perjantai 8. toukokuuta 2009

Elämää lasten ehdoilla!

Pidin tänään aamupiirin Mikaelille. Olimme kirkkomme alakerrassa lastenkirkossa. Lauloin monia kauniita lastenlauluja "Lasten sävel" -kirjasta. Sitten luin "Uskollisia ystäviä" -kirjasta luvun, "Jeesus myrskyssä." "Jeesus seisoi veneessä - kalastusveneessä, jossa oli airot ja purje - ja puhui monille ihmisille, jotka olivat tulleet kuulemaan häntä. Koko pitkän päivän Jeesus kertoi heille kertomuksia. Kun ilta tuli, Jeesus sanoi apulaisilleen: "Mennään järven toiselle puolelle lepäämään." Jeesuksen opetuslapset irrottivat veneen. He työnsivät sen rannalta veteen ja nostivat purjeen. Yksi mies istui veneen takaosassa ja ohjasi venettä peräsimellä. Vene liikkui aluksi hitaasti ja sitten nopeammin tyynellä sinisellä järvellä. Pyöreä keltainen kuu nousi taivaalle. Tähdet tuikkivat korkealla pään yläpuolella. Jeesus oli niin väsynyt, että hän kävi nukkumaan pää tyynyllä, ja pian hän oli sikeässä unessa. Peräsimessä istuva mies ohjasi huolellisesti. Vene purjehti eteenpäin ja eteenpäin. Yhtäkkiä alkoi puhaltaa kova tuuli. Se puhalsi mustan pilven kuun eteen. Se puhalsi mustia pilviä, jotka peittivät tähdet. Se kuohutti veden valtavan suuriksi vihaisiksi aalloiksi. Aallot keinuttivat venettä sinne tänne, ylös ja alas. Sitten salamoi! Sitten ukkonen jyrisi! Peräsimessä istunut mies yritti ohjata venettä ja toiset yrittivät soutaa mutta eivät voineet. Vesi täytti veneen. Se alkoi upota. Miehet pelkäsivät. He herättivät Jeesuksen - "Herra, pelata meidät; me hukumme!" he huusivat. Jeesus kuuli heidän avunhuutonsa. Hän tunsi vihaisen tuulen. Hän näki salaman leimahduksen. Hän kuuli ukkosen jyrinän. Mutta hän ei pelännyt. Hän nousi seisomaan ja sanoi tuulelle ja aalloille: "Vaikene - ole hiljaa." Tuuli lakkasi puhaltamasta. Aallot hiljenivät. Pilvet kulkivat pois, ja tähdet tuikkivat jälleen. Vene purjehti pitkin kimaltelevaa vanaa, jonka kuu teki veteen, ja kulki järven toiselle puolelle. "Miksi pelkäsitte?" Jeesus kysyi opetuslapsiltaan. "Miksi te pelkäsitte, kun minä olin teidän kanssanne?" Jeesus sanoo tytöille ja pojille tänään - "Älä pelkää, kun salama leimahtaa." "Minä olen sinun kanssasi aina", Jeesus sanoo, "pimeässä ja myrskyssä, minä en koskaan jätä sinua. Älä pelkää." Etta B. Degering. Mikael istui vieressäni hiiren hiljaa ja katseli samalla kirjan kauniita kuvia. Rukoushetki oli mieleenpainuva. Saimme molemmat siunauksen. Jos sinulla on pieniä lapsia ja haluaisit itsellesi ko. kirjasarjan, ota yhteyttä. Katsotaan miten sinäkin saisit nämä hyvät kirjat? Kirjasarjaan kuuluu myös kasetti, johon kertomukset on luettu elävällä tavalla. Aiheisiin sopivat taustaäänet tehostavat kertomuksien vaikuttavuutta.

Aamupiirin jälkeen Suvi soitti ja pyysi minua katsomaan Jessicaa, koska hänen pitäisi käydä asioilla. Jessican hoito sujui hyvin, koska hän nukkui vaunuissa suurimman osan ajasta. Suvi ja Jessica ovat olleet koko viikon ilonamme. On ilo katsella Suvin äidillisiä otteita, kun hän hoitaa hellästi tytärtään. Huomenna Anne lähtee viemään heitä Ouluun. Toni-isi onkin jo ikävöinyt tyttöään kotiin. Lastenlapsemme tuovat mieleen nuoruutemme, kun lapsemme olivat pieniä.

2 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Meillä Raahen kirkossa alttaritaulun aiheena on juuri tuo Jeesus myrskyssä, Eero Järnefeltin upea maalaus. Hyvä ystäväni teki aikanaan laulun aiheesta. Laulussa sanotaan mm. "Elon meri myrskyää, ei rantaa näy... lailla opetuslasten joudun huutamaan... ja Hän sanoi merelle 'Vaikene, ole hiljaa'... ei Hän hylkää hukkuvaa."

Paavo Hautala kirjoitti...

Pitää tulla joskus katsomaan taulua. Se on varmaan puhutteleva.
Kauniit sanat ovat ystäväsi tekemässä laulussa. Oletko laulanut tuon laulun?
Kun Jeesus on mukana myrskyssä, niin silloin meidän ei tarvitse pelätä hukkumista.