sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Saavuimme kotikaupunkiimme!

Olemme saapuneet takaisin kotikaupunkiimme. Matka Kajaaniin oli virkistävä ja antoisa. Armi ja Mauno Saaren kolme tytärtä, Eeva, Aino ja Leila, ovat nyt ylioppilaita. Leilan kirjoitukset olivat menneet hyvin. Äitinsä opettamasta aineesta, psykologiasta, Leila oli kirjoittanut laudaturin. Muutkin aineet olivat menneet oikein hyvin. Leila oli kirjoittanut kielistä myös Italian ja Ranskan. Tytöt ovat valinneet musiikkialan. Eeva valmistuu pian musiikin maisteriksi. Hän soittaa viulua. Aino on valmistunut muusikoksi. Hänen soittimensa on sello. Leila soittaa viulua ja pianoa sekä laulaa. Hän haluaa päästä lukemaan musiikinopettajaksi. Armi ja Mauno olivat järjestäneet kotiinsa suuret juhlat. Vieraita kävi päivän mittaan arvioni mukaan n. satakunta. Kiitos Armille ja Maunolle hyvistä juhlista! Onnea Leilalle ja menestystä sinun jatko-opinnoillesi!

Sapattina osallistuin yksin Kajaanin Adventtiseurakunnan jumalanpalvelukseen, koska muut olivat valmistelemassa juhlia. Jumalanpalvelus oli erittäin siunaava ja virkistävä kokemus. Pirkko Aittala johti tilaisuuden kotoisan lämpimästi ja Terttu Hurskaisen rukous tuli sydämestä ja nousi taivaan pyhäkköön, jossa Jeesus otti sen vastaan. Uskon, että rukoukseen vastattiin ja vastataan myös tulevina päivinä. Tilaisuudessa oli kansainvälinen tunnelma. Värilliset nuoret Kongosta ja Puolasta, jotka ovat nyt Kajaanissa asuvia maahan muuttajia, lauloivat hyvin kauniisti ja koskettavasti. Iloitsin erityisesti siitä, että he saivat kuulla saarnan englannin kielellä.

Tämä sapatti oli erityisen tärkeä päivä Kerttuli ja Ioannis Giantzaklidisille, koska heidän 14-vuotias esikoispoikansa, Niko Kristian, kastettiin. Kerttuli ja Ioannis ovat pastoripariskunta. Heillä on kolme poikaa, Niko, Alexandros (Alexi) ja Andreas, ja he asuvat Vantaalla. Kerttuli on vastikään valittu Nykyaika-lehden vt. päätoimittajaksi. Ioannis on ollut kymmenen vuotta pastorina Kyproksella, Nikosiassa. Tällä hetkellä hän opiskelee Helsingin yliopistossa. Hän valmistelee väitöskirjaa Ilmestyskirjasta. Ioannis on kreikkalainen. Juhlassa olivat mukana myös Ioannisin vanhemmat Viktoria ja Nikolaos Giantzaklidis, Kreikasta ja Kerttulin äiti, Terttu Hurskainen, ja hänen miehensä, Reino Viikki, Vantaalta. Nikolaos on Tessalonikin seurakunnan pastorina. Ioanniksen äidinisä oli myös pastori Kreikassa. Tuleekohan Nikostakin pastori? Herra tietää!

Jumalanpalveluksen sanantutkistelu-osion aiheena oli "Taivas". Kerttuli johti tutkistelua innostuneesti ja sai kuulijakunnan osallistumaan aktiiviseen keskusteluun. Aihe olikin hyvin rohkaiseva ja kiinnostava. Laulussa lauletaan: "On mieluista aatella taivasta, kotia Jeesuksen". Aihe oli mieluinen meille kaikille ja siitä riitti sanottavaa monesta eri näkökulmasta katsottuna.
Pian saamme nähdä tämän paikan, kun Jeesus tulee noutamaan omansa sinne.

Ioannisin saarna käsitteli kasteen merkitystä ja yhteyttä. Mieleeni jäi ajatus, että kastevedestä ei nouse vain puhtaampi Niko, vaan kokonaan uusi luomus. "Se mikä on vanhaa on kadonnut, katso uusi on tullut tilalle". Kaste on vanhan elämän hautaamisen paikka. Kasteen suoritti Nikon äiti, Kerttuli. Toimitus oli koskettavan kaunis ja lämminhenkinen, niin kuin koko tilaisuus. Kasteen jälkeen Nikon isä totesi, että hänellä ei ole antaa pojalleen kastelahjaksi ("rippilahjaksi") mopoa, niin kuin joku isä oli antanut, mutta Pyhä Henki antaa runsaasti lahjoja, joita Niko saa etuoikeuden käyttää seurakunnan rakentamiseksi. Kun Nikon isoisä Nikolaos, rukoili kreikan kielellä Pyhän Hengen siunausta pojanpojalleen, tunsimme kaikki Pyhän Hengen läsnäolon keskuudessamme. Ajatukseni menivät kahdentuhannen vuoden taakse, alkuseurakunnan ja Paavalin toiminnan aikaan. Tessalonikin seurakunta syntyi Paavalin julistustyön seurauksena ja tämän kaupungin seurakunnan pastori on nyt rukoilemassa Kajaanin adventtiseurakunnan jumalanpalveluksessa pojanpojalleen Pyhän Hengen siunausta. Samaa mitä Paavali rukoili omana aikanaan. Evankeliumin ilosanoma on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti.

"Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Niin tulee heidänkin olla yhtä meidän kanssamme, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut." (Joh. 17:21.)

Ei kommentteja: