maanantai 11. toukokuuta 2009

Maanantai ei ollut harmaa eikä yksitoikkoinen!

PSL:n edustajiston kokous lähestyy ja nyt minulla on paljon toimistotyötä näiden kokousten johdosta. Meillä oli myös neuvottelukokous arkkitehdin ja keittiömestarin kanssa. Kävimme Karpalon piirustuksia läpi ja niihin tuli monia parannusehdotuksia. Suunnittelu on tehtävä nyt huolellisesti. Jälkikäteen on vaikea tehdä muutoksia. Suunnittelen lähtöä Raaheen katsomaan keittiökalusteita.

Puhelin soi tänään melko tiheään. Pyydettiin esirukousta Jyväskylän puolesta. Siellä joltakin ystävältä oli varastettu vene. Eräs henkilö kaipasi muuttoapua ja neuvoa asuntonsa kalustamiseen. Eräs henkilö oli lukenut blogiani ja ehdotti, että järjestäisin siivoustalkoot, jonka yhteyteen voisi järjestää hauskan hetken luonnossa. Hyvä idea!

Kuukkelikerhossa oli leikki- ja peli-ilta. Kerhoavustajani piti suurimman osan tämän illan ohjelmasta sillä välin kun olin neuvottelukokouksessa. Kerhon lopussa opetin vähän matematiikkaa. Aiheena oli keskiarvon laskeminen. Otin aiheeksi viikon sään. Kirjoitin esimerkkiin eri päivien lämpötilan viikon ajalta ja pyysin kerholaista laskemaan viikon keskilämpötilan. Tulokseksi taisi tulla 9,4 oC. Illalla tein Mikaelin kanssa pyöräretken uudelle kodalle. Kidronin puron lähelle on ilmestynyt upea kota. Sitä piti mennä katsomaan ja testaamaan miten kota toimii? Sytytimme tulen, leikimme ja lauloimme hauskoja lastenlauluja. Esitin useita loruja ja kerroin Mikaelille mielikuvituskertomuksen tulipojasta ja vesipojasta. Tulipojalla oli tuliset housut, tulinen takki, tuliset saappaat, tulinen pipo ja tuliset käsineet. Tulipoika olisi sytyttänyt koko metsän palamaan, mutta onneksi vesipoika tuli paikalle juuri sopivasti ja pelasti tilanteen.
Kodalla tuli mieleeni monet tulistelut Eräripareilla ja Nuorten seikkailuleireillä. Ensi kesän seikkailut lähestyvät kovaa vauhtia. Tänään tulikin taas yksi ilmoittautumislomake postissa. Jos sinua kiinnostaa tulla mukaan, niin ota yhteys ja kerro suunnitelmistasi tulla mukaan leirille. Leiri on 10.-19.7.2009 Loma-Ajakassa, Juumassa.

Naapuri esitteli puutarhaansa. Hänellä oli suuri määrä narsisseja nupulla. Pian hänen pihamaansa on aurinkoisen keltainen. Puutarhataiteilijan piha oli erittäin mielenkiintoinen nähtävyys. Hän oli valmistanut talven aikana monia kauniita keramiikkatöitä puutarhaansa. Enimmäkseen lintuja ja eläimiä. Luovuus, mielikuvitus ja käden taito saavat aikaan hienoja asioita. Naapuri on aina iloinen ja energinen. Iloisuudella on suuri merkitys hyvinvointiimme.

Ei kommentteja: