maanantai 18. toukokuuta 2009

Pajuenkeli unohtui linja-autopysäkin koppiin!

Aamulla, kun olin saapunut linja-autolla Kuusamoon, unohdin sen isomman pajuenkelin linja-autoaseman pysäkin koppiin. Kuljettaja nosti sen sinne tavarasäilöstä. Autoni oli pysäköitynä vähän kauempana, joten vein ensin muut tavarani autoon ja ajattelin tulla sitten hakemaan pajukoristeeni kyytiin. Karpalon piirustuksista innoissani asia unohtui. Illalla kun aloimme vaihtaa Annen kanssa kuulumisiamme muistin enkelin. Lähdin sitä heti hakemaan kotiin. Matkalla ajattelin, että onkohan kaunis puutarhakoriste lähtenyt "lentämään" jonkun matkassa? Kun saavuin asemalle näin jo vähän kauempaa, että siellä se seisoi rauhallisesti kopin nurkassa. Enkeli oli seissyt koko päivän vartiopaikallaan toivottaen tulevat matkustajat tervetulleiksi Kuusamoon ja lähtevät saivat miettiä miksi kopin nurkkaan oli ilmestynyt erikoista pajutaidetta? Onkohan Kuusamon puutarhuri ollut asialla? Oikeastaan, taitavasti valmistettu, pajutyö sopi erittäin hyvin tuohon paikkaan sen aiheenkin tähden. Nyt saamme ihailla tuota taideteosta ikkunastamme. Se löysi paikkansa kolmen ruusupensaan keskeltä.

2 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Voi Paavo,kyllä sulla onkin ollut meno pällä,ei ihme ole,että jotain unohtui.Tarkemmin ajateltuna se on varmasti puhutellut momia ohiklkevia ja taas tuli huomaamatta julistettua hyvää sanomaa.
Kiitos mielenkiintoisista kirjoitteluista.
Kesää odotellessa,terveisin Sanni.

Paavo Hautala kirjoitti...

Viime kesänä 2010 pajuenkelin ympärillä kasvoi komeasti sinisiä ja punaisia hajuherneitä. Sinulla, Sanni, oli tilaisuus nähdä ne täällä käydessäsi. Ne ovat vieläkin enkelin ympärillä, jäätyneinä kylläkin.
Kesä tuli ja meni ja tuli toinenkin kesä ja sekin meni. Pian vuosi vaihtuu ja odotamme jälleen uutta kesää! Terveisiä Alavudelle!