torstai 14. toukokuuta 2009

Uusi Jerusalem on tuleva kotikaupunkimme!

Jumala oli varannut Jerusalemille tärkeän lähetystehtävän. Lähetyskenttänä oli koko maailma, kaikki maan kansat. Hieno suunnitelma ei toteutunut Jumalan kansan epäuskon ja tottelemattomuuden tähden. Jeesus itki Jerusalemin kohtaloa. "Kun Jeesus tuli lähemmäksi ja näki kaupungin, hän puhkesi itkuun sen tähden ja sanoi: "Kunpa sinäkin tänä päivänä ymmärtäisit, missä turvasi on! Mutta nyt se on sinun silmiltäsi kätketty. Vielä tulet näkemään ajan, jolloin viholliset rakentavat ympärillesi vallin, saartavat sinut ja käyvät kimppuusi joka puolelta. He murskaavat maan tasalle sinut ja sinun asukkaasi. Sinuun ei jätetä kiveä kiven päälle, koska et tajunnut etsikkoaikaasi!" (Luuk. 19:41-44.)

Tämän aamun psalmissa 48 kuvataan Siionia, Jumalan kaupunkia. Ajatukset, jotka luen tästä psalmista sopivat Uuteen Jerusalemiin, joka on taivaassa. "Hän asuu omassa kaupungissaan, pyhällä vuorellaan. Se kohoaa korkealle, se on koko maan ilo. --- se on suuren kuninkaan kaupunki. Jumala asuu sen palatseissa, hän on sen vahva turva. --- Jumala pitää sen lujana ikuisesti. --- Lähtekää, kulkekaa Siionin ympäri, laskekaa sen tornit. Katsokaa sen muureja, tutkikaa sen palatseja, niin voitte kertoa tuleville polville; Suuri on Jumala! Hän on Jumalamme ajasta aikaan. Hän johdattaa meitä ainiaan." Voimme tutkia tämän Uuden Jerusalemin ihmeellisyyksiä jo nyt, kun avaamme Raamattumme Ilm. 21-luvun kohdalta. Tämä kaupunki laskeutuu maan päälle 1000-vuotiskauden päätyttyä hyvin kauniina, kuin morsian. Jumala asuu tässä kaupungissa ja pelastetut ihmiset hänen kanssaan. Tässä kaupungissa ei itketä, ainakaan surun tähden, koska sairautta ja kuolemaa, murhetta, valitusta eikä mitään vaivaa ole enää olemassa, sillä kaikki entinen paha on kadonnut. Uuden Jerusalemin arkkitehtuuri on vertaansa vailla. Kaupungin muotoa ja rakennetta on vaikea hahmotella. Sen kauneutta ja loistoa kuvataan kaikkein kalleimmilla jalokivillä ja jalometalleilla mitä ihmiset ovat tämän maan päällä nähneet. Vastikään uutisissa näytettiin harvinaista sinistä timanttia, joka myytiin huutokaupassa korkealla hinnalla. Se, mikä tekee tästä kaupungista niin ihmeellisen on Jumalan läsnäolo. Hänen kirkkautensa! Armo ja totuus tapaavat toisensa täällä.

Olen ajatellut Uuden Jerusalemin helmiportteja. Niitä on kaksitoista, kuten Israelin kansan heimoja ja Jeesuksen valitsemia opetuslapsia. Miksi tässä kaupungissa on muurit ja portit? Miksi se ei ole avoin, jonne voisi mennä mistä kohdasta hyvänsä? Ilm. 20-luku antaa vastauksen. Jumalattomien ylösnousemuksen jälkeen jumalattomat, paholaisen johdolla, yrittävät valloittaa tämän kaupungin itselleen. "Kun tuhat vuotta tulee täyteen, päästetään Saatana vankilastaan, ja se lähtee liikkeelle, kiertää maan neljä kolkkaa ja johtaa kansat harhaan. Se eksyttää niin Gogin kuin Magogin ja kokoaa kansat sotaan, ja joukkoja on kuin meren rannalla hiekkaa. Ne nousevat maan tasangolle ja saartavat pyhien leirin ja rakastetun kaupungin. Mutta taivaasta iskee tuli, ja se tuhoaa ne kaikki."
On hyvä, että pyhällä kaupungilla on muurit ja portit, jotka ovat suljettuina jumalattomilta."

"Autuaita ne, jotka pesevät vaatteensa: he pääsevät syömään elämän puusta ja saavat mennä porteista sisälle kaupunkiin. Ulkopuolelle jäävät koirat ja noidat, irstailijat, murhaajat ja epäjumalien palvelijat ja kaikki, jotka rakastavat valhetta ja noudattavat sitä."

"Mitään epäpuhdasta ei sinne päästetä, ei ainoatakaan iljettävän valheen palvelijaa, vaan ainoastaan ne, joiden nimet on kirjoitettu Karitsan elämänkirjaan."

Kun kaikki paha on hävitetty tulella ikuisiksi ajoiksi ja kun Jumala on luonut uuden taivaan ja uuden maan, niin silloin on turvallista avata Uuden Jerusalemin portit auki ja niitä ei sen jälkeen tarvitse enää sulkea. "Sen portteja ei suljeta päiväsaikaan, ja yötä siellä ei olekaan." Tämä vuodenaika, jota elämme tällä hetkellä Lapissa, muistuttaa meitä uuden maan valoisuudesta.

Minulle tuli juuri puhelu, joka koski Rovaniemen kirkkomme ympäristöasioita. Kun sanoin soittajalle, että kirkkomme on kerrostalon alakerran liikehuoneistossa ja siinä ei ole mitään muuta ympäristöä kuin pelkkä asfaltti suoraan kadulle hän sanoi, että asia ei sitten koske meitä millään lailla. Ajattelin, että tällaista ympäristöä ei ole uudessa maassa. Uuden maan ympäristöasiat on hoidettu mitä parhaimmalla tavalla.

Palaan vielä psalmiin 48. "Kuninkaat kokoontuivat yhteen ja hyökkäsivät Siionia vastaan. Mutta he hämmästyivät sitä minkä näkivät, kauhistuivat ja ryntäsivät pakoon. Pelko iski heihin, niin kuin tuska iskee synnyttäjään, niin kuin itätuuli, kun se murskaa Tarsisin-laivat. Mistä ennen olimme kuulleet, sen omin silmin näimme Herran Sebaotin, meidän Jumalamme, kaupungissa: Jumala pitää sen lujana ikuisesti." Tässä kuvataan mielestäni samaa asiaa, joka toteutuu vihollisen hyökätessä Uutta Jerusalemia vastaan. Pahan valloitusyritys ei onnistu. Jumalan kaupunki pysyy lujana. Se on ikuinen kaupunki! Tämän kaupungin asukkaat ovat ikuisia niin kuin Jumalakin on ikuinen. Jeesuksen kautta saavutamme ikuisen elämän. Meillä on vielä armon aikaa tulla hänen luokseen, mutta pian armonaika päättyy koko ihmiskunnalta.
Jeesus itki Jerusalemin kohtaloa, koska se ei tajunnut etsikkoaikaansa. Itkeekö hän meidän tähtemme samasta syystä?

Ei kommentteja: