en malta millään kuunnella saarnoja ja raamattutunteja.ajatukseni lentävät aivan muualle ja olen täysin "pihalla".kaipaan myös puolisoa itselleni.esitän hengellisissä tilaisuuksissa yksinlaulua ja musiikki on minulle tärkeää.sitä jaksan kyllä kuunnella.olisi hyvä,jos puolisoni osaisi säestää minua.en vain tiedä,onko Jumala tarkoittanut minua avioliittoon.

Paavo Hautala kirjoitti...

Rukoilen, että saisit Jeesukselta uuden voiman. Hän on kantanut kuormasi ja tietää miltä sinusta nyt tuntuu. Jeesus rakastaa sinua juuri sellaisena kuin nyt olet. Sinun ei tarvitse omassa voimassasi yrittää selviytyä elämässäsi eteenpäin. Nosta molemmat kätesi taivasta kohden ja pyydä Herraa tarttumaan niihin ja auttamaan sinut ylös masennuksen suosta. Uskon, että pyyntöösi vastataan pian! Esirukokseen turvautuva ihminen on askeleen päässä rukousvastauksesta. Herra täyttäköön tarpeesi parhaalla mahdollisella tavalla. Sinulla on lahjoja, joita Jumala haluaa sinun käyttävän Hänen kunniakseen ja siunaukseksi kuulijoille. Jos et jaksa kuunnella saarnoja, niin lue vaikka yksi jae Raamatusta ja mietiskele sitä. Jos tuossa sanassa on lupaus, niin omista se itsellesi. Ehkä tarvitset terveysuudistusta, että fyysiset voimasi myös palautuisivat. Sopiva ravinto, riittävä lepo ja liikunta auttavat jo kappaleen matkaa eteenpäin. Sinä et ole yksin, vaikka sinusta tuntuu siltä. Jeesus neuvoo etsimään ensin Jumalaa ja Hänen valtakuntaansa, niin kaikki muukin sen ohessa annetaan. Jos rinnallesi on tarkoitettu elämäntoveri, niin se annetaan sinulle juuri oikealla hetkellä ja oikealla tavalla. Jätä tämä asia kokonaan Herralle rukouksessa. Älä murehdi äläkä pelkää tulevia päiviä. Käännä katseesi pois itsestäsi ja ongelmistasi Jeesukseen. Ajattele enemmän sitä voimaa, jonka voit saada Jeesuksen siunatussa nimessä. Jos sinulla on mahdollisuus rukoilla jonkun uskovan kanssa, niin olet siunattu. Haluan nyt laskea käteni olkapäällesi ja rukoilen, että Jeesus laskisi siunaavat kätensä sinun päällesi ja pelastaisi sinut ja vahvistasi sinua konkreettisella tavalla. Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua, Herra kirkastakoon kasvonsa sinulle ja olkoon sinulle armollinen. Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Amen!

Anonyymi kirjoitti...

kaipaisin kovasti aviopuolisoa.mua kiehtois ulkomaalaiset miehet,mut ne ovat usein kaikkea muuta kuin kristittyjä.romaanimieskin kelpais mulle.olin uudessa seurakunnassani yllättynyt, miten rauhallisia romssut ovat siellä ja käyttäytyvät ihan ihmisten tavoin.entises seurakunnas romssut ravasivat ees sun taas,söivät hamppareita,kännyt soivat ja kaiken kukkuraksi kiristivät rahaa hengellisyyteen vedoten...he olivat kuin toiselta planeetalta.
hirmu hinku ois miehelään.hirvittää vain,kun kotityöt tuplaantuu.pidän ainoastaan pyykinpesusta ja roskien viennistä.pesen myös käsin vaatteita,en ainoastaan koneella.

Paavo Hautala kirjoitti...

Elämäntoverin valinta on tärkeä asia. Tarvitaan paljon rukousta, viisautta ja harkintaa näissä kysymyksissä. Läheiseen suhteeseen, vieraan ihmisen kanssa, ei pitäisi mennä hetken mielijohteesta. Hyvä puoliso annetaan, sitä ei oteta. Neuvoisin sinua olemaan varovainen ja rukoilemaan paljon Jumalan johdatusta. Avioliitto on pyhä säädös paratiisista ja meidän tulee suhtautua siihen suurella kunnioituksella. Muistan sinua rukouksin, että Herran tahto tapahtuisi ja jos on hänen tahtonsa hän johdattaisi sinulle sopivan puolison.

Anonyymi kirjoitti...

rukoile minulle parantumista kahdesta pitkällisestä vaivasta,jotka rajoittavat sosiaalista kanssakäymistä.lisäksi iho-ongelmieni puolesta.en ole enää nuori,silti iho "kukkii" punaisena.kosmetologin mukaan minun tulisi luopua kananmunasta,tomaatista,viinirypäleistä ja tietenkin rasvaisista juustoista ja suklaasta...
olen haaveillut 16-vuotiaasta lähtien vegaanin elämästä.siihen vain ei taida tulla koskaan mahdollisuutta.sit jättäisin pois kaiken eläinperäisen,kuten hunajan,nahka-kenkien ja laukkujen ostamiset jne.ihan eettisistä syistä.

Paavo Hautala kirjoitti...

Terveysuudistuspäätös on aina hyvä asia. Tarvitaan kuitenkin oikeaa tietoa ja tervettä harkintakykyä näissä asioissa. Hunaja on kyllä luonnontuote, joka on kasvikunnasta peräisin. Raamattu neuvoo käyttämään hunajaa kohtuudella.
Voisit kokeilla iho-ongelmiisi piimaxia, vehnänorasmehua ja valohoitoa. Terveellinen ruokavalio, vesi ja ulkoliikunta ovat hyväksi ihollesi. Iho tarvitsee luonnollisen suojaavan rasvakerroksen, joten kasvojen liiallinen peseminen voimakkailla desinfiointiaineilla ei ole hyväksi. Oletko käynyt ihotautilääkärillä? Häneltä saisit varmaan hyviä neuvoja ongelmiisi. Onko sinulle tehty allergiatestit? Saatat olla jollekin käyttämällesi aineelle allerginen ja ihosi reagoi sen tähden. Saakoon Herra koskettaa sinua parantavalla kädellään ja auttaa vapautumaan ongelmistasi, niin että voit elää Kristuskeskeistä, tasapainoista, ja onnellista elämää itsesi ja läheistesi kanssa. Muistan sinua rukouksin! Jeesus on paras lääkäri, jolle saamme kertoa kaikki mikä painaa mieltämme.

"Kerro aina tarpeesi, ilosi, surusi, huolesi ja pelkosi Jumalalle. Et voi rasittaa, etkä uuvuttaa häntä. Hän on laupias ja anteeksiantava Jumala. Meidän tarpeemme eivät ole yhdentekeviä hänelle, joka on laskenut päämme hiuksetkin. Meidän murheemme, varsinkin kun ne puetaan sanoiksi, liikuttavat rakastavaa Jumalaa. Vie rukouksessa hänelle kaikki, mikä sinua hämmentää. Mikään ongelma ei ole liian suuri Jumalan, maailmankaikkeuden hallitsijan ja ylläpitäjän, ratkottavaksi. Mikään ei myöskään ole vähäpätöistä hänen silmissään, jos se vain jollain lailla koskettaa rauhaamme. Elämämme kirjassa ei ole niin synkkää lukua, ettei hän haluaisi sitä lukea. Ei ole niin vaikeaa tilannetta, ettei hän osaisi sitä ratkaista. Mikään onnettomuus ei voi kohdata hänen vähäisintäkään lastaan, ei mikään huoli ahdistaa, ei mikään ilo ilahduttaa, eikä mikään vilpitön rukous kohota huulilta niin, ettei taivaallinen Isämme sitä huomaisi ja ottaisi sitä heti asiakseen. "Hän parantaa ne, joiden mieli on murtunut, hän sitoo heidän haavansa." (Ps. 147:3.) Jumalalla on jokaiseen ihmiseen suhde, joka on henkilökohtainen ja yksilöllinen aivan kuin maan päällä ei olisi ketään muuta ihmistä, josta hän pitää huolta, ei ketään muuta, jonka puolesta hän olisi uhrannut rakkaan Poikansa." (TKL s. 98,99.)

Anonyymi kirjoitti...

Pyytäisin esirukousta ja apua Herralta, Jeesukselta Kristukselta ja Taivaalliselta Isältämme parisuhdekriisiimme. Rukoilen että voisimme puolisoni kanssa löytää toisemme uudelleen rakkauden täyttämin, onnellisin, avoimin ja luottavaisin mielin. Puolisoni on löytänyt toisen, ja hän on ainakin ihastunut
ellei jopa rakastunut toiseen. Ja tämä toinen on hänen alaisensa. Minä tunnen suurta tuskaa. Minulla on univaikeuksia, eikä aloittamani opiskelukaan suju, koska ajatukset ovat jumiutuneet ja tunnen suurta ahdistusta esiinnousseen eron takia. Olisin valmis yrittämään ja tekemään töitä parisuhteemme eteen. Mutta puolisoni ei. Tuntisin, että tämä kolmas osapuoli on luikerrellut elämäämme
salakavalasti tarkoituksenaan saada se minkä hän haluaa. Toivoisin niin kovasti, että me molemmat, minä ja puolisoni, oppisimme tämän kriisin kautta mahdollisesti meille annettavan läksymme. Rukoilen, että puolisoni antaisi
menneet loukkaukset anteeksi, kuten minäkin olen hänelle anteeksi antanut, jotta voisimme löytää toisemme uudelleen. Rukoilen ja pyydän myös että puolisoni tunteet vaikka saisivat elää ja palaa loppuun jos niin on tarkoitettu, mutta kuitenkin niin että me, hän ja minä, yhdessä kuitenkin voisimme jatkaa yhteistä elämäämme eteenpäin entistä vahvempina, rakkautta tuntien ja onnellisempina. Olen rukoillut, pyytänyt ja anonut voimia ja
jaksamista tähän tilanteeseen. Pelkonani on että ajautudun syvemmälle ahdistukseen. Rukoilen ja pyydän syntejäni anteeksi. Tunnen suurta riemua siitä että saan tuntea Herran Kristuksen läsnä olon. En vaan tiedä kauanko jaksan. Olisin valmis antamaan mitä vaan että saisimme olla vielä yhdessä, sillä sisälläni on vahva tunne siitä että kuulumme yhteen, ja meidät olisi tarkoitettu toisillemme. Voisiko kukaan auttaa, rukoilla puolestamme?
SuurKiitos Herralle Jeesukselle Kristukselle ja Taivaalliselle Isällemme, ja kaikille jotka ovat rukouksellaan olleet tässä tunteessa mukana
- kiitos!

Paavo Hautala kirjoitti...

Taistelet hyvän ja oikean asian puolesta. Jeesus on sinun kanssasi ja pitää sinusta huolen. Ole vain luja ja rohkea. Uskon, että kaikki kääntyy vielä hyväksi. Rukouksesi on kuultu taivaassa. Tämä rukouspyyntösi on vahva todistus rakkaudestasi miestäsi kohtaan. Toivottavasti miehesi lukee rukouspyyntösi ja näkee kuinka paljon häntä rakastat ja haluat hänen parastaan. Olet juuri oikea vaimo miehellesi. Hän ei löydä mistään parempaa puolisoa rinnalleen kuin sinä olet! Miehesi ihastuminen tai rakastuminen toiseen ei tuo hänelle onnea. Toivottavasti miehesi huomaa paholaisen koukun tarpeeksi ajoissa, niin ettei hän niele sitä. Hänen pitäisi välittömästi katkaista kaikki suhteet alaiseensa ja korjata avioliittolupauksensa kanssasi. Tämä teko olisi erittäin viisas ja Jumalan tahdon mukainen. Kun teidät on vihitty avioliittoon Jumalan kasvojen edessä, niin teistä on tullut yksi liha. Ero repisi tämän "lihan" kappaleiksi. Kenelläkään sivullisella ei ole oikeutta rikkoa liittoanne. Uskottomuus on suuri synti, jonka seuraukset tuovat onnettomuutta ja kärsimystä. Uskon, että miehesi tulisi kärsimään paljon enemmän uudessa suhteessa kuin nykyisessä suhteessa.
Teidän on aika korjata perhealttari. Tämä on miehesi tärkein velvollisuus.
Eräs avioliitto pelastui, kun eron partaalla olevat kuuntelivat "Apua arkipäivään" -kasettisarjan. Minulla olisi luultavasti sellainen sarja toimistollani ja voisin lainata sen, jos haluaisitte kuunnella sen yhdessä. (040-8474582)
Jospa minulla olisi mahdollisuus siunata liittonne! Haluaisin myös voidella teidät öljyllä ja rukoilla haavojenne parantumisen puolesta!
Muistan teitä erityisesti huomisessa aamurukouspiirissä! Saakoon Herra yhdistää teidät jälleen ja poistaa raskaat pilvet pois avioliittonne taivaalta! Jeesus rakastaa teitä molempia hyvin paljon. Antakaa Hänelle mahdollisuus auttaa teitä!
Nostan teitä varten "Päivän sanan" punaisesta maljasta. Tässä se on: Ef. 4:25-27.

Anonyymi kirjoitti...

Elämää kestvä liitto? Rakkaudesta rakennettu
Bil&Lynne Hybels kirja kertoo:
Kahden ihmisen välinen kumppanuus voi olla syvästi tyydyttävä kokemus.
Rakkaudesta rakennettu on harvinainen avoin ja arjenläheinen kirja avioliitosta.
Kirja antaa uskoa parisuhteen mahdollisuuksiin suurienkin haasteiden edessä. Elämää kestävä,rakkaudesta rakentava liitto on tavoittelimisen arvoinen ja mahdollinen myös sinulle.

Runsain rukouksin sinua< kannan. Ari Hyyppä

Anonyymi kirjoitti...

mistä ihmeestä johtuu,että ihastun niin herkästi,kuin teini-ikäinen,vaikka voisin kohta olla jo mummi?itse asiassa odotan innolla hetkeä,jolloin saan helliä ja lelliä lapsen lapsia.kun mies vain on puhetaitoinen ja vanhempi minua,mä ihastun just. yhteen evankelistaan olin ihastunut peräti 4 vuotta. iältään miehet ovat yleensä mua ainakin 20 v vanhempia ja tietenkin naimisissa.oma avioliittoni oli hyvin lyhyt.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kaikki me ihmiset olemme erilaisia. Ihastumme toiseen ihmiseen eri syistä. Yleensä on niin, että vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa.
Ihastumisen tunteet täytyy kuitenkin pitää järjen hallinnassa, ettei tee mitään sopimatonta. Avioliitossa oleviin ihastuminen on vaarallista, koska seuraukset voivat olla hyvin kohtalokkaita.
Avioliiton pyhään piiriin ei ole kenelläkään sivullisella asiaa. Aviopuolisoiden on syytä pitää suojamuurit vahvoina ja korkeina, ettei niiden yli pääse vieraat tunkeilijat rikkomaan rakkauden ja uskollisuuden siteitä.
Kaipaat ilmeisesti keskustelijaa, koska ihastut puhetaitoiseen ihmiseen. Vanhempaan mieheen ihastuminen voi kertoa siitä, että etsit turvallista "isä"-hahmoa.

Anonyymi kirjoitti...

Rakkaudelle on eri vaikuttimia! jotka vaikuttavat ihastumisen tunteisiin , yleensä se voi olla lempys, huomaivaisuus, tai jokin ulkoinen seikka:

Useinmat naimattomat tiedostavat ensinmäisen tasonkaipuun-he kaipaavat läheistä suhdetta johonkun toiseen ihmiseen. Mutta toisen tason kaipuu ,kaipuu läheiseen suhteeseen Jumalan kanssa ,hautaatuu usein alitajuntaan:he tuntevat yhdeksi valtavanvoimakkaaksi ,kalvavaksi tarpeeksi.Ja
he yrittävät kaksi kertaa kovenmin -jos suorastaan pakonomaisesti -löytää ihmisen ,joka pystyisi tyydyttämään heidän läheisyyden tarpeensa kokonaan. Tällöin on taatusti luvassa sydän suruja.
Jotkut näistä yksinäisistä eivät koskaan löydä kumppania ja elävät jatkuvasti yksinäisyyden jaturhautumisen vallassa.
Toiset menevät naimisiin,mutta tilanne saattaa jopa pahentua. Oltuaan puoli vuotta naimisissa he huomaavat ,ettei heidän läheisyyden tarpeensa ole vieläkään tyydyttänyt. Mutta mikä siihen neuvoksi? He painostavat puolisoaan täyttämään
tietoiset ensinmäisen tason tarpeet,mutta niiden lisäksi myös alitajuiset toisen tason tarpeet .
Tarpeen jonka ainoastaan Jumala pystyy tyydyttämään.
( Joh.10:10 )Minä olen tullut antamaan elämän,
yltäkylläisen elämän. Puoliso voi olla kuin kuorutus kakun päällä.
Mutta ainoastaan Jumala voi Jeesuksen Kristuksen kauttaluoda pohjan täysipainoiselle ja merkityksekkäälle elämälle.

Jeesus sanoi ( Joh.14:27 ): Minä jätän teille rauhan.Oman rauhani minä annan teille ,en sellaista jonka maailma antaa.

Olkaa rohkeat älkää vaipuko epätoivoon.
Vain Jeesus Kristus antaa sisäisen levon,rauhan ja todella täysipainoisen elämän.

Siunauksin Ari Hyyppä

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kaikesta tuesta ja rukoksista liittyen esirukouspyyntööni parisuhdekriisin takia. Puolisoni on täysin huumaantunut tuosta toisesta ja välirikkomme on todennäköinen. Olenkin rukoillut, että puolisoni löytäisi sisältää sisäisen rauhan esim. omantunnon äänen ja Taivallisen Isän, Jeesuksen Kristuksen ja Pyhän Hengen johdatuksen/kutsun.. Yhdessä olemme olleet yli kymmenen vuotta, ja nyt sitten tämä ilman että hän haluaa tehdä parisuhteemme eteen mitään - tuntuu vaan todella julmalta.

Unknown kirjoitti...

Muistamme teitä edelleen rukouksin. Tilanteenne on todella vaikea. Jumalalle ei kuitenkaan mikään ole mahdotonta. Jos teille tulee ero, niin elämän on kuitenkin jatkuttava. Voit luottaa siihen, ettei sinulle anneta liian suurta kuormaa kannettavaksesi. Eräässä laulussa on sanat: "Tuskaa ei pisaraakaan liikaa". Saakoon Herra tukea ja auttaa sinua kestämään kaikki koettelemukset, jotka tiellesi tulevat. Särkyneen astian siruja ei heitetä pois. Jos halutaan tehdä arvokasta ja kestävää keramiikkaa, niin siihen tarvitaan rikotuista astioista saatua materiaalia. Uskon, että Herra tekee sinusta vahvemman astian näiden kokemustesi kautta. Älä menetä toivoasi! Jätä taakkasi ja huolesi Jumalalle! Katso joka hetki Jeesukseen Kristukseen!

Anonyymi kirjoitti...

HEI
Rukouspyyntöni koskee omaa rakasta seurakuntaani
V:ssa.
Pidimme juuri seurakuntakokouksen ja
sitouduimme erääseen asiaan ettemme katso taakse menneisiin vaan eteenpäin.
Pyydän oikein voimallista rukousta
asian puolesta kyseessä on vuosia kiusannut asia.
Josta on kärsinyt koko seurakunta.
Kiitos kun kannatte asian Herralle että Hän todella saisi muuttaa ihmisten sydämiä ja elämä
Adventtiseurakunnassamme elpyisi Jumalan tahdon
mukaisesti ja Pyhä Henki saisi alkaa toimimaan
uudet raikkaat tuulet alkaisivat puhaltamaan
täälläkin.
Kiitos.

Paavo Hautala kirjoitti...

Rukousaiheesi on tärkeä. On hyvä, että olette voineet keskustella kipeistä asioista rakkauden hengessä. Saakoon Jumala vuodattaa anteeksiantavaa rakkautta kaikille teille, niin että haavat paranevat ja uusi elämä alkaa virrata seurakunnassanne. "Puhalla Jumalan tuuli" -laulun sanoma virvoittakoon teitä kaikkia. Emmekö kaikki, blogin väki, rukoilisi tämän aiheen puolesta, että kaikki menisi Herran tahdon mukaan ja kaikki katkeruuden juuret katkeaisivat sydämistä. Siunaavat terveiset seurakuntaasi!

Anonyymi kirjoitti...

Parisuhdekriisi-ongelmaani liittyen kiitän teitä vastauksesta ja rukouksistanne. Etenkin tuo "Tuskaa ei pisaraakaan liikaa" kosketti minua erityisesti. Todellakin olen yhä siinä toivossa, ja rukoilen myös, koska tahtoisin puolisoni tulevan ns. järkiinsä ennenkuin hän tekee enää harmia ja pahaa myös muiden kuin minun tunteille, itsensä mukaanlukien - onko se sitten Jumalan tahdon mukainen, mutta vahva on tunne sisälläni, yhä. Puolisoni käyttäytyy kuin teini-ikäinen mm. täysin vastoin aiempia periaatteitaan ja moraalikäsityksiä eli niitä joita on antanut ymmärtää olevan. Hänen mielestä emme ole enää yhdessä, ja hän "juokseekin" toisen luona, ja on sanonut minulle ettei ottaisi meistä kumpaakaan. Lisäksi hän on kertonut minulle ettei tuo toinen ole hänelle sellainen ihminen kuin minä olen hänelle ollut. Jokatapauksessa ilmeisestikin joku huuma ja villitys vie vaan mukanaan pahuuden teille. Sen tiedän ettei hän ole täysin rehellinen tälle toiselle, koska puolisoni haluaa että meillä olisi avoin suhde, jota ei saisi paljastaa kellekkään. Miten tässä sitten olla, todella raastavaa niin henkisesti kuin ruumiillisestikin, ainakin moraalikäsitykset ovat täysin romukopassa - mielestäni näin ei saa leikkiä kenenkään tunteilla saati sitten edes omillaan. Itse tiedän kyllä mikä on oikein ja mikä väärin. Mutta jaksanko uskoa, olla kärsivällinen ja odottaa - toivon että saan siihen voimia ja uskoa. Olenkin rukoillut Jumalalta pelastusta puolisolleni, jotta hän pääsisi pois pahuuden teiltä ja löytäisi sisäisen rauhan. En vaan voi uskoa että tämä on Jumalan tahdon mukaista - mutta "Tutkimattomat on Herran tiet". Kiitos Jumalalle täsät kaikesta, ja etenkin siitä että saan uskoa. Vahvista uskoani!

Paavo Hautala kirjoitti...

Miehesi on aikoinaan rakastunut sinuun ja kymmenen vuoden avioliitto kanssasi on pitkä yhteinen taival. Ei niitä vuosia voi noin vain pois heittää. Saakoon Herra johtaa teidät sellaisen "ammattiauttajan" luokse, joka kuuntelisi teitä molempia ja löytäisi ratkaisun vaikeaan tilanteeseenne.
Olen iloinen siitä, että rakastat miestäsi edelleen ja annat hänelle anteeksi. Rukoilen, että miehesi löytäisi ensirakkauden sinua kohtaan uudelleen. Sen saman rakkauden, jota tunsitte toisianne kohtaan, kun seurustelitte ja avioliittonne alussa koitte. Rakkaus on ennen kaikkea pysyvä periaate. Se on tahdon asia. Jos tunteet puuttuvat, niin se ei anna oikeutta eroon. Olette sanoneet toisillenne Tahdon. Se merkitsee tahtoa rakastaa myötä ja vastoinkäymisissä. Nyt teillä on vastoinkäyminen. Kun yhdessä tahdotte rakastaa tässä tilanteessa toisianne, niin Jumala antaa teille myös lämpimät tunteet toisianne kohtaan oikealla hetkellä. Pysykää vain yhdessä. Älkää erotko! Katsokaa vaikeuksienne yli siihen voimaan, jonka saatte Jeesuksen nimessä. Hän antaa myös rakkauden toisianne kohtaan Pyhän Hengen kautta.

Anonyymi kirjoitti...

Rukousaiheena eräs seurakuntalainen,mies henkilö,hänen vaimonsa ei hyväksy puolisonsa
eikä kenenkään uskonasioita.
Kyynelet kimaltelivat tämän mieshenkilön
silmissä,kun kertoi tovi sitten tavatessamme
kauppareissulla.Asia erittäin vaikea.
Lupasin kantaa asiaa Herralle ja pyydän
rukousapua,että Herra koskettaisi tätä vaimoa,
puoliso oli kovin uupunut kaikesta muustakin,usko
kuitenkin tallella,vaikka seurakuntaan
ei voi olla yhteydessä,koska puoliso saa
raivokohtauksen ja tekee muutenkin elämän
vaikeaksi.
Kiitos kun tuette rukouskamppailussa.
Kaikki on mahdollista Jumalalle.
Ystävä Varkaudesta.

Paavo Hautala kirjoitti...

Ns. jaetun kodin elämä on vaikeaa. Usein on niin, että vaimo on uskossa, mutta mies ei. Tässä tapauksessa on päinvastainen tilanne. Rukoilemme tähän kotiin Jeesuksen antamaa rauhaa. Rauhaisa koti on elämän onni! Kaikkein raskainta kestettävää on, jos läheiset ja rakkaat ihmiset nousevat meitä vastaan. Jeesus on käynyt läpi tämänkin tunteen. Hän tietää miltä ihmisestä silloin tuntuu. Saakoon tämän miehen silmistä vuotaa eräänä päivänä ilon ja onnen kyyneleet, kun Herra kuulee hänen rukouksensa ja auttaa häntä. Lämpimät ja rohkaisevat terveiset ahdistuneelle miehelle. Toivottavasti hänen vaimonsa osaa arvostaa miestänsä ja kunnioittaa hänen uskoaan jonakin päivänä. Uskova aviopuoliso on suuri siunaus! Meidän täytyy ymmärtää, että jokaisella ihmisellä on uskonnon - ja omantunnon vapaus. Tätä vapautta ja oikeutta ei saa toiselta riistää. Jos yritämme alistaa toisen oman tahtomme alle, niin teemme suuren virheen. Usein käy niin, että joudumme elämässämme jossain vaiheessa kokemaan sen saman tuskan, jonka käytöksellämme aiheutamme toiselle ihmiselle. Silloin tulemme tuntemaan ja "maistamaan" kokemusperäisesti tekojemme hedelmän.

Anonyymi kirjoitti...

muista rukouksin sielunhoitajaani,joka on myös hengellinen äitini.hän on aivan uupunut kanssani.puhelin keskustelumme saattaa kestää jopa 4 tuntia.hän tarvitsee lepoa,virkistymistä ja jaksamista...

Paavo Hautala kirjoitti...

Pitäisiköhän sinun antaa sielunhoitajasi levätä, niin ettet kuluta häntä loppuun. Sielunhoitajan ja hoidettavan välille voi helposti muodostua läheisriippuvuussuhde. Tällaisesta suhteesta tulee ennemmin tai myöhemmin raskas taakka. Mitä jos seuraavan kerran, kun tarvitset apua, soittaisit Jumalan puhelinnumeroon. Tiedätkö mikä on Jumalan puhelinnumero? Annan sen sinulle, se on kuuma linja, jonka numero on 5015. (Ps. 50:15 VKR.) Muistan teitä molempia rukouksin!

Anonyymi kirjoitti...

muistakaa minua.aloitin hiljakkoin maakunta työssä ja olen jo aivan uuvuksissa.jakaisin mieluusti vastuuta välillä muillekin.

Paavo Hautala kirjoitti...

En tiedä oletko johtavassa asemassa oleva työntekijä vai ns. "rivijäsen"?
Olisiko sinulla mahdollista saada työnohjausta, jossa selvitettäisiin työtehtäväsi ja jaettaisiin vastuuta niille "muille", jotka mainitset rukouspyynnössäsi?
Maakuntatyö kuulostaa laaja-alaiselta työltä, johon liittyy paljon matkustamista ja työn organisointia. Aloitit tämän työn hiljakkoin ja olet jo nyt uuvuksissa.
En tiedä onko työkuviosi sinulle uusi ja haastava. Uudet tehtävät tuovat usein stressiä, jos tehtävät ovat liian vaativia eikä oikein tiedä miten asiat pitäisi hoitaa sujuvasti. Työtaakkasi voi olla sinulle liian raskas myös sen tähden, että teet työsi hyvin perusteellisesti ja sinun on vaikea sanoa ei, kun sinulta kysytään palveluja. Ehkä ko. maakunta työhön pitäisi palkata lisää työvoimaa, sinulle avuksi.
Toivottavasti löydät tasapainon elämääsi kaikilla elämän alueilla. Olet rukouslistalla tämän aamun aamurukouspiirissä!

Anonyymi kirjoitti...

Pyydän esirukousta kaikkien narsistien uhrien puolesta.

Paavo Hautala kirjoitti...

Narsismi on "paholaisen tauti", josta kärsivät eniten tämän taudin vaikutuspiirissä elävät ihmiset. Tämä on hyvin laaja rukousaihe. Narsistien uhreja on paljon.
Otamme tämän rukousaiheeksemme tämän aamun aamurukouspiirissä. Herra armahtakoon uhreja ja parantakoon tätä tautia sarastavat ihmiset.

Anonyymi kirjoitti...

voitteko rukoilla minulle Sanan avautumista. tämä on varmaan jokaisen uskovan toive.mutta minä kaipaisin sitä kipeästi.että olisi seurakunnalle jotakin muutakin annettavaa,kuin aina vain laulaa seurakuntien tilaisuuksissa.he varmaan kyllästyvät pian, mun laulamisiini.

Paavo Hautala kirjoitti...

Rukouspyyntösi on otollinen Jumalalle. Rukoilimme tänään aamurukouspiirissämme ihmisille sanan nälkää. Olet rukousvastaus! Suosittelisin sinulle kirjeellisen Raamattuopiston Raamattukurssia. Voit mennä katsomaan netistä minkälaisia kursseja Media 7 Raamattuopistolla on tarjottavana. Kurssit ovat ilmaisia. Ne avaavat Raamattua erittäin hyvin. Niitä voi tilata ainakin suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.
Ne ovat hyvin suosittuja. Kun olet käynyt kurssin, niin saat mahdollisesti ilmaisen raamattuleirin Kallioniemessä, Laukaalla. Leiri sijaitsee kirkasvetisen Peurunkajärven rannalla. Leirillä on hyvä ja monipuolinen ohjelma n. viikon ajan. Leirille tulee väkeä eri puolelta Suomea ja kaikki haluavat syventyä sanan tutkisteluun. Siellä voisit esittää myös laulua.
Jos sinulla on mahdollisuus tulla Kuusamoon, niin minullakin olisi eirilaisia raamattukursseja tarjottavana. Kuuntelisimme lauluasikin hyvin mielellämme. Siunausta sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Pyytäisin esirukousta poikaystäväni puolesta ( nyt varmaan jo entinen) satutimme toisiamme valheilla ja minun valheeni oli isompi, joten hän unohti omansa ja kuinka särki sydämeni, pilasin kuulemma hänen elämänsä.Pyytäisin että Jumala parantaisi hänen sydämensä ja hän saisi rauhan ja hän voisi antaa minulle anteeksi ja ymmärtää tekoni.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kriisi mahdollistaa uuden alun elämässä. Teillä on nyt molemmilla kriisi. Haet apua oikeasta osoitteesta. Rukoilen, että kaverisi tekisi samoin. Taivaan pyhäkkö on se paikka, jonne meillä on vapaa pääsy. Jeesus on siellä ymmärtäväisenä ylimmäisenä pappina toimittamassa pappispalvelusta hyväksenne. Rukoilen, että Jeesus ottaisi teidän asianne hellään hoitoonsa. Hänellä on taito parantaa rikkinäiset, särkyneet ja kolhiintuneet sydämet eheiksi. Tunnustat avoimesti ja nöyrästi, että sinun valheesi oli isompi, mutta kaverisi unohti omansa. Toivottavasti kaverisi ymmärtää, että pienikin valhe on synti, joka on tunnustettava ja pyydettävä anteeksi. Synnintunnustus, katumus ja parannus edeltävät anteeksiantamusta. Teidän kohdallanne valheet ovat paljastuneet. Tämä ei kuitenkaan merkitse sitä, että elämä olisi mennyt pilalle. Teille on suotu kasvun mahdollisuus. Kun saatte Jumalan avulla suhteenne parantumaan, niin olette vahvempia ja pääsette lähemmäksi toisianne. Rakkaus, jonka saatte toisianne kohtaan Jumalalta, parantaa elämänne. Sopikaa asianne mahdollisimman pian, älkää erotko toisistanne erhdystenne tähden. Antakaa toisillenne uusi mahdollisuus ja antakaa Jumalalle mahdollisuus auttaa teitä löytämään luottamuksenne toisianne kohtaan takaisin. Se, että pyydät poikaystäväsi puolesta esirukousta, osoittaa sen, että välität hänestä. Kerro hänelle tästä asiasta ja pyydä häntä lukemaan rukouspyyntösi ja vastaukseni teille. Rakastakaa toisianne ja antakaa toisillenne anteeksi. Olkaa jatkossa ehdottoman rehellisiä toisillenne! Jeesus rakastaa teitä hyvin paljon! Siunausta!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Paavo lohduttavista sanoistasi, mutta pelkään että hän vihaa minua liian paljon yrittääkseen vielä. Tuskani on suuri kun ajattelen mitä hän kokee ja tuntee juuri nyt sydämmessään. Rakastan häntä todella paljon ja kannan hänen lastaan, hän toivoi aborttia mutta päätin pitää lapsen. En voi tehdä paljoakaan, odotan vain hänen siirtoaan. Siunausta!

Paavo Hautala kirjoitti...

Jumala voi muuttaa ihmisen sisimmän, ajatukset ja asenteet. Suhteenne on nyt tulehtunut, mutta muutaman päivän tai viikon jälkeen tilanne voi olla aivan toinen. Teit oikein, kun päätit pitää lapsen, etkä tehnyt aborttia. Kumppanisi tulee myöhemmin kunnioittamaan sinua tämän ratkaisun johdosta. Jumala antaa varmasti sinulle siunauksen tämän päätöksesi tähden. Jumala on aina elämän puolella, koska Hän rakastaa elämää. Jeesus on elämän Herra. Lapsen saaminen on Jumalan suuri lahja teille. Lapsenne on rakkautenne hedelmä. Mies ei voi hyljätä rakastavaa kumppania, joka odottaa hänelle lasta. Voit olla levollinen ja odottaa rauhassa Jumalan aikaa. Älä ole masentunut, äläkä katkeroidu. Iloitse lapsesta, jota kannat. Kun rakastat lastanne, niin osoitat näin rakkautesi kumppaniisi kaikkein parhaiten. Rukoilemme huomenna jumalanpalveluksessa teidän kolmen puolesta. Herra liittäköön teidät yhteen rakkauden siteillä. Jospa minulle tulisi joskus etuoikeus vihkiä teidät pyhään avioliittoon ja siunata suloisen lapsenne. Tapahtukoon Herran tahto. Pyydän blogini lukijoilta esirukouksia teidän puolestanne. Huudetaan yhdessä Herraa avuksi! Hän kuulee ja auttaa!
Miehelle terveisiä: lapsenne tarvitsee isän, ethän hylkää häntä! Rakasta lapsesi äitiä ja omaa lastasi. Annathan anteeksi loukkaukset! Kun näin teet, olet voittaja!

Anonyymi kirjoitti...

rukoile mulle, että saisin pian kuntoon asiani Jumalan kanssa. olen kokeillut spiritismiä, opetellut ulkoa "mustaa" raamattua ja nähnyt ennalta tulevia onnettomuuksia, tapaturmia jne. olen myös tehnyt jäynää uskoville ja nauttinut siitä.tänään vasta havahduin, ettei mulla ole lainkaan katumuksen mieltä, mutta en tahdo hukkua!enkä edes muista, milloin olen ollut iloinen jne.

Paavo Hautala kirjoitti...

Lue esim. 3 Moos. 19:31; 20:27, Jes 5:20; 8:19,20, 2 Tess. 2:10,11, Ilm. 16:13,14.
Spiritismin ja magian kautta olet ollut suoraan yhteydessä Saatanaan. Ilon ja katumuksen puuttuminen viittaavat riivaajahenkiin, jotka ovat löytäneet sydämestäsi asunnon. Sinun pitää sanoutua täydellisesti irti henkimaailmaan liittyvistä asioita. Omassa voimassasi et voi sitä tehdä. Sinun pitää pyytää Jeesusta ajamaan sinusta pois kaikki riivaajahenget. Öljyllä voitelu ja rukous auttavat parantumaan. Hanki itsellesi Ellen G. Whiten kirja: Tie Kristuksen luo (nyk. Tie Jeesuksen luo). Saat sen lähimmästä adventtiseurakunnasta tai Kirjatoimelta Tampereelta. Voisin sen myös lähettää sinulle! Lue tämä kirja rukouksen hengessä, ota vastaan kirjan sanoma. Uskon, että olet tämän jälkeen eri ihminen ja iloitset pelastuksesta. Saat takaisin kadottamasi ilon ja rauhan sydämeesi. Muistan sinua rukouksin, että saisit pysyvän avun mahdollisimman pian. Lue myös blogini hengellisiä kirjoituksia. Nekin voivat auttaa ja rohkaista sinua antautumaan kokonaan Jeesukselle! Olet kallisarvoinen sielu! Jeesus rakastaa sinua ja haluaa ja kykenee pelastamaan sinut, kun antaudut Hänelle kokonaan. Oletko tietoisesti rukoillut antautumisrukouksen Jeesukselle? Jos et ole niin tee se välittömästi! Luovuta elämäsi Herralle kokonaan ja tosissasi!

Anonyymi kirjoitti...

Pyydän muistamaan vanhempaa poikaani ja hänen tyttökaveriaan; molemmat ovat nyt kuumeen ja kovan yskän uuvuttamat. Ja että he myös valitsisivat Jeesuksen omakseen. Nuorempi poika on tulossa luokseni lomalle, toivottavasti matka sujuu hyvin Taivaallisen Isän suojeluksessa. Sisareni molemmat pojat ovat edelleen lääkekoukussa ja masentuneita paniikkikohtausten pelossa. Itse tarvitsen kuntouttavaa työtoimintaa työvoimatoimen järjestämänä. " Vahvista Herra meitä kaikkia uskossa". T. sisar Kuusamosta.

Paavo Hautala kirjoitti...

Muistamme rukousaiheitasi aamurukouspiirissä ja jumalanpalveluksen yhteydessä. Herra siunatkoon poikiasi ja sisaresi poikia.
Jeesuksen vastaanotolla sydän kevenee kuormista ja Häneltä saamme avun oikeaan aikaan.
On suuri siunaus, kun olet läheisillesi esirukoilija ja haet rukoustukea myös toisilta uskovilta. Tieto siitä, että vierellämme on esirukoilijoita, antaa meille voimaa ja rohkeutta elämän taisteluissa. Herra varjelkoon ja siunatkoon sinua itseäsi ja kaikkia rakkaita läheisiäsi. Ole turvallisella mielellä, luota Herraan ja palvele Häntä iloiten. Hän on sinua lähellä ja kuulee kaikki huokauksesikin. Toivottavasti kaikki asiat järjestyvät parhaalla mahdollisella tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

HEI HEI
Luen esirukouspyynnöt ja tahdon sanoa,että
myös rukoilen niiden kaikkien puolesta.
Rohkaisuksi,Herran sanasta ,vanhurskaan
rukous voi paljon kun se on harras.
Ystävät, uskomme tähän lujasti.
Jumalalla on jo vastaukset kaikkeen,hänellä
on oma aikataulunsa,joka ei petä,ollaan
uskossa kärsivällisiä ja kiitollisia,kaikesta.
Siunausterveisin:Eeva-Kaisa.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Eeva-Kaisa, rukoustuestasi. Herra kuulee sinua! Ja kaikkia muitakin, jotka rukoilevat Hengessä ja totuudessa! Sinulla on, Eeva-Kaisa, varmaan esirukoilijan lahja. Kaikkien esirukoilijoiden aika on nyt herätä unesta, valvomaan ja rukoilemaan. Taistelu käy kuumana. Sen huomaa myös tällä palstalla. Herran Henki on liikkeellä ja Jumalan ihmeitä tapahtuu. Pahojen henkien on lähdettävä rukouskohteistamme. Jeesus kuulee rukouksemme ja Hän toimii aktiivisesti. Jotakin suurta ja merkittävää tapahtuu koko ajan, kun rukoilemme, mutta jotakin jää toteutumatta, jos laiminlyömme rukouksen. Tämä on monille salaisuus. Pidän nyt rukouksen, jossa muistan kaikkia eo. aiheita!

Anonyymi kirjoitti...

AAMEN.
Herra haluaa että niin teemme.
Jeesus oli jatkuvasti rukousyhteydessä Isään.
Kun hän rukoili ennen ristille joutumistaan
otsalla oli veripisaroita,hikeä joka muuttui
vereksi,niin ankara oli tuska maailman synnin
tähden.Mutta voitto tuli pahuudesta.
Se olkoon aina mielessämme kun
rukoilemme,voitto on saatu Kristuksessa ja olemme voittajan puolella Hänen ansioidensa perusteella.Kiitos ja ylistys Herrallemme,Jeesukselle ja Pyhälle Hengelle.
Saakoon rukoustaistelun henki levitä keskuuteemme.
Siunausterveisin;Eeva-Kaisa.

Anonyymi kirjoitti...

kirjoitin aikaisemmin ja pyysin esirukousta poikaystavani puolesta. pyydan sita edelleen,han on todella kivettanyt sydamensa ja sanoi ettei halua nahda tulevaa lastamme ikina. tama sarkee sydameni,rakastan hanta niin paljon ja paivani tayttyvat itkukohtauksista. pyydan ja rukoilen hanelle uutta sydanta joka olisi taynna Herramme rakkautta.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kannat sielussasi suurta taakkaa. Toivottavasti kestät pimeän laakson läpi kulkemisen. Jos mies hylkää lapsensa kokonaan, niin hän ei kanna vastuuta, joka hänelle kuuluu. Saakoon Herra vastata rukouksiisi ja meidän kaikkien rukouksiimme. Vain Jumala pystyy muuttamaan ihmisen sydämen, mutta Hän ei voi muuttaa sitä väkisin. Usein käy niin, että suurten vastoinkäymisten kautta ihminen murtuu ja alkaa huutaa Herraa avuksi. Raamatussa kerrotaan Nebukadnessarista, joka nöyrtyi Jumalan edessä jouduttuaan kovaan nöyryytyksen kouluun. Hän joutui elämään seitsemän vuotta mielisairaana, ennen kuin hän nöyrtyi ja käänsi katseensa Jumalan puoleen. Kun hän etsi Herraa kaikesta sydämestään, niin hän sai avun ja parantui sairaudestaan ja sai järkensä takaisin. Toivottavasti poikaystäväsi ei joudu näin kovaan kouluun, vaan hän kääntyisi Herran puoleen Jumalan rakkauden voimasta jo nyt. Siunausta sinulle, tulevalle lapselle ja poikaystävällesi.

Ari Hyyppä. kirjoitti...

Pyydän esirukousta menneisyyteni taakoista vapautamiseksi. Olen vaalinut koko ikäni Ystävyyden henkeä kaikkia kohtaan, liika kiltteyteni on koitunut hyväksikäytetyksi työ elämässäni. Olen olosuhteiden vanki ja kahleet ovat täyttä rautaa. Saakoon Jeesus vapauttaa kaikista rasitteista sekä menneisyydestäni koituneet kyyneleet.Kuljetus ala on ollut minulle kuin pelkkä laastasi hyljätyksi olemisen tunteiden korvaaiseksi. Olisi jo aika tuntea todellinen vapautus Kristuksessa on toivoni sekä sana jalkain lamppu joka valaisee kiehtovan elämäni tien. Ps.119:105

Paavo Hautala kirjoitti...

Menneisyyden puhdistaminen ei välttämättä tapahdu käden käänteessä. Työ vaatii pitkällisen ja kärsivällisyyttä vaativan prosessin. Kokemuksiimme vaikuttavat hyvin monet tekijät. Jostakin päin on kuitenkin aloitettava asioiden selvittäminen. Kun Jeesus herätti kuolleen Lasaruksen haudasta. Lasarus tuli esille kuolinkääreisiin sidottuna. Siteiden alla oli eloon herätetty mies, mutta siteet estivät häntä liikkumasta kunnolla. Jeesus pyysi Lasaruksen ystäviä päästämään hänet siteistään. Lasaruksen ystäville annettiin tehtäväksi auttaa Lasarusta vapautumaan siteistä. Tässä on meille tärkeä opetus sielunhoitotyön merkityksestä. Jeesus on, Ari, herättänyt sinutkin "kuolleista", mutta sinun ympärilläsi on vielä paljon "siteitä", joista Jeesus haluaa vapauttaa sinut. Tässä vapauttamisessa Herra haluaa käyttää uskovia ystäviäsi ja seurakuntaa, jotka rukoilevat puolestasi, kuuntelevat huoliasi, tukevat ja opastavat sinua tekemään sitä mikä on oikein Herran silmissä. Jumalan kuvan palauttaminen ihmiseen on lunastustyön suurena tarkoituksena. Jumalan sanan ja Pyhän Hengen yhteistyö etenee niissä ihmisissä, jotka suostuvat muuttumaan Kristuksen työpöydällä. Jumala on aloittanut sinussa hyvän työnsä ja Hän vie aloittamansa työn hyvään päätökseen, kun suostut olemaan "notkeana savena" mestarivalajan käsissä. Herralla on oma suunnitelmansa ja aikataulunsa sinun hoitamisessasi. Mestarin kädessä astia korjataan, puhdistetaan ja täytetään rakkaudella ja asetetaan siihen käyttöön, johon Jumala on astian suunnitellut. Jeesus haluaa eheyttää sinut ja parantaa haavoittuneen sydämesi. Jeesus on ratkaisu kaikkiin ongelmiisi. Ole luja ja rohkea ja luota Herraan. Katso joka hetki Jeesukseen! Hän rakastaa sinua ja auttaa selvitymään taivaan kotiin saakka. Viimeistään taivaassa ja uudessa maassa sielusi on täysin terve ja ehyt ja kaikki kyyneleesi pyyhitään silmistäsi pois. Rukoilen sinulle jaksamista kohti parempaa tulevaisuutta!

Anonyymi kirjoitti...

muistakaa vielä edelleen kaikki minua, että saisin synnintunnon ja katuisin spiritismiä ym.kun nään jossakin väkivaltaa, nautin siitä suunnattomasti jne.siksi hävitin televisionkin.

Paavo Hautala kirjoitti...

Oletko jo lukenut suosittelemani kirjan: Tie Kristuksen luo? (E.G. White). Uskon, että saat tästä kirjasta arvokkaita neuvoja ja löydät tien Kristuksen luo. Vain Jeesus Kristus voi pelastaa sinut spiritismin kahleista. Tarvitset uudestisyntymisen. Uudestisyntyminen on Pyhän Hengen aikaansaama ihme. Et voi itse muuttaa sydäntäsi. Vain Jeesus voi puhdistaa sydämesi. Jumalan lain kautta tulee synnintunto. Minkä laki paljastaa sen Jeesuksen veri puhdistaa.
"Katuminen tarkoittaa sitä, että ihminen on murheellinen synnin vuoksi ja hylkää sen. Pelkkä halu tehdä niin ei riitä. Me emme luovu synnistä, ellemme tajua sen synnillisyyttä. Elämässämme ei tapahdu todellista muutosta ennen kuin käännymme pois synnistä kokosydämisesti." (TKL s. 19.)
Monet rukoilevat sinun puolestasi. Jeesus kuulee rukoukset ja uskon, että saat Häneltä pelastuksen. Siunausta päivääsi!

Anonyymi kirjoitti...

Sinua siunata tahdon.
Laulun sanat tulivat heti mieleeni,kun luin edellisen rukousaiheen.Siunatkaa älkää kirotko.
Kun toivotamme toisillemme Jeesuksen tai Jumalan
siunausta tarkoitamme kaikkea sitä hyvää
mitä Jumala meille jokaiselle
tahtoo Jeesuksessa lahjoittaa.
Ajatelkaa hyvää kehottaa myös Raamattu.
Pankaa pois kaikki saastaisuus,irstaus,epäjumalanpalvelus jne.
Meitä kehotetaan itsekutakin ajatustasolla jo katkaisemaan ne,ajatuksista lähtevät teot.
Ole rohkea,ole luja, Herra antaa siihen voiman. Olet jo ottanut Herran voimassa
yhden askeleen.
Kuuntele Jumalan ääntä.
Kaikki kamppailemme samaa vihollista vastaan
jokainen omassa elämässämme erilaisissa
koetuksissa ja kiusauksissa.
Tarvitsemme vahvaa esirukousta toinen toistemme
puolesta.
Jeesus rukoilee kaikkein pyhimmässä jokaisen
häneen turvaavan puolesta.Hän ei jätä,jos tahdot
antautua hänelle.
Hän on voittanut vihollisen RISTILLÄ.
Jeesuksen risti on vastaus kaikkeen.
Ole turvallisella mielellä.Jeesukselle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
Valta on todella oikeissa käsissä.
Puolestasi rukolija.

Anonyymi kirjoitti...

nyt olen poikkeuksellisesti ihastunut itseäni paljon nuorempaan mieheen, sellaista ei ole ennen tapahtunut, vaan aina miehet ovat olleet minua vanhempia, isäksi sopivan ikäisiä. myös tämä nuorempi mies on naimisissa. en mahda mitään näille ihastumiselle. jotkut ihastumiset ovat olleet pitkä kestoisia. eli yhteen mieheen olin ihastunut peräti neljä vuotta.

Ari Hyyppä. kirjoitti...

ILOISTA SAPATTIA lUOJAN YHTEYDESSÄ!

Elämän käyttö ohje, Kymmenen käskyä ihmistä varten. vastaus vääriin ihastumisiin, löytyy
7. Käskyssä Älä tee aviorikosta ( 2. Moos.20:14)
Jumala suojelee käskyillään avioliittoja koska ne on pidettävä kunniassa.

Rakkauden vaikutin on luotsattava Jeesukseen joka virvoittaa sielua sekä jakaa iloa, rauhaa sekä suloista rakkautta. Rakkaus Jumalan sanaan Synnyttää iloa. Ilo on kuin Autuas.

Miltä tuntuu, kun kuulee oman nimensä sanottavan sellaisella lämmöllä ja rakkaudella, että herää oman itsekeskeisyytensä, menneisyytensä, epätoivosta ja vihnsa keskeltä huomaamaan uuden todellisuuden.

Itse sain kokea ensirakkauden Jeesukseen löydettyä arvokkaan elämän lahjan.
lahja löytyi Johannes 17 luvusta:
että meidät kirkastettaisiin Kristuksen kirkkauteen. Että me olisimme yhtä.
Joh. 17: 26
sain myös Rakastua Ehtoolliseen Joh.13 Luvussa Jeesus pesi opetuslasensa jalat ja kehuu että mekin olemme velvoliset pesemään toistemme jalat.
Olette Autuaita jos näin teette!
Joka on kylpenyt ei tarvitse kuin jalat pestä niin on kokonaan puhdas Tämä Jeesuksen opetus meni sydämmeesi jota Rakkaudesta noudatan.

Rakkaus Jeesukseen saa noudattamaan myös kaikki 10 Käskyä. Tahdothan sinäkin ?

Runsainmat Siunaukset sekä iloa Jeesuksen seurassa.
Ari Hyyppä.

Paavo Hautala kirjoitti...

"Mutta minun onneni on olla lähellä Jumalaa". (Ps. 73:28.)
Kaikki ihmiset tavoittelevat ja etsivät onnea ja rakkautta elämäänsä. Jos etsimme näitä asioita yksinomaan ihmisten kautta, joudumme pettymään. Kukaan ihminen ei pysty tyydyttämään syvimpiä onnen ja rakkauden kaipauksiamme. Meillä ihmisillä on kaikilla sama ongelma ja se on paratiisista karkoitetun kompleksi. Tähän ongelmaan on vain yksi parantava lääke ja se on Jeesus Kristus. Sisimmässämme oleva "aukko" täyttyy vain Jeesuksen kautta. Jeesuksen tulisi olla jatkuva ihastuksemme kohde. Kun meillä on rakkaussuhde Jeesukseen, niin Hän on silloin "kymmentätuhatta jalompi".

Anonyymi kirjoitti...

Pyydän esirukousta erään äidin ja hänen poikansa puolesta, että he antaisivat elämänsä kokonaan Jeesukselle ja lähtisivät seuraamaan Häntä.

Anonyymi kirjoitti...

Alkoholi, tupakka ja lääkkeet pitävät erästä miestä tiukasti otteissaan. Rukoillaan, että hän pääsisi irti näistä riippuvuuksista. Kiitos!

Paavo Hautala kirjoitti...

Muistetaan yhdessä eo. aiheita rukouksin. Jeesukselle antautuminen on elämän tärkein asia. Antautumisen hedelmänä tulee Jeesuksen seuraaminen. Meidän tulee antautua Jeesukselle joka päivä kyseiseksi päiväksi.

Riippuvuutta aiheuttavat aineet muodostavat siteitä, jotka Jeesus pystyy katkaisemaan keneltä tahansa, jos ihminen itse haluaa tosissaan päästä kahleista vapaaksi. Saakoon Herra vapauttaa miehen alkoholista, tupakasta ja lääkkeiden väärinkäytöstä ja kaikista muistakin pahoista riippuvuuksista.

Anonyymi kirjoitti...

Pyydän muistamaan helsinkiläistä miestä, jolla on taloudellisia ongelmia ja masennusta. Hän on yksinäinen ihminen ja hänen läheisensä ovat liian kriittisiä hänen tilanteeseensa. Eikä ole ketään, joka rohkaisisi häntä.

Paavo Hautala kirjoitti...

Taloudelliset ongelmat vievät helposti mielen matalaksi ja yksinäisyys lisää sitä entisestään. Läheisten kriittisyys, moitteet ja syytökset alentavat itsetuntoa ja lisäävät epävarmuutta. Saakoon Herra rohkaista ja auttaa helsinkiläistä miestä nousemaan ylös masennuksesta. Jeesus on tie ylöspäin. Tälle tielle kannattaa lähteä.

Anonyymi kirjoitti...

HEI
Riippuvuuksista voi todella vapautua,mutta
oma tahto ja halu on tärkeää.
Ethän voi antaa Jeesukselle niitä jos pidät
niistä itse kuitenkin kiinni.
Kerron kokemuksesta, tupakka lähti ja on pysynyt
poissa kohta 9 vuotta.Se vaati kuitenkin
tunnustamista ,itse en pysty,mutta Herra ota si-
nä se ,minä annan sen pois.
Se lähti sillä silmänräpäyksellä.
Jumalalle mikään ei ole mahdotonta,mutta
asioiden kanssa ei passaa leikitellä.
Siunausta ja voimia Herralta Hän voi jos tahdomme todella.Ei hän väkisin tee.
Tunnustan,itse leikittelin 4 vuotta,kunnes ymmärsin asian oikean laidan, esirukoilija
kamppaili rinnallani rukouksin.
Näin kohdallani,kiitos Herralle enää ei tarvit-
se kamppailla sen kanssa,kun Herra ottaa pois, se
lähtee.Tälläistahan se on,kamppailua eri asioiden
parissa,muttta Jeesus on luvannut olla
kanssamme joka päivä maailman loppuun asti.
Hän on tie ,totuus ja elämä.
Siunausta ja muistan minäkin rukouksissani.
Eeva-Kaisa.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Eeva-Kaisa, todistuksestasi, joka rohkaisee muitakin antamaan Jumalalle valtuudet katkaista väärien riippuvuuksien siteet.

Anonyymi kirjoitti...

Rukoillaan Japanin maanjäristyksen ja tsunamin uhrien omaisten puolesta. Heillä on nyt suuri hätä!

Paavo Hautala kirjoitti...

Rukoilimme tänään kirkossamme eo. aiheen puolesta. Raunioiden keskellä on vaikea jatkaa elämää. Avustusjärjestöillä on paljon työtä rikkinäisessä maailmassamme. Kuulutko sinä johonkin avustusjärjestöön? Jos et kuulu, niin olisitko valmis liittymään? ADRA on seurakuntamme avustusjärjestö, joka toimii kaikkialla maailmassa, myös Japanissa. Sitä voi tukea uhrilahjoilla tai henkilökohtaisella työllä. Voit tutustua ADRA:n työhön netin kautta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitosaihe!olen päässyt Jumalan lapseksi jälleen ja olen onnellinen.
Rukousaihe!joudun lähes päivittäin tekemisiin juoruilevien ihmisten kanssa.tuntuu hankalalta muuttaa puheenaihetta, mutta haluaisin nyt pysytellä puhtaana.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos Herralle! Tällaiset kommentit tuovat paljon iloa. Rukoukset eivät mene hukkaan, ne kuullaan taivaan pyhäkössä!
Puheenaiheen muuttaminen on paras keino juorujen katkaisemiselle. Herra auttakoon sinua taivaan tiellä! Muistamme sinua edelleen rukouksin!

Anonyymi kirjoitti...

Hei kaikki esirukoilijat!
Voisitteko rukoilla erään perheen puolesta, joka on nyt totuuden puhuttelussa?

Paavo Hautala kirjoitti...

Saakoon totuus vapauttaa ko. perheen totuuden puolelle ja tehdä tästä perheestä totuuden puolustajan lopun ajan maailmaan. Totuutta rakastavat ja sitä etsivät ovat avainhenkilöitä Jumalan suunnitelmissa. He ovat kuin johtokauriita, jotka lähtevät kulkemaan edellä tuntemattomassa maastossa ja viitoittavat näin tietä muillekin Jumalan "lampaille". Saakoon tästä perheestä tulla vahva lenkki totuuden puolustajien ketjussa. Kiitos Herralle, että tällaisia ihmisiä on olemassa maailmassa! Siunausta!

Anonyymi kirjoitti...

rukoilkaa,että voisin ilolla lukea Jumalan Sanaa, eikä se tuntuisi "pakkopullalta",kuten nyt tuntuu.muistakaa mua myös juorueukkojen keskellä!vaikka vaihdan puheenaihetta,he palaavat juoruihin pian takaisin.viisautta tarvittas tässä asiassa.
olen se,joka pääsi Jumalan lapseksi jälleen.

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei Jumalan uudistunut lapsi!
Oletko jo tilannut Media 7:stä raamattukurssin? Näiden kurssien avulla Raamatun lukemisesta ja tutkimisesta tulee iloinen kokemus ja sana avautuu Pyhän Hengen johdolla ihmeellisellä tavalla. Voit syventyä sanaan omassa kodissasi kaikessa rauhassa. Ehkä voisit käydä näitä kursseja yhdessä ystäviesi kanssa? Pienryhmä on rohkaiseva tapa kokoontua. Puheet keskittyvät silloin luonnostaan hyviin asioihin ja kaikki turha puhuminen jää pois. Sinä voit koota tuon ryhmän koolle määrättynä päivänä ja sovittuna aikana. Voisitte varata kokoontumiselle esim. 1-1,5 tuntia/viikko. Siinä ajassa ehtii tutkia sanaa ihan mukavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Hei.
Pyydän esirukousta työpaikallani kaikille työ-
tovereilleni,että silmät aukenisivat näkemään
maailman tilan ja hädän omassa sydämessä
pelastuksesta.Jumala ikäänkuin ohitetaan ja
tukahdutetaan heti kun puheet sivuavat Hengellisyyttä.Tuntuu että jo Pyhän Hengen läsnsäolo uskovassa saa aikaan vastustusta.
Kiitos kun rukoilette ja kiitos että Jeesus
tietää tämän kaiken ja haluaa auttaa kaikkia.
Eeva-Kaisa.

Paavo Hautala kirjoitti...

On totta, että uskovien ihmisten elämä puhuttelee ilman sanojakin. Kristuksen Henki vaikuttaa uskovien elämän kautta ympäristöön ja luo ilmapiirin, jota joko rakastetaan tai vihataan. Asenne riippuu usein siitä, millainen suhde ihmisillä on Jeesukseen.

Seuraavat ajatukset eivät ole tarkoitettu sinulle, Eeva-Kaisa, henkilökohtaisesti, vaan yleisesti kaikille uskoville opiksi, myös minulle itselleni.

Meidän on huomattava se tosiasia, että uskovat voivat toisinaan omalla käytöksellään luoda "kireän" ilmapiirin, jos he ovat liian innokkaita ja "tuputtavat" uskoaan toisille liian voimakkaasti tai heillä on arvosteleva ja tuomitseva asenne niitä kohtaan, jotka ajattelevat elämästä toisella tavalla kuin he. Tarvitaan paljon kärsivällisyyttä, viisautta, nöyryyttä, rakkautta jne. kaikissa ihmissuhteissamme. Jeesus oli hyvä kaikille, mutta toiset vihasivat häntä ja toiset rakastivat. Jeesuksen seuraajat joutuvat kokemaan saman omassa elämässään.

Rukoillan, että Isän rakkaus vetäisi kaikkien meidän sydämet Jeesuksen puolelle, koska aikaa on vähän ja Jeesus tulee pian takaisin.

Anonyymi kirjoitti...

Pyydän esirukousta Viitasaaren asukkaiden puolesta.
Olen juuri käymässä täällä, ja toivon että huomiseen jumalanpalvelukseen saapuisi paljon kuulijoita.
Siunaten Ari Hyyppä

Paavo Hautala kirjoitti...

Herra on kuullut rukoukset. Meillä oli erittäin siunausrikas Viitassaren matka. Kirjoitan matkakertomuksen myöhemmin pääsivulle. Kiitos kaikille, jotka muistivat matkaamme ja kiitos kaikille viitasaarelaisille ja Viitasaaren lähikunnista tapaamillemme sisarille ja veljille.

Anonyymi kirjoitti...

Esirukouspyyntö odottavan äidin puolesta, että kaikki menisi hyvin ja syntyvä lapsi olisi terve.
Kiitos muistamisesta!

Anonyymi kirjoitti...

Toivon, että muistaisitte rukouksin erästä seisomatyötä tekevää ihmistä, jolla on jalkavaivoja. Uskon rukous voi paljon, kun se on harras!

Anonyymi kirjoitti...

Pyydän esirukousta saksalaisen Berliinistä kotoisin olevan täällä Kuusamossa matkalla olevan parin puolesta. Että heidän matkansa olisi siunattu ja voisivat palata Saksaan turvallisesti. Jos he eivät vielä ole ottaneet Jeesusta elämänsä Herraksi, niin rukoillaan, että Pyhä Henki koskettaisi heitä molempia.

Paavo Hautala kirjoitti...

Lapsen syntyminen on suuri ihme. Rukoillaan, että kaikki menisi hyvin ja onnellisesti. Synnytys on odotuksia täynnä. Saakoon kaikki suloisimmat unelmat ja kauneimmat toiveet toteutua tulevan lapsen kautta. Siunausta!

Jalat ovat seisomatyötä tekevälle a ja o. Saakoon Herra parantaa jalkasi hyvään kuntoon, että voit tehdä rakastamaasi työtä joka päivä. Tartu Jumalan lupauksiin ja omista ne itsellesi voimaksi ja lohdutukseksi.

Jumalan varjelus olkoon matkallanne vieraassa maassa. Pohjoisessa käy paljon saksalaisia matkailijoita. Herra koskettakoon myös luonnon kauneuden kautta, kaikkia täällä liikkuvia.

Anonyymi kirjoitti...

rukouspyyntönä taloudellinen ahdinkoni.olen velkakierteessä,mutta silti osa laskuista jää vielä maksamatta.olen maksanut täydet kymmenykset seurakunnalle,mutta en osaa käyttää rahaa.tarvitsen myös perinpohjaista uudistumista ja vapautumista katkeruudesta, kateudesta,juoruilusta,valehtelusta jne.minulla on myös taipumusta varasteluun.

Paavo Hautala kirjoitti...

Luettunai esirukouspyyntösi, ensimmäisenä tuli mieleeni, että tarvitsisit vierelläkulkijan, joka hoitaisi kaikki raha-asiasi kuntoon ja auttaisi sinua elämänhallinnassa. Elämänhallintasi on nyt hukassa. Mielesi ei ole tasapainossa. Monet ovat päässeet taloudelliseen tasapainoon edunvaljojan avulla tai velkajärjestelyn kautta. Löytyisikö seurakunnastasi, jonne maksat kymmenykset, luotettavaa ihmistä, joka auttaisi sinua eo. asioissa? Syntien tiedostaminen ja niiden avoin ja rehellinen tunnustaminen on hyvä alku mielenmuutokselle ja uudistumiselle. Hyvä ja paha käy taistelua sydämessäsi. Jeesus haluaa puhdistaa sydämesi kaikista "riivaajista" ja antaa tilalle oman rauhansa. Rukoilemme puolestasi!

Paavo Hautala kirjoitti...

Palaan vielä eo. rukouspyyntöön. Mainitsit taipumuksestasi varastaa. Tämä on vaikea ongelma, mutta ei mahdoton Jeesukselle.

Kleptomania eli varastamishimo on pakonomainen ja sairaalloinen tarve varastaa tai näpistää tavaroita. Onko sinulla mahdollisesti tällainen sairaus?
Minulla oli kerran sellainen kuulija, joka sairasti kleptomaniaa. Hän tunnusti ongelmansa avoimesti ja pyysi apua Jeesukselta. Veimme asian rukouksessa Jumalalle ja Jumala paransi hänet tästä sairaudesta. Hän kertoi minulle, että heti, kun hän alkoi käydä kokouksissani, hänessä alkoi tapahtua muutosta parempaan suuntaan. Hän ei enää varastanut, koska hän ymmärsi, että varastaminen on syntiä. Jeesus voi parantaa ihmisen kaikenlaisista sairauksista ja riippuvuuksista, kun tulemme hänen tykönsä ja pyydämme häntä ottamaan väärät asiat pois elämästämme. Jeesus on Vapahtaja! Sinulla on toivoa!

Anonyymi kirjoitti...

Pyytäisin, että muistaisitte erästä miestä, joka on sairastunut liiallisen alkoholin juomisen tähden. Nyt hän kaipaa raittiutta ja uutta elämää. Toinenkin mies kipuilee samojen asioiden tähden.
Viinan koukku on syvällä sisuksissa. Jospa Pyhä Henki puhaltaisi näihin miehiin raittiuden hengen.

Paavo Hautala kirjoitti...

Raittiuden kaipuu on pieni askel parempaan suuntaan. Kaipuusta eri kuitenkaan ole mitään hyötyä, ellei ihminen halua tosissaan raitistua. Tarvitaan luja päätös ja voimakas halu tulla raittiiksi. Jokaisen ihmisen on tehtävä itse oma valinta olla juomatta. Kannettu vesi ei kaivossa pysy. Olen kuullut monien pääsevän viinasta, tupakasta ja jopa huumeista eroon, kun he ovat tosissaan huutaneet apua Jeesukselta. Esirukoilijan huuto on tärkeä, mutta vielä tärkeämpi on oma avunhuuto.

Raittiuden saavuttamiseksi saamme tukea mm. seuraavista asioista:
- Uskoon tuleminen, uudestisyntyminen
- Raamattu ja rukous (omakohtainen kokemus)
- Esirukoilijoiden rukousketju
- Päivittäinen seurakuntayhteys (ei vain kerran viikossa)
- Oikea ruokavalio, Raittius alkaa ravinnosta.
- Liikunta, ruumiillinen työ
- Lääketieteen tarjoama apu, katkaisuhoidot, lääkitys, terapiaryhmät jne.
- Raitis tukiverkosto, raittiit ystävät
- Kiinnostavat harrastukset
- Ajatusten siirtäminen pois itsestä, Kristukseen ja lähimmäisten auttamiseen
- Anteeksi antaminen ja kiitollisuuden vaaliminen
Löytyisiköhän näistä asioista jotakin apua eo. miehille?

Paavo Hautala kirjoitti...

Pyydän esirukousta Keijo Salmelan kokoussarjan kuulijoiden puolesta. Kokouksia on ensi viikolla kolme ja tulevana sapattina on päätöskonsertti.

Kiitosaiheena voin kertoa, että kokoukset ovat olleet hyvin rohkaisevia ja säännöllisiä kuulijoita on käynyt ilahduttavasti.

Anonyymi kirjoitti...

olen puhunut eteenpäin valheita entisestä ystävästäni ja nyt edessä on julkinen parannus kahdessa eri seurakunnassa. tuntuu kamalalta.

Paavo Hautala kirjoitti...

Olet lähtenyt oikealle tielle. Nöyrtyminen ja julkinen anteeksipyytäminen kertoo Pyhän Hengen työstä sydämessäsi. Ole vain rohkea, Jeesus tukee ja auttaa sinua.
"Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä." (1. Joh. 1:9.) Tähän lupaukseen voit luottaa. Uskon, että anteeksipyytäminen tuo siunauksen monelle. Rukoilen sinun puolestasi.

Anonyymi kirjoitti...

Eräs ystävä pyytää esirukousta oman sisarensa puolesta, joka on lähtenyt kotoaan jonnekin. Perhe ei tiedä minne äiti on kadonnut. Kotona tapahtuu outoja pelottavia asioita, jotka viittaavat yliluonnollisiin henki-ilmiöihin. Outoja hahmoja, ääniä ja esineiden liikkumisia jne. Perheen nuoret lapset ovat ymmällä ja pelkäävät mitä on tekeillä? Muistakaa nopeasti ja hartaasi ko. perhettä rukouksin! Kiitos tuestanne!

Anonyymi kirjoitti...

kiitos esirukouksista. tähän tuli nopea vastaus.äiti on löytynyt !

Paavo Hautala kirjoitti...

"Ennenkuin he huutavat, minä jo vastaan, heidän vielä puhuessaan minä kuulen." (Jes. 65:24 VKR.)
"Jo ennen kuin he kutsuvat, minä vastaan, kun he vielä esittävät pyyntöään, minä jo toteutan sen." Jes. 65:24 UKR.)
Eo. rukouspyynnön kohdalla näytti käyvän näin, ainakin äidin löytymisen suhteen. Toivottavasti rukouspyynnön toinenkin osa saisi yhtä nopean vastauksen ja pahat henget kaikkoaisivat ko. kodista pois.
Olisi hyvä, jos Jumalan palvelija siunaisi kotinne ja rukoilisi paikan päällä kodillenne siunausta ja varjelusta ja ajaisi Jeesuksen nimessä pois pahat henget. Tänä aikana kaikki kodit tarvitsevat Jeesuksen veren suojan pahoja henkiä vastaan. Lukekaa yhdessä Ps. 91 ja vedotkaa Jeesuksen nimessä, että nämä Jumalan lupaukset antaisivat Korkeimman suojeluksen teidän kodillenne. Siunausta ja rauhaa teille rukoillen! Olkaa siunattuja Jeesuksen siunatussa nimessä! Amen!

Anonyymi kirjoitti...

RUKOILKAA, ETTÄ VOISIN TÄYSIN LOPETTAA EVANKELISTOISTA, SAARNAAJISTA, PASTOREISTA JNE FANTASIOIMISEN KIRKOSSA! SEN KUULEMA HUOMAA MINUSTA. ENSIN PUNASTUN, SITTEN KATSE MUUTTUU HIMOKKAAKSI. PUHUJIA SE KUVOTTAA. MINUA ONKIN NEUVOTTU JATKOSSA POISTUMAAN KIRKOSTA VÄLITTÖMÄSTI, JOS ALAN FANTASIOIMAAN. MATTEUS 5:27-28.

Paavo Hautala kirjoitti...

Lue Room. 8-luku, niin se antaa sinulle toivoa uudesta elämästä Herran yhteydessä.
Muistamme sinua rukouksin. Saakoon Jeesus katkaista sinulta kaikki synnin siteet ja kahleet ja tehdä sinut terveeksi mieleltäsi, hengeltäsi ja ruumiiltasi. Rukoile Matt. 6:9-13 oleva Jeesuksen opettama rukous ja huomaa erityisesti jae 13.

Anonyymi kirjoitti...

pääsin muutama päivä sitten pois mielisairaalasta, mutta tänään huomasin puhelinkeskustelussa, että mania-vaihe jatkuu yhä. ennen hoitoon menoa, ystäväni ja mielenterveys toimiston pitäjä huomasivat, että mulla on vauhti-kausi. sairaalassa hoitajat kertoivat hoidon lopuksi, etteivät nähneet minussa kertaakaan mitään manian oireita. nyt kierrän kyläpaikasta toiseen ja aloitan kyläilyt jo aamu 7. lisäksi jakelen tavaroitani toisille...en uskalla palata sairaalaan, sillä se tietäisi varmasti pysyvää laitoshoitoa.olen ollut 4 kertaa mielisairaalassa.

Paavo Hautala kirjoitti...

Sinulle on varmaan määrätty lääkitys. Toivottavasti lääkitys on kohdallaan ja muistat ottaa lääkkeen säännöllisesti ohjeiden mukaan.
Mielen alueen sairaudet vaativat usein pitkäjännitteisen hoidon. Jos tarvitset sairaalahoitoa, niin älä pelkää mennä sinne. Herra on sinun kanssasi sairaalassakin. Jumala antaa lääkäreille viisautta sinun hoitamisessasi. Luota Jumalaan ja jätä elämäsi hänen hoitoonsa.
Muistamme sinua rukouksin!

Anonyymi kirjoitti...

olen hyvin yksinäinen ja seuran kipeä. en kaipaa puolisoa, vaan ihan ikäistäni juttuseuraa. mieluusti sellaisia, jotka eivät puhu toisten asioista, eikä varsinkaan minun asioista ulkopuolisille. siis luotettavia ystäviä. seurakunnassa olen ystävystynyt vain yhden vanhemman naisen kanssa. hänkin on minulle sanonut; että minun tulisi seurustella ikäisteni kanssa.

Paavo Hautala kirjoitti...

Voisitko löytää sinulle sopivan ystävän jonkin harrastuksen parista? Onko sinulla hyviä harrastuksia tai kiinnostusta johonkin tiettyyn asiaan? Samoista asioista kiinnostuneet voivat tehdä mukavia asioita yhdessä. Ehkä paikkakunnallasi on kerhoja, yhdistyksiä, opintopiirejä jne. joihin voisit liittyä. Löytyisikö sinulle jotakin vapaaehtoistyötä, joka piristäisi sinua? Jos olisit Kuusamossa, voisin järjestää sinulle jotakin hyödyllistä tekemistä. Voisitko perustaa ikäistesi kanssa pienen siivousryhmän? Voisitte auttaa apua tarvitsevia kevätsiivouksissa esim. ulkotöissä. Tällaisesta palvelemisesta saisit hyvän ja iloisen mielen. "Joka muita virvoittaa, se itse siitä kostuu".
Toivottavasti kaikki onnistuu hyvin. Kerrothan sitten, miten Herra johdatti sinua tässä asiassa?

Anonyymi kirjoitti...

muistakaa taloudellista ahdinkoani. bensa on lähes loppu ja syömistäkin on vain aamiaismuroja ja maitoa.
sairaalalaskut nielevät rahani.
olen hakenut hoitotukea. toivottavasti saisin sen pian. päätös viipyy yleensä 3 kk.

Paavo Hautala kirjoitti...

Onko paikkakunnallasi Adventtiseurakuntaa, jossa toimii Avustuspalvelu ADRA Finland? Voisit ottaa sinne yhteyttä ja kysyä, jos heillä olisi antaa sinulle EU-ruoka pusseja. Meillä on Iloinen mieli -kampanja toukokuun lopulla ja jaamme ruokaa, vaatteita, kodin tekstiilejä, leluja jne. Kävijät saavat myös syödä lämpimän aterian paikan päällä.
Sinulla on paljon ongelmia, joihin pitäisi etsiä kokonaisvaltaista ratkaisua. Olet hakenut hoitotukea, mutta oletko kertonut tilanteestasi laajemmin paikkakunnan sosiaalityöntekijälle? Sinulla pitäisi olla sosiaalityöntekijä/lääkäri/psykiatri/pastori/terapeutti/edunvalvoja/luotettava ystävä, jne. joilla olisi aikaa paneutua elämääsi monella eri alueella. Sinulla on paljon vaikeita ongelmia, jotka pitäisi käsitellä pala kerrallaan. Oletko osallistunut sielunhoitopäiville? Seurakuntamme järjestää tällaisia päiviä esim. Toivonlinnassa, Piikkiössä.

Paavo Hautala kirjoitti...

Esirukouspyyntö Ranen löytymisen puolesta. Rane katosi viikolla 19.

Anonyymi kirjoitti...

Hei.Taivaan Isä kyllä tietää missä Rane on.Muistan asiaa myös rukouksissani.Minullakin oli lapsena Suomen pystykorva,sekarotuinen sellainen, koira,nimeltä Napi,se oli mulle tosi rakas, ja kun se jäi auton alle,olin kovin surullinen.Vieläkin muistan ko.tapaukseen liittyviä asioita.Toivotaan että Rane löytyy pian.
Siunausterveisin Eeva-Kaisa.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Eeva-Kaisa, myötätunnostasi Ranen johdosta. Tänään eräs mies soitti ja vakuutti moneen kertaan, että Rane tulee vielä takaisin. Koiratarhalta sanottiin myös, että vielä kolmen viikon jälkeenkin karannut koira voi tulla takaisin.

Anonyymi kirjoitti...

RUKKOILKAA, ETTÄ PÄÄSISIN KOKONAAN ERROON JUORUILEMISESTA! NIIN HELPOSTI SELLAINEN LIPSAHTAA HUULILTA.

Paavo Hautala kirjoitti...

Sinun täytyy pyytää Jeesukselta sydämen puhtautta. Raamattu sanoo, että elämä lähtee sydämestä. "Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu". Ihminen ei voi omalla voimallaan kesyttää kieltä. Meidän tulee luovuttaa itsemme Jeesuksen hallintaan, myös kielemme. Tämä tapahtuu sydämen luovuttamisen kautta. Rukoile, että Pyhä Henki täyttäisi mielesi ja ajatuksesi joka hetki. Ajatukset muuttuvat sanoiksi ja sanat teoiksi ja teot muodostavat luonteemme. Jeesuksen mielen pyytäminen omaan sydämeemme on päivittäinen tehtävämme.

Anonyymi kirjoitti...

Hämeessä järjestetään hengellinen leiri päihdeongelmaisille ihmisille elokuun toisella viikolla. Esirukouspyyntö, että Jeesus pelastaisi, parantaisi ja uudistaisi monia ja että sinne tulisi niitä ihmisiä joita Herra tahtoo. Että järjestelyt toimisivat hyvin, eikä sattuisi mitään kielteistä.

Anonyymi kirjoitti...

heinäkuun mielenterveys-väen leirin toteutumisen puolesta. majoitus olisi ihan hotelli-tason huoneissa, joissa suihku jokaisessa. rukoilkaa myös, että saisin rahat leiriä varten, jos se toteutuu. vaivojeni vuoksi on mainiota, että samassa on suihku. entises paikas ei ollu.

Anonyymi kirjoitti...

heips! olen se taloudellisessa ahdingossa oleva. paikallinen adventtiseurakunta ei nykyisin järjestä enää ruokailuja. edunvalvonta asia on vireillä. se toteutuu luultavasti vasta syksyllä. hankkiuduin autosta eroon. se hankaloittaa kyl kotiseurakunnassa käyntejä. sit syksyllä voin käyttää kuukausilippuja siihen tarkoitukseen, kenties.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kesä on leirien aikaa. Muistetaan kaikkia leirejä rukouksin. Ikävä, jos paikallinen adventtiseurakunta ei järjestä ruokailuja paikkakunnallasi. Meillä oli tänään "Iloinen mieli" -tapahtuma, jossa kävi n. 350 ihmistä. Kaikki saivat syödä lämpimän aterian ilmaiseksi ja saivat EU-ruoka-apua kotiinsa perheluvun mukaan. Lisäksi he saivat vaatteita, kodin tekstiilejä, leluja ja kirjallisuutta ja monet saivat myös hyvää hernekeittoa astioissa kotiin vietäväksi. Kaikilla näytti olevan hyvä mieli.

Anonyymi kirjoitti...

muistakaa minua, että pääsen valtavan voimakkaasta suklaan himosta ja suklaan varastamisesta.

Paavo Hautala kirjoitti...

Sinun täytyy käydä tunnustamassa suklaan varastaminen sille kauppiaalle, jolta olet ottanutluvatta. Itsehillintä on Pyhän Hengen hedelmä. Tarvitset Pyhän Hengen voiman voittaaksesi huonot tapasi, jotka ovat perittyjä tai hankittuja.

Anonyymi kirjoitti...

olen löytänyt juttuseuraa ja mieleistä tekemistä. käyn nyt eri mielenterveys-piireissä ja kerhoissa. lähes joka päivälle on joku kerho tms. keskiviikot ovat rankkoja, mutta mukavia, kun voin osallistua itse ruoanlaittoon ym keittiöpuuhiin. puoli päivää jalkojen päällä tekee väsyneeksi. haluan omasta tahdostani, osallistua tekemiseen joka kerta, vaikka oikeasti oma vuoro olisi vain joka 6.kerta.
toivottavasti en koe burn outia, kun olen jatkuvasti menossa.

Paavo Hautala kirjoitti...

Onpa mukava kuulla parempia uutisia elämästäsi. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja selviydyt haasteistasi parhain päin. Rukoukset puolestasi on kuultu. Kiitos Herralle!
Aurinkoista kesää sinulle ja vertaistukiryhmällesi!

Anonyymi kirjoitti...

kiitos-ja rukousaihe. rahatilanteeni helpottuu. 14.6 saan ensimmäisen erän hoitotukea takautuvasti puolelta vuodelta.summa on iso ja houkuttaa taatusti ostamaan sellaistakin,mitä jälkeenpäin saan katua.jatkossa summa on sit pieni,kun raha tulee joka kuukausi.tarvitsen vaatteita yms.

Paavo Hautala kirjoitti...

Alennusmyynneistä ja kirppiksiltä löydät hyviä vaatteita edullisesti. Käytä varasi viisaasti, niin et joudu pulaan. Hyvä kun taloudellinen puolikin kohenee. Olet päässyt elämässäsi eteenpäin parempaan suuntaan. Kiitos Jumalalle avusta, jonka olet saanut. Hyvää jatkoa edelleenkin!

Anonyymi kirjoitti...

Hämeessä järjestetään hengellinen leiri päihdeongelmaisille ihmisille elokuun toisella viikolla. Esirukouspyyntö, että Jeesus pelastaisi, parantaisi ja uudistaisi monia ja että sinne tulisi niitä ihmisiä joita Herra tahtoo. Että järjestelyt toimisivat hyvin, eikä sattuisi mitään kielteistä.

Paavo Hautala kirjoitti...

Tämä on tärkeä leiri, jota on hyvä muistaa rukouksin. Päihderiippuvuutta on paljon ja monet kärsivät tämän riippuvuuden tähden. Voimia järjestäjille!

Anonyymi kirjoitti...

tarvitsen uudistumista uskossa.en malttais millään viipyä Herran edessä rukouksessa. luppoaikani olen netissä ja unirytminikin on sekaisin. liikun paljon ulkona,enkä silti saa nukuttua öisin. mulla on vahva lääkitys yötä vasten. otan ne aina samaan aikaan.

Paavo Hautala kirjoitti...

Unen saaminen lääkkeiden avulla on epäterveellistä. Liikunta ja terveellinen ravinto ovat parempia vaihtoehtoja. Toivottavasti et käytä piristeitä. Jos käytät kahvia, tavallista teetä tai kolajuomia, niin jätä ne kokonaan pois. Hanki tilalle rauhoittavia yrtiiteelaatuja. Iltauni on tehokkaampaa ennen kahtatoista kuin sen jälkeen, joten yritä muuttaa unirytmisi terveempään suuntaan. Pimeä huone voisi auttaa uneen pääsemisessä.
Muistathan, että hyvä omatunto on paras päänalunen.

Anonyymi kirjoitti...

Pyydän rukouksia Tonylle, että Jumala johdattaisi, koskettaisi, parantaisi. Pyydän parisuhteemme eheytymistä, sydämien ymmärrystä välillemme. Poista kaikki paha. Pyydän, että T palaisi kotiin. Sillä vain Jumala voi auttaa, johdattaa, uudistaa. Kiitos.

Paavo Hautala kirjoitti...

Rukouspyyntösi on otollinen Jumalalle. Jumala haluaa yhteyttä. Jeesuksen viimeinen rukous maan päällä koski yhteyttä. Saakoon sinun ja Tonyn välille tulla läheinen yhteys ja haavojen parantuminen antakoon teille toivoa uudesta elämästä toistenne kanssa. Toivottavasti pystytte puhumaan keskenänne erimielisyyksistänne ja antamaan ja pyytämään toisiltanne anteeksi. Hyvää juhannusta!

Anonyymi kirjoitti...

ystäväni työnäyn toteutumisen puolesta, jota vastaan vanha uskova taistelee. hänen mielestään, ystäväni tahtoo omia hänen työkenttänsä...

Anonyymi kirjoitti...

pojalleni varjelusta tapaamiseen muslimi-isänsä kanssa. tätä ennen tapaamiset ovat tapahtuneet valvotusti kunnanvirastossa, oikeuden määräyksestä. nyt hän menee, jos Herra suo, ihan yksin Helsinkiin, tapaamaan isäänsä.hän on nääs täysi-ikäinen nyt.

Paavo Hautala kirjoitti...

Jokaiselle riittää työsarkaa Herran työssä. Meidän ei tule taistella toisiamme vastaan, vaan toistemme puolesta ja Herran kunnian puolesta ja sielujen pelastuksen puolesta.
Saakoon uskovien välillä olla rauha.

Pojan on tärkeä saada nähdä isänsä ja isän oikeus on saada tavata poikansa. Olkoon tapaaminen onnellinen, turvallinen ja kaikin puolin hyödyllinen. Herra siunatkoon teitä kaikkia, rakkaudellaan!

Anonyymi kirjoitti...

ystäväni ja minun välisen luottamuksen palautumisen puolesta! jonka minä rikoin. hän on ainut ystäväni ja puolustajani Jeesuksen lisäksi. olemme hyvin läheisiä. en halua menettää häntä!

Paavo Hautala kirjoitti...

Luottamuksen menettäminen on kipeä asia ja sen saaminen takaisin ottaa oman aikansa. Anteeksi pyytäminen, anteeksi antaminen ja -saaminen ovat ainoat parannuskeinot tilanteeseen. Toivottavasti saatte selvitetyksi asianne mahdollisimman pian. Toivottavasti kauna, katkeruus ja viha eivät pääse kasvamaan loukkausten tähden. Rukous auttaa varmasti! Muistamme sinua ja ystävääsi rukouksin.

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei ystävä!
Herra lähetti rukoilevan kristityn luokseni. Rukousaiheesi liikuttavat meitä. Mileeeni tuli Joh. 5:1-18. Tässä kerrotaan yksinäisestä sairaasta henkilöstä, joka kaipaa parantavaa kosketusta. Jeesus tulee hänen luokseen ja kysyy: "Tahdotko tulla terveeksi?" Tuli mieleeni, että onko tämä myös Jeesuksen kysymys sinulle? Ko. henkilö koki itsensä avuttomaksi ja hyvin yksinäiseksi. Jeesus tunsi häntä kohtaan sääliä ja armahti häntä. Ko. henkilö sai heti avun ja tuli terveeksi, koska hän uskoi Jeesukseen ja totteli hänen käskyään heti.
Rukoilimme hartaasti sinun puolestasi, että saisit kokea vastaavaa.

Anonyymi kirjoitti...

voisinpa minäkin parantua, vaivasta, joka minulla on ollut 24 v. minut on leikattu kahdesti sen takia. yleensä tätä vaivaa ei ilmene vielä minun iässäni.

Paavo Hautala kirjoitti...

Toivottavasti saat avun vaivaasi. Ellei parantumisen kautta, niin kuitenkin sen kautta, että jaksat elää Herraan luottaen.
Jumalan vastaukset voivat olla: Kyllä, ei tai odota. Hän voi valita myös toisen tavan auttaa kuin mitä itse toivomme tai ajattelemme. Tapahtukoon Herran tahto kaikessa. Älä vaivu epätoivoon, jos apu ei tule heti. Jumala kyllä kuulee rukouksesi ja hän rakastaa sinua.

Anonyymi kirjoitti...

olen nettiriippuvainen. haluaisin olla "kohtuukäyttäjä".
sit viel, mulla on ongelmia puhumisen kanssa. puhun hurjan nopeasti ja "nielen" sanojen loput.
sit R ja S tulee miten sattuu.
olenkin ajatellut kauhulla, entä jos joskus avioudun miehen kaa, jonka sukuniimessä on tuo hankala R-kirjain.

Paavo Hautala kirjoitti...

Oletko käynyt puheterapeutin luona korjaamassa puhettasi? Nettiriippuvuus tulee helposti kenelle tahansa. Elämäsi menee varmaan koko ajan parempaan suuntaan. Oletko huomannut sitä itse?

Anonyymi kirjoitti...

haluaisin vähentää psyyke-lääkitystäni vähitellen.valvotusti tietenkin. olen kuin robotti; liikkeeni ovat verkkaisia ja laahaan jalkojani. lisäksi tunteet ovat kadonneet. en tunne iloa, enkä surua. olen käyttänyt lääkkeitä jo 13 v.vointini on muuten hyvä, niin että käyntejäni mielenterveys-toimistossa harvennettiin vast ikään.

Paavo Hautala kirjoitti...

Eräs mies kertoi hiljattain, että hänen vaimonsa oli syönyt seitsemän vuotta väärää psyykelääkettä. Nyt lääke on vaihdettu ja hänen vaimonsa on paremmassa kunnossa.
Kuulin kerran TV:stä, että aito piparminttu-tee vaikuttaa mielenterveyteen edullisesti. Löytyisikö luonnosta parantavia yrttejä sinun tapauksessasi? Kannattaisi tutkia yrttikirjoja ja kysellä asiantuntijoilta neuvoja. Oma-aloitteinen lääkäreiden määräämien lääkkeiden vähentäminen ei ole varmaan hyväksi.

Anonyymi kirjoitti...

muista uskovaa rouva AT:tä, joka mustamaalaa minua seurakunnassa ja varsinkin vanhemmiston keskuudessa. lisäksi hän utelee kaikilta minun ja naapuri-seurakunnan asioita. tarvitsen viisautta, mitä vastata uteluihin.
ystävääni hän piti "piinapenkissä" 1tunti ja 47 minuuttia, (puhelimessa), udellen koko ajan ystävästäni ja minusta.lopulta ystäväni keksi pakokeinon ja sanoi; ovikello soi, vieraita tulee...itse en aio vastata hänen puheluihinsa.

Paavo Hautala kirjoitti...

Muistamme!
Toisten asioihin puuttuminen ja pahan puhuminen on ikävää ja tuhoaa nopeasti ihmissuhteita. Uteliaitten ihmisten kanssa pitää olla varovainen. Toisilla on erikoinen taito saada ihmiset puhumaan ja kertomaan heille asioistaan ja myös toisten henkilöiden asioita.

Anonyymi kirjoitti...

ystäväni kaatui tänään pahasti sähköpyörä-tuolilla. rukoilkaa hälle varjelusta jatkossa. samoin hänen muulle perheelleen ja minulle.

Anonyymi kirjoitti...

aina näin kesäisin tulee katseltua naisia enempi kuin koskaan.(olen itse nainen). kesällä kaikki ovat niukasti vaatetettuja ja yleensä vielä tiukasti pintaa myötäilevissä asuissa.
minnekkäpä sitä silmänsä pistäis?ihan pelkällä kauppareissulla tuntuu, että joka puolella riittää ihania naisia.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kaatuminen voi olla kohtalokasta. Siskoni kaatui pyörällä, leukaluu murtui ja sorminivelet myös. Kypärä pelasti hengen. Muistetaan kaikkia onnettomuudessa loukkaantuneita ja tietenkin norjalaisten nuorten omaisia ja läheisiä.

Suosittelen eo. kommentin kirjoittajaa keskustelemaan seksuaalisuuteen liittyvistä asioista ja ongelmista terapeutin kanssa. Esirukouspalsta on tarkoitettu esirukouspyynnöille.

Anonyymi kirjoitti...

Rukoillaan Afrikan nälänhädän kourissa elävien puolesta ja avustusjärjestöjen puolesta, että he pystyisivät auttamaan ja antamaan ruokaa.
Herra lähetä kuivuuden keskelle sateet, että maa tuottaisi jälleen hedelmää.

Paavo Hautala kirjoitti...

Jeesus mainitsee aikain merkkinä nälänhädän. Afrikassa on ollut nälänhätää paljon, koska siellä on kuumaa ja kuivaa, kun sateet jäävät tulematta. On järkyttävää nähdä lasten ja vanhempien pakeneminen kuivilta alueilta etsimään vettä ja ruokaa. Jospa sateet mahdollistaisivat kasvun. Suomessa taitaa tulla ennätyssato vehnässä. Riittäisiköhän siitä apua Afrikan lapsille? Herra armahda ja auta niitä, jotka ovat kaikkein vaikeimmassa tilanteessa tällä hetkellä!

Anonyymi kirjoitti...

muistakaa ystäväni ja minun kiristyneitä välejä ja että kotialttarini saisi syttyä palamaan. kaipaan Herran läheisyyttä. siinä on paras paikka.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kotialttarin tuli on tärkein tuli ja sen sammuminen sammuttaa myös rakkauden tulen. Pyydät esirukousta tärkeän asian puolesta. Herra sytyttäköön sinut liekkiin ja antakoon läheisen suhteen Vapahtajasi kanssa. Kun sinulla on läheinen suhde Herraan, niin lähimmäissuhteesi parantuvat myös paremmiksi. Rukous ei välttämättä muuta ystävääsi, mutta se muuttaa sinun oman sydämesi ja asenteesi ystävääsi kohtaan ja antaa hänelle uuden mahdollisuuden löytää luottamuksen sinua kohtaan, kun rakennat luottamusta häntä kohtaan Herran armon avulla. Tarvitsette molemmat paljon Jumalan armoa. Olisiko mahdollista, että ystäväsi lukisi tämän viestin blogiltani?

Anonyymi kirjoitti...

muistakaa mua,etten lankeaisi tms kun olen kamalan halukas ja näytän "vihreää valoa"lähes jokaiselle.unenikin ovat kauhean seksuaalisia,mut ne eivät vaan helpota.

Paavo Hautala kirjoitti...

Haluaisin voidella sinut öljyllä Herran nimessä ja rukoilla, että Herra vapauttaisi sinut sairaasta seksiriippuvuudestasi. Haureuden henki näyttää tuhoavan sinut sisältä käsin.
Jeesus ajoi Maria Magdaleenasta seitsemän riivaajaa. Hän voi ajaa ne pois myös sinusta.

Anonyymi kirjoitti...

Esirukouspyyntö kouluun lähtevien ekaluokkalaisten puolesta, että Jumala varjelisi heitä koulussa ja matkalla liikenteessä.
Toivottavasti pikkuisia ei kiusattaisi!

Paavo Hautala kirjoitti...

Muistetaan pieniä ja isoja koululaisia, että heillä olisi turvallista opiskella.

Paavo Hautala kirjoitti...

Rukousketju kaikille!
Rukoillaan herätystä suuriin ja pieniin kaupunkeihin ja pelastusta ihmisille ennen kuin on liian myöhäistä!

Anonyymi kirjoitti...

Esirukouspyyntö sairauteni puolesta.

Paavo Hautala kirjoitti...

"Hän kantoi meidän kipumme, otti taakakseen meidän sairautemme. --- Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet." (Jes 53:4,5.)
Jeesus on ottanut taakakseen myös sinun sairautesi. Usko huolesi Hänen käsiinsä!

Anonyymi kirjoitti...

HALUAISIN PELASTUA,MUTTA TUNTUU LIIAN YLIVOIMAISELTA LUOPUA MONISTA ASIOISTA.

Paavo Hautala kirjoitti...

"Meidän ei ole omin voimin mahdollista päästä ylös synnin kuilusta, johon olemme vajonneet. Sedämemme on paha, emmekä voi muuttaa sitä. "Voiko saastaisesta tulla puhdas? Ei koskaan!" (Job. 14:4.) "Lihan pyrkimykset sotivat Jumalaa vastaan, sillä ne eivät alistu Jumalan lakiin eivätkä voikaan alistua." (Room. 8:7.)
Koulutus, sivistys, tahdonvoima ja oikeat pyrkimykset ovat kaikki hyvästä, mutta tässä ne ovat voimattomat. Ne voivat tehdä käyttäytymisen ulkonaisesti moitteettomaksi, mutta sisintä ne eivät kykene muuttamaan. Ne eivät voi puhdistaa elämän lähdettä. Tarvitaan sisältäpäin vaikuttava voima, ylhäältä tuleva uusi elämä, ennen kuin syntinen voi muuttua pyhäksi. Tämä voima on Kristus. Ainoastaan hänen armonsa voi herättää ihmisessä uinuvat mahdollisuudet ja kyvyt, ja tehdä hänet vastaanottavaiseksi Jumalalle ja pyhyydelle." (TKL s. 14.)

Uudestisyntyminen on toivosi. Pyydä Herralta, että hän synnyttäisi sinut uudesti.
Etsi käsiisi "Tie Kristuksen luo" -kirja ja lue se rukoillen. Tämän kirjan kautta monet ovat löytäneet Kristuksessa uuden elämän! Näin voi tapahtua sinullekin! Rukoilen puolestasi!

Anonyymi kirjoitti...

Tunnen olevani todella hukassa taloudellisen tilanteeni takia, olen äitiyslomalla ja yksinhuoltaja + viimeisillään raskaana. raha-asiani ovat menneet pahemmaksi joka kuukausi.Tuloja ei ole juuri ollut, sosiaalitoimisto ei auttanut, joten jouduin turvautumaan pikalainoihin ja nyt olen umpikujassa. Toivon saavani apua ylhäältä kun muualta en ole juuri saanut ja rauhan sydämeeni että kaikki järjestyy.

Paavo Hautala kirjoitti...

Taloudelliset vaikeudet ja huolet ovat todella raskaita kestettäviä. Kaikki maksaa paljon ja kun ei ole rahaa, niin on vaikea tulla toimeen. Sosiaalitoimi järjestää sinulle varmaan ruokarahan, varsinkin nyt kun olet raskaana.
Sinulla täytyisi olla ehkä myös edunvalvoja, joka ohjaisi rahankäyttöä, niin ettet ylivelkaantuisi. Saakoon Herra ohjata elämääsi!

Anonyymi kirjoitti...

Pyydän esirukousta anoreksiasta kärsivän nuoren ja hänen perheensä puolesta.

Paavo Hautala kirjoitti...

Anoreksia on vaikea sairaus, mutta ei liian vaikea Herran parannettavaksi. Herralla on tuhansia keinoja auttaa ja parantaa meitä kaikenlaisista sairauksista. En tiedä, mikä olisi paras keino auttaa sinua, joka kärsit anoreksiasta? Onko sinulla ketään hyvää ystävää, joka tukisi sinua päivittäin vai elätkö yksin vaivasi kanssa? Vertaistuesta voisi olla sinulle apua. Onko paikkakunnallasi sopivaa ryhmää, johon voisit liittyä? Keskusteleminen ja kuunteleminen antavat uusia ajatuksia, joista voisi olla sinulle apua. Muista, että Jeesus ymmärtää sinua kaikkein parhaiten ja rakastaa sinua sellaisena kuin olet. Voit luottaa häneen ja jättää taakkasi ja huolesi hänen kannettavakseen. Rukoilemme puolestasi, että voisit nauttia hyvästä ja rvaitsevasta ruoasta ilman lihomisen pelkoa.
"Iloinen sydän pitää ihmisen terveenä, synkkä mieli kuihduttaa ruumiin" (San. 17:22.)
"Hyvä ruoka, parempi mieli!"

Anonyymi kirjoitti...

Pyydän esirukousta omaisteni puolesta. Heillä on monenlaisia vaikeuksia ja vastoinkäymisiä. Herra tietää!

Paavo Hautala kirjoitti...

Olisi hyvä, jos kaikilla omaisilla olisi edes yksi esirukoilija. Yhden ihmisen rukoukset voivat saada Kaikkivaltiaan käden liikkeelle ja Jumalan oikea käsi saa paljon hyvää aikaan. Tämän vuoden jäljellä olevat kuukaudet voisivat olla aikaa, jolloin rukoilisimme yhdessä omaistemme pelastuksen puolesta. Jospa Herra antaisi meille kaikille sellaisen joululahjan, että ainakin yksi omaisistamme tulisi uskoon ja pelastuisi. Jos ja kun näin tapahtuu, niin kirjoitetaan tälle palstalle rukousvastaus. En tiedä, että onko tälle palstalle kirjoitettu vielä yhtään kiitos- ja rukousvastausta, jonka Herra on antanut, kun olemme pyytäneet häneltä apua?

Paavo Hautala kirjoitti...

Rukous torstaina 8.9.2011
Rakas Taivaallinen Isämme. Kiitämme ja ylistämme sinun pyhää nimeäsi. Kiitämme suuresta armostasi, joka on tullut osaksemme Jeesuksessa Kristuksessa. Kiitämme elämän kalliista lahjasta ja iankaikkisen elämän ihanasta toivosta. Kiitos, että olet antanut meille rukouksen etuoikeuden. Kiitos, että saamme kertoa sinulle ilomme, surumme, huolemme ja pelkomme tietäen, että tulemme kuulluksi ja nähdyksi pyhässä temppelissäsi.
Tunnustamme sinulle syntimme ja heikkoutemme. Tiedämme, että olemme monin tavoin rikkoneet sinua ja toinen toisiamme vastaan. Anna meille syntimme anteeksi, niin kuin mekin annamme anteeksi niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Kiitos veresi- ja nimesi voimasta!
Tuomme eteesi kaikki esirukouspyynnöt, jotka olemme lukeneet tältä sivulta. Näemme, että ihmisillä on paljon huolia, vaikeuksia, sairauksia ja koettelemuksia joihin he tarvitsevat sinun apuasi. Kiitos, että haluat ojentaa auttavan kätesi jokaiselle. Tiedämme, että Sinun oikea kätesi on vahva ja voimakas. Kiitos, että sinä kykenet ja haluat auttaa erityisesti niitä, jotka turvautuvat sinuun. Sinä yksin tiedät mitä sydämemme kaipaa tällä hetkellä ja mikä on iankaikkiseksi parhaaksemme. Ota meidät syliisi, siunaa, paranna, lohduta ja rohkaise meitä kaikkia. Anna jokaiselle meille rakkautta, iloa, rauhaa ja voimaa. Tapahtukoon elämässämme sinun tahtosi. Varjele ja siunaa kotejamme, lapsiamme ja nuoriamme sekä kaunista isänmaatamme. Auta maamme johtoa. Siunaa hallitusta, eduskuntaa, esivaltaa ja presidentti Tarja Halosta. Anna kaikille päättäjille viisautta ja ymmärrystä tehdä sitä mikä on oikein Herran silmissä. Muista, Herra, kaikkia kansoja tänä päivänä. Anna ruokaa ja juomaa niille, joilla sitä ei ole. Siunaa ja varjele avustustyöntekijöitä. Auta meitä pitämään parempaa huolta toinen toisistamme joka päivä. Anna iankaikkisen evankeliumin saavuttaa kaikki ihmiset jo tänään ja tuoda rauha, ilo ja rakkaus jokaiseen sydämeen. Amen!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos rukouksista. Pyysin esirukousta omaisteni puolesta ja mielessäni oli erityisesti oman isäni parantuminen. Nyt isäni voi paljon paremmin. Kiitos Herralle! Jatketaan!

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos Jumalalalle rukousvastauksesta! Siunausta sinulle ja isällesi voimia edelleenkin!
Rukous- ja kiitosaiheita saamme päivittäin, kun elämme lähellä Herraa!

Paavo Hautala kirjoitti...

Esirukouspyyntö Simon Liversidgen kokoussarjan puolesta. Kokoussarja pidetään Oulun Adventtikirkossa ma 26.9.-30.9.2011 klo 18-19.30 sekä la 1.10. klo 11-13 ja sitä voi seurata verkossa oulu.adventist.fi/live

Anonyymi kirjoitti...

Rukoilkaa kipeän olkapääni puolesta, että se parantuisi!

Anonyymi kirjoitti...

Sain tänään käsiini PerjantaiRukous -vihkosen. Rukous on rakkautta! Kyseessä on kansainvälinen rukolusliike, jossa rukoillaan erityisesti muslimien puolesta. Pyrin olemaan rukousketjussa mukana ja rohkaisen sinuakin olemaan samassa rintamassa. Tunnen muutamia muslimeja, jotka ovat ystävällisiä ja mukavia ihmisiä. Rukoilen heidän puolestaan!

Paavo Hautala kirjoitti...

Kaikenlaisia muslimeja on maailmassa 1,58 miljardia ja eri kirkkokuntiin kuuluvia kristittyjä on maailmassa 2,2 miljardia.
Muslimit rukoilevat, että kristityt kääntyisivät muslimeiksi ja kristityt rukoilevat, että muslimit kääntyisivät kristityiksi. Mielenkiintoista nähdä minkälainen tilasto on vuoden päästä.

Anonyymi kirjoitti...

Rukoillaan rauhaa Egyptin muslimien ja kristittyjen välille!

Anonyymi kirjoitti...

Tämän päivän Koillissanomissa oli uutinen, että Koillismaalla liikkuu paljon huumeita. Rukoillaan, että nuoret varjeltuisivat huumeilta.

Paavo Hautala kirjoitti...

Rauhan puolesta rukoileminen on aina ajankohtaista ja tärkeää. Maailma on rauhaton ja vaarallinen paikka asua. Egyptissä on ollut levotonta jo pitkään. Toivottavasti tilanne ei tule pahemmaksi, vaan sopu ja rauha toisivat turvallisen elämän kaikille, elämänkatsomuksesta riippumatta.

Huumeiden leviäminen nuorten keskuuteen tuo monenlaisia ongelmia.
12.11.2011 vietetään Kuusamossa yhteiskristillistä rukouspäivää. Silloin meidän on hyvä liittyä yhtenä joukkona rukoilemaan kaupunkimme pelastuksen puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Pyydän esirukousta työpaikkallani olevaan ilmapiiriin.Henkinen ahdistelu käy voimille,koska olen Kristuksen oma,mutta kiitän että saan kuulua Jeeskselle.Häneltä saan avun ja Raamattu neuvoo toimimaan oikein.Rukous on voimani ja pyydänkin siihen apua.Kiitos.

Paavo Hautala kirjoitti...

Työ ja työpaikka on meille kaikille tärkeä. Työpaikkakiusaaminen on raskasta, koska se on usein jokapäiväistä ja se kuluttaa henkiset voimat hyvin nopeasti loppuun. Uskon tähden kiusatuksi tuleminen koettelee kärsivällisyyttä. Jumala antakoon sinulle viisautta, voimia ja anteeksiantavaa mieltä kiusaajia kohtaan. Voisiko työpaikkasi johtaja tai esimies vaikuttaa asiaan, jos puhuisit hänelle ongelmastasi? Rukoillaan yhdessä esirukouspyyntösi puolesta ja toivotaan, että Jumala auttaisi ja työpaikkasi ilmapiiri muuttuisi kaikille työntekijöille hyväksi.

Anonyymi kirjoitti...

kiitosaiheena; rahatilanteeni on nyt mainio ja pari uskovaa tuo usein minulle ruokia yms.en osannut ennen käyttää rahaa.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos Herralle rukousvastauksesta! Kiitos sinulle kokemuksen jakamisesta! Kaikilla on varmaan oppimista rahankäytössä. Terveiset hyväsydämisille uskoville, jotka pitävät sinusta huolen.

Anonyymi kirjoitti...

tänään saimme minua ja ystävääni koskevan uhkailusoiton, tuntemattomasta numerosta, mies henkilöltä. varmaan vihtahousu yrittää kohdallani kiiruhtaa, sillä olin innokkaasti hänen puolellaan 24 vuotta. vasta nyt haluan palata Jeesus-tielle takaisin.rukoilkaa varjelusta ja uskoontuloa.

Paavo Hautala kirjoitti...

Uhkailusoitosta voi tehdä rikosimoituksen, jos se on vaarallinen ja aiheuttaa pelkotiloja. Herra sinua ja ystävääsi suojelkoon. On rohkaisevaa tietää, että meille ei tapahdu mitään pahaa ilman Jumalan sallimusta. Kiitos Herralle, että olet löytänyt takaisin Jeesus-tielle. Tällä tiellä on turvallista kulkea!

Anonyymi kirjoitti...

KIITOSAIHE! minä olen se,joka jatkuvasti ihastuin vanhempiin miehiin.eilen paljastui,että minulla on salainen ihailija ja henkilöllisyyskin paljastui.ihan miellyttävä uskova mies ja vielä samoja ikiä,kuin minä.en osannut aavistaa mitään tällaista.nyt tarvitaan vain johdatusta ja viisautta,miten edetä...

Paavo Hautala kirjoitti...

Onnea ja johdatusta elämääsi. Salaisuudet paljastuvat. Se on hienoa, että salaisuudet ovat mukavia ja siunaavat meitä. Jumala on yllätysten Jumala!

Paavo Hautala kirjoitti...

Pyydän esirukousta Pirjo-siskoni puolesta. Hänellä on 11.11.11 operaatio, joka liittyy aikaisempiin leikkauksiin. Rukoillaan Herran varjelusta ja toipumista leikkauksen jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

muistakaa Maikkia ja tulevaa vauvaa.hän on hyvin muhkea ihminen,joten hän on riskisynnyttäjä.laskettu aika on jo tammikuussa.

Anonyymi kirjoitti...

rukoilkaa ystäväni Talvikin puolesta.hän on kyllä uskossa,pitää sapatin,liharuoista käyttää vain riista-lihaa jne, mutta hän polttaa piippua.hän haluaisi siitä eroon ja hän lahjoittaisi säästyneet rahat yksinhuoltaja sisarelleen.

Paavo Hautala kirjoitti...

Rukoilemme Maikin puolesta, että synnytys menisi hyvin ja terve vauva näkisi ajallaan päivänvalon ja toisi perheelle ja sukulaisille suuren ilon ja siunauksen.

Talvikille rohkaisuksi sanat: "Raittius alkaa ravinnosta". Ruumiimme on Pyhän Hengen temppeli ja temppeliä ei saisi tahallaan saastuttaa!

Anonyymi kirjoitti...

Pyydän esirukousta Emmin puolesta:burnout työpaikka kiusaamisen vuoksi.Jumalan tahdon toteutumista ja paranemista ja uuden työpaikan saamista aikanaan tai opiskelua .Jumala tietää

Paavo Hautala kirjoitti...

Tänään saapui Etelä-Suomesta esirukouspyyntö, jossa pyydetään esirukousta:
"Olen - vuotias kristitty - ja on ongelmia. Tupakoin, on ylipainoa, rasvamaksa ja verenpainetta. On myös ongelmia mielen alueella ja siksi lääkitys. Jotain siteitä ja pauloja. Vihollinen häiritsee, kun en saa lopetettua syntiäni. On myös vaikea päihdetausta ja vaikea lapsuus ja elämä. Pyydän teitä muistamaan itseäni vuosia eteenpäin. Tarvitsen tukea ja suojelusta. T: M---

Rukoilimme tänä aamuna (24.11.11) sinun puolestasi ja kerroimme Jeesukselle kaikki ongelmasi. Pyysimme Jeesusta auttamaan sinua selviytymään kaikista ongelmista, joista kirjeessäsi mainitset. Sinulla on suuri hätä ja tarvitset Vapahtajaa. Jeesus on paras sielun ja ruumiin lääkäri ja hän pystyy ja haluaa auttaa sinua, koska hän rakastaa sinua hyvin paljon. Jeesus on kantanut syntisi ja sairautesi ristille. Usko hänen sovitustyöhönsä ja luovuta elämäsi ja tahtosi Jeesukselle joka päivä ja ota uskossa vastaan Kristuksen vanhurskauden puhdas puku. Tässä puvussa sinun ei tarvitse tuntea itseäsi alastomaksi. Kristuksen kallis veri puhdistaa kaikki tunnustamasi synnit. Usko sielusi hoito Jumalalle. Laitan kirjeesi rukouspuutarhan "Isän kämmenelle". Esirukoilijat esittävät pyyntösi yhä uudelleen ja uudelleen Herralle. Ole jo nyt siunattu! "Mene rauhassa, äläkä enää syntiä tee"!

Anonyymi kirjoitti...

2 uskovaa levittelee kauheita juttuja minusta. kunpa en katkeroituisi, enkä palaisi pimeyteen ja ennen kaikkea, ettei ne särkisi orastavaa romanssiamme.

Paavo Hautala kirjoitti...

Paljon tärkeämpää meidän kannaltamme on ajatella sitä, mitä Jeesus ja taivas ajattelee meistä, kuin sitä mitä ihmiset meistä ajattelevat tai puhuvat. Ihmisten ajatukset ja puheet meistä ovat milloin hyviä ja milloin pahoja. Jos jäämme niitä miettimään ja pohtimaan, joudumme hämmennyksen, masennuksen tai raivon valtaan. Hyvissäkin puheissa on omat vaaransa. Liiallinen kehuminen ruokkii ylpeyttä, haukkuminen taas rikkoo ihmissuhteita ja kerryttää pahan varastoa. Neuvon sinua etsimään koko sydämestäsi Herraa, rukoile ja kiitä häntä kaikesta. Luovuta elämäsi joka hetki Herralle. Hän johdattaa niitä, jotka kulkevat rukoillen.

Anonyymi kirjoitti...

orastavan romanssimme etenemisen puolesta.yhdessä ollessamme,en uskalla puhua juuri mitään,etten "tyrmäisi" häntä.hän kun on niin arka,eikä ole koskaan seurustellut. hänen läheisyytensä tuntuu ihanalta,mutta tätä menoa emme pääse tutustumaan toisiimme.vielä on liian aikaista esiintyä käsi kädessä ja varmaan menee vuosia,että pääsemme pussailu-asteelle.

Anonyymi kirjoitti...

Esirukouspyyntö erään henkilön puolesta, että Herra pysäyttäisi hänet toimimasta väärin lähimmäisiään kohtaan.

Anonyymi kirjoitti...

uskovan äitini puolesta,että hän saisi sopivan asunnon kaupungista,jonne on kaivannut takaisin jo 3 vuotta.hän ei ole sopeutunut nykyiselle paikkakunnalle.kaupungissa hänellä olisi laaja ystäväpiiri ja lähes koko suku.

Anonyymi kirjoitti...

orastava romanssimme jo loppui heti alkuunsa.ei ollut vielä oikea aika,eikä oikea mies.

Paavo Hautala kirjoitti...

Tänne on tullut joitakin esirukouspyyntöjä. Muistetaan niitä kaikkia. Kaikki, jotka luette esirukouspalstaa, huokaiskaa vaikkapa vain yksi rukous Taivaan Isän puoleen, sekin kuullaan ja otetaan huomioon.

Paavo Hautala kirjoitti...

Esirukouspyyntö Oulun keskussairaalan teho-osastolle joutuneen miehen puolesta. Rukoillaan hänelle parantumista ja pikaista toipumista sairauskohtauksesta. Tällä hetkellä hän on tajuton ja kriittisessä tilassa. Kiitos, kun jaksatte muistaa tätä asiaa ja kaikkia tällä esirukouspalstalla olevia aiheita. Herra kuulee ja vastaa rukouksiimme. Tapahtukoon Hänen tahtonsa kaikessa!

Paavo Hautala kirjoitti...

Mies on tullut tajuihinsa ja hän jo puhunutkin. Toipuminen on lähtenyt hyvään alkuun. Kiitos Herralle! Kiitos myös esirukoilijoille tärkeästä tehtävästänne. Jatketaan edelleen muistamista!

Anonyymi kirjoitti...

heidin raskauden ja synnytyksen puolesta.hällä on jo supistuksia,vaikka laskettu aika on vasta 23.3.häl on jo 2 v lapsi,mutta myös yksi keskenmeno takana.heidi ja puoliso eivät ole uskossa.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitosaihe! Mies on päässyt kotiin jouluksi ja parantuminen on ollut ihme.

Esirukouspyyntö 28-vuotiaan syöpää sairastavan miehen puolesta. Uutinen syövästä on järkyttänyt omaisia.

«Vanhin ‹Vanhempi   1 – 200 / 231   Uudempi› Uusin»