keskiviikko 13. toukokuuta 2009

"Hämärämiehiä liikkeellä!"

Eilen ruokatunnilla tuntematon ulkomaalainen yritti kaupitella minulle infrapunakiikaria. Myyjä oli "päällekäyvä" ja erittäin oudosti käyttäytyvä. Halusi pysytellä koko ajan tuntemattomana. Lompakkoni ja autoni avaimet ovat tavallisesti tarjottimeni vieressä, mutta otin ne heti pois kun tajusin vaaratilanteen. Kiikarin hinta laski nopeassa tahdissa 70,- eurosta 30,- euroon. Olisin saanut kiikarin millä hinnalla hyvänsä, jos olisin tehnyt kaupat. Huomasin, että ko. mies oli laittomalla asialla. Luultavasti hän oli varastanut kiikarin jostakin ja halusi nopeasti päästä siitä eroon. Mies oli erittäin sitkeä kaupanteossaan. Yksikään ei-sana ei tuntunut menevän perille. Miehen lähdettyä lopulta pois soitin hätäkeskukseen tehdäkseni ilmoituksen poliisille. Sain tietää, että nyt on liikkeellä paljon varastettujen tavaroiden myyjiä. Ottivat tarkat tuntomerkit ja lupasivat lähettää poliisin tutkimaan asian laillisuuden. Puhelimeen vastannut virkailija oli kiitollinen ilmoituksesta. Rikollisuus lisääntyy hurjaa vauhtia. Rauhallinen ja turvallinen Kuusamokaan ei ole enää "lintukoto". On syytä rukoilla varjelusta ja pitää silmät auki koko ajan.

2 kommenttia:

Jani kirjoitti...

No johan oli outo kauppias ja omituinen myyntikohde. En ole itse vastaavanlaisiin myyjiin Kuusamossa törmännyt, mutta kaverit kylläkin ja varmaan lähes poikkeuksetta voidaan sanoa tavaran olevan varastettua, jos siitä pitää päästä eroon "minuuttien" sisällä. Taustalla voi olla myöskin huumeitten käyttäjä, joka pyrkii tavarasta kuin tavarasta eroon jotta saisi ostettua "annoksensa". Hyvin valitettavaa, mutta Herra varjelkoon syntisiä ja johdattakoon heidät valoon!

Paavo Hautala kirjoitti...

Terve Jani!
Kiitos kommentistasi. Olen sen kyllä lukenut jo silloin kun sen kirjoitit, mutta vastaus on jäänyt kirjoittamatta. Nykyään pitää olla koko ajan varuillaan. Puhelinmyyjät ovat tulleet tosi akressiiviksi. Kirkollemme on tullut laskuja, vaikka emme ole ko. palveluja edes tilanneet. Laskuun on riittänyt vain se, että puhelimeen on vastattu.