lauantai 2. toukokuuta 2009

ESIRUKOUSPALSTA JA LUKIJOIDEN RUKOUSVASTAUKSIA

Avaan tähän kohtaan blogiani esirukouspalstan. Lukijani voivat jättää esirukousaiheita kommenttia -kohdassa ja kertoa rukousvastauksista ja kiitosaiheista. Muistamme sinua ja rukousaiheita aamurukouspiirissä.

Avasin Raamatun, koska halusin kirjoittaa tähän jonkun Jumalan lupauksen, joka koskee rukousta ja sen kuulemista. Silmiini osui heti seuraava ajatus:

"Jumalalle, joka meissä vaikuttavalla voimallaan kykenee tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella, olkoon ylistys seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja ikuisesti. Aamen" (Ef. 3:20,21).

Rukouspyyntösi voi olla yleisluontoinen tai ns. "täsmärukous".
Esimerkki yleisluontoisesta esirukouspyynnöstä: Pyytäisin esirukousta sukulaisteni puolesta.
Esimerkki "täsmärukouspyynnöstä": Pyydän esirukousta Pirjo-siskoni puolesta, että Herra parantaisi hänet syövästä. Rukoillaan myös Kimmon, Sannan ja Kaisan puolesta, että he jaksaisivat hyvin. He tarvitsevat nyt voimaa omaan elämäänsä tukeakseen Pirjoa raskaiden syöpähoitojen aikana ja toipumisessa hoitojen jälkeen.
Esimerkki "täsmärukouspyynnöstä": Pyydän esirukousta, että Herra auttaisi meitä saamaan Taivalkosken entisen apteekin tiloihin seurakuntasalin, jos se on Herran tahto.

Mikä olisi sinun rukouspyyntösi tällä hetkellä?

Huom. Huomasin 6.9.2011, että esirukouksia on pyydetty myös 26.10.2010 päivätyllä sivulla.

231 kommenttia:

«Vanhin   ‹Vanhempi   201 – 231 / 231
Anonyymi kirjoitti...

Anneli, Ivalosta, pyytää esirukousta vaikean elämäntilanteen puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Asuintalo on rauhaton. Olen tehnyt asuntohakupaperit ja haen rauhallisempaa asuntoa. Toivon että pääsen muuttamaan rauhallisempaan asuintaloon ja ympäristöön. Töissä pitäisi jaksaa käydä, mutta yöhäiriköinti vie yöunet ja olen joutunut valvomaan jo viikon ajan yöt.

Paavo Hautala kirjoitti...

Muistamme em. rukousaiheita rukouspuutarhassamme!

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti meidän kaikkien rukouksissa on tuleva maamme päämies,tasavallan tuleva presidentti,sekä siunaus toivotus ja kiitos nykyiselle pressallemme Tarja Haloselle.Ennenkaikkea kiitos Jumalalle, saakoon Hänen tahtonsa tapahtua myös tässä maallemme tärkeässä vaalissa.Jumalan on kaikki valta ja voima ja kunnia.

Anonyymi kirjoitti...

Esirukouspyyntö Ruotsissa asuvan nuoren pojan puolesta, joka näkee nauravia naamoja ikkunoissa, ja ne vilkuttavat hänelle. Ne ovat pahoja henkiä, koska huoneissa ei ole ketään. Tiloissa kuuluu myös epämääräisiä ääniä. Poikaa pelottaa!

Anonyymi kirjoitti...

Rukouspyyntö taloudellisen ahdinkoni helpottamiseksi, olen entinen pahasti velkaantunut yrittäjä, eronnut ja huollettavina pieniä lapsia. Pyydän rukousapua, jotta saisin töitä ja toimeentulon ja selviäisin veloistani. Tarvitsen edullisemman asunnon johon mahtuisi kaksi pientä lastani ja vanhin poikani voisi muuttaa luokseni opiskeluajaksi. Lisäksi rukoilen uutta vaimoa joka ymmärtäisi uskon asioita myös. Olen uskontaipaleellani alussa ja välillä eksyksissä ja epäilys ja pelko kalvaa, rukoilen johdatusta ja todistusta, jotta pelkoni poistuisi. Kiitos Herralle ja kiitos rukousavusta.

Paavo Hautala kirjoitti...

Rukouspyyntösi on tärkeä. Sinulla on paljon huolia ja murheita, jotka tekevät elämästäsi ahdistavan. On kuitenkin rohkaisevaa tietää, että taivaassa ollaan tietoisia elämäntilanteestasi. Jumalalle on kaikki mahdollista! Hän haluaa ja kykenee auttamaan sinua vaikeiden kokemusten yli. Hyvä, että käännyt hädässäsi Jumalan puoleen. Esirukouspyynnön jättäminen on usein ensimmäinen askel parempaan suuntaan. Uskon rukous saa Kaikkivaltiaan käden liikkeelle. Toivottavasti saat sopivaa työtä ja edullisemman asunnon ja velkakierteesi pysähtyisi. Herra antakoon sinulle ymmärtäväisiä vierelläkulkijoita, jotka ymmärtävät sinua ja osaavat kannustaa ja tukea. Toivottavasti tämän esirukouspyyntösi näkevät monet ja he rukoilevat puolestasi. Muistamme sinua ja lapsiasi rukouksin. Kääntyköön elämäsi kohtalo vaikeuksista voittoon ja koettelmuksista kiitokseen!

Anonyymi kirjoitti...

HÄTÄHUUTO!!!!!Pyydän esirukousta tilanteeseemme.olemme sellaisessa tilanteessa että ainoastaan jumalan ihme pelastaa meidän tästä on niin toivotonta että haluaisin ennempää olla kuollut joka aamu kun herään kysyn jumalalta miksi piti herätä tähän päivään mikset voinut antaa mun vaipua ikuiseen uneen.mun rukous jumalle on tällä hetkellä se älä enää herätä muo!!!!olkaa kilttejä ja rukoilkaa tämän asian puolesta ja erityisesti pyydän rukoilkaa mieheni puolesta!!!!!!

Paavo Hautala kirjoitti...

Sinulla on todella vaikeaa. Tuntuu kuin olisit saanut Jobin kohtalon. Mielestäni sinun pitäisi hakeutua sairaalahoitoon. Rukoukset auttavat sinua löytämään ammattiauttajan, joka alkaisi selvittää pahan olosi syitä ja poistamaan niitä Jumalan armon avulla. Älä menetä toivoasi. Herra on lähellä niitä, joilla on murtunut mieli. Jeesus kesti Getsemanen "paniikki kohtaukset". Hän tuntee tuskamme, sairautemme ja kipumme. Hän on kantanut kuormamme. Katso Häneen, joka on ylösnousemus ja elämä. Toivon, että sinä ja miehesi saatte Jeesukselta avun pian. Jeesus rakastaa teitä ja haluaa auttaa. Hänellä on voimaa ja viisautta parantaa ja eheyttää särkyneitä ihmisiä. Muistamme teitä rukouksin tänään 7.4.2012 klo 10.00 jumalanpalveluksessamme.

Paavo Hautala kirjoitti...

Miten Heidin synnytys meni?

Anonyymi kirjoitti...

Pyytäisin esirukousta poikaystäväni puolesta että Jumala antaisi vihaan väistyä hänen sydämestään ja hän tulisi kotiin luokseni, hänellä on ollut stressiä työn, koulun ja taloudellisen tilanteen takia, suututin hänet ja stressi ja kaikki purkautui ja hän lähti ystävänsä luokse n. viikko sitten. Meillä on kaksi ihanaa pientä lasta ja hän on todella töykeä minulle, niin sanoissa kuin teoissa, hän uhkaa jättää minut. Rakastan häntä todella, haluan hänet kotiin! En voi uskoa että se rakkaus minua kohtaan olisi hävinnyt hetkessä.

Paavo Hautala kirjoitti...

Teillä on nyt vaikea kriisi, mutta apu on lähellä. Se on rukouksen matkan päässä. Rukoilimme äsken hartaasti teidän yhteyden löytymisen puolesta. Ari tuli käymään toimistollani ja me rukoilimme yhdessä Jeesusta auttamaan teitä sopimaan erimielisyydet. Rakkaus peittää syntien paljouden ja antaa anteeksi. Saakoon Herra antaa teille rakkautta toinen toisianne ja enen kaikkea Jumalaa kohtaan. Sano terveiset lapsille. He ovat myös rukoustemme kohteina. On surullista, koska lapset joutuvat kärsimään syyttöminä vanhempien ongelmien tähden. Jeesus hoitakoon heidän sydämensä haavat terveiksi niin, ettei niistä tule myöhemmin kipua eri muodoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Pyydän esirukousta poikani avioliiton puolesta, että Rakas Taivaallinen Isä, joka antoi liitolle siunauksensa 10 vuotta sitten, eheyttäisi puolisoiden välit ja avaisi umpisolmut, johdattaisi heidän elämäänsä jonkun, joka osaisi heitä auttaa. Tuntuu, että tarvitaan todellinen ihme, että liitto pelastuisi. Jos Jumalan tahto on tapahtukoon sellainen pelastava ihme. Kiitos, että meillä on rukouksia kuuleva Taivaan Isä, joka antaa apunsa ajallaan ja tavallaan. Ota tämä pari kämmenellesi ja hoida heitä.

Paavo Hautala kirjoitti...

Avioliitot tarvitsevat tänä aikana paljon apua. Olet huolehtiva äiti, joka tunnet huolta lapsistasi ja etsit heille apua Jumalalta. Teet siinä oikein! Herra näkee tuskasi ja poikasi perheen tuskan. Hän tahtoo varmati auttaa poikaasi ja hänen perhettään ja avioliittoa. Joskus auttaa hyvinkin pieni asia, kun vain löytyy oikea avain avaamaan lukot. Pienellä avaimella aukeaa lukot ja iso ovi pääsee avautumaan. Avatusta ovesta päästään sisään ongelman ytimeen selvittämään itse ongelman syitä eikä vain seurauksia. Keskusteluyhteyden löytyminen ei ole aina helppoa, mutta Jumalalle ei mikään ole mahdotonta. Sano poikasi perheelle rohkaisevat terveiset. Muistamme teitä rukouksin! Toivon, että kaikki, jotka luette rukouspyyntöjä näiltä sivuilta, niin muistaisitte niitä Herran edessä! Kiitos kun jaksatte muistaa!

Anonyymi kirjoitti...

Mieheni puolesta, hänen sydämensä on täynnä vihaa. Hän muutti pois muutama viikko sitten, viha ei ole laantunut ja hän on todella epäkohtelias minulle, ei halua keskustella asiasta jotta voisimme selvittää asian. Meillä on pieniä lapsia. En halua menettää häntä, mutta en tiedä mitä voisin tehdä. Olen rukoillut hänen puolestaan jotta viha väistyisi ja hän palaisi luoksemme. Mutta monta viikkoa on jo mennyt ja ei näy leppymisen merkkejä. Onkohan kaikki Jo menetetty?

Paavo Hautala kirjoitti...

Vain Jumala voi karkoittaa vihan pois sydämestä. Rukoillaan, että näin tapahtuisi miehesi kohdalla. Jospa hän antaisi kaiken anteeksi ja palaisi luoksesi. Aina on toivoa, vaikka tilanne näyttäisi olevan kuinka paha tahansa. Jospa hän muistaisi rakkautesi häntä kohtaan tänä päivänä ja saisi voiman palata takaisin. Nöyrtyminen on kuitenkin aina vaikeaa. Anteeksi pyytäminen ja anteeksi antaminen vaatii nöyryyttä. Nyt tarvitaan nöyryyttä ja rakkautta kaikilta osapuolilta. Herra tule avuksi ja poista tuska ja ahdistus tämän perheen jäsenten elämästä ja auta ja armahda! Herra tuntee kipua kanssasi! Toivo ja luota edelleen Jumalan mahdollisuuteen ja haluun auttaa teitä! Rohkaisuksi 2. Kor. 1:3-11.

Anonyymi kirjoitti...

Pyydän esirukouksin muistamaan minua tässä seuraavassa asiassa:
Olen uskossa ja työskentelen ETRA ry:n Kasvisruokalassa, olen myös seurakunnan työntekijä ja myös tämän työn työkuvioon kuuluu yhteydenpito toisiin seurakunnan jäseniin ympäri Suomea. Isäni on iäkäs ihminen, asuu toisella paikkakunnalla, kävin hänen luonaan häntä katsomassa. Hän ei aiemmin tiennyt tarkkaan minun työnkuvaani, mutta oli joltain toiselta henkilöltä saanut kuulla enemmän minun työpaikastani. Myös tuolla matkallani jouduin olemaan puhelimitse yhteydessä muihin seurakuntalaisiin. Isäni ei hyväksynyt, että olin yhteydessä puhelimitse tai että olisin muutenkaan tekemisissä adventtiseurakunnan jäseniin. Hän kielsi minua jatkamasta työtäni sekä kasvisruokalassa että seurakunnan toimissa, ja kielsi minua olemasta enää yhteydessä toisiin adventisteihin. Jos jatkaisin yhteydenpitoa edelleen, en kuulema ole enää hänen tyttärensä. Hän ei ole uskova, eikä hyväksy uskonasioita. Itse en halunnut ruveta riitautumaan hänen kanssaan, vaan annoin asian olla. Hän on jo yli 80 vuotias ja dementoitunut, vahva luonne. Hän haluaisi päättää ja määräillä edelleen kaikkien jälkeläistensä asioista, vaikka me kaikki olemmekin jo aikuisia ihmisiä. En muista, onko raamatussa mitä esikuvaa, että vanhempi ei hyväksy lastaan lapsen uskon takia? Olen tiennyt, ettei ettei isäni hyväksy uskon asioita, en vain tiennyt että tämä olisi näin vaikea asia hänelle. Pyydän, että Jumala antaisi minulle henkisiä voimia kestää tämä kamppailu, vaikka suhde vanhempaan katkeaisikin. Minulla on myös kaksi poikaa, jotka joutuvat myös käymään tämän läpi, ettei heidän biologinen isoisä hyväksy heitä eikä heidän äitiään. Pyydän myös poikien puolesta, heille henkisiä voimavaroja.
Kiitos, että Jumala pitää huolen omistaan, vaikka täällä lähimmäiset ovat pahimpia vihollisia. T. Uskova äiti

Paavo Hautala kirjoitti...

Sinulla on todella vaikea tilanne. Jos omaiset ja läheiset nousevat meitä vastustamaan tavalla tai toisella, niin se on vaikeinta kestettävää. Tarvitset vahvan uskon ja paljon rohkeutta ja viisautta toimia oikein, jotta konflikti selviäisi rauhanomaisin keinoin. Saakoon esirukoukset vahvistaa ja valmistaa sinua kohtaamaan eteesi tulevat asiat hyvin. Rakkaus voittaa aina vihan 3-0. Seuraava lupaus rohkaiskoon sinua: Ps. 31:20,21.

Anonyymi kirjoitti...

Esirukouspyyntö erään nelihenkisen perheen puolesta, että heille kirkastuisi Jeesus, Vapahtajana ja Herrana!

Unknown kirjoitti...

Pyydän esirukousta 15-vuotiaan Lotan puolesta, jolla on aggressiivinen syöpä lantion alueella.

Paavo Hautala kirjoitti...

Muistamme Lottaa rukouksin, että Jeesus laskisi parantavat kätensä Lotan ylle, niin että hän voisi parantua vakavasta sairaudestaan. Syöpä nuorella ihmisellä on kova koettelemus. Kaikki, jotka näette tämän rukousaiheen, niin muistakaa tekin Lottaa esirukouksin!
Sano, Sari, Lotalle rohkaisevia terveisiä! Jumalalle kaikki on mahdollista!

Henna Makkonen kirjoitti...

Rukoillaan minun tukihenkilöasian puolesta, koska on löytynyt ihminen joka olisi hyvä tukihenkilö ja just sopiva kaikin puolin auttamaan minua juuri niissä vaivoissa joihin tukea tarvitsenkin ja joka on sydämellinen ja jonka seurassa on turvallista olla. Siunataan tätä ihmistä erityisesti ja rukoillaan hänelle viisautta toimia oikein ja olla hyvä tukihenkilö. Rukoillaan että Jumala vaikuttas hänessä asian suhteen hyvää tahtomista ja tekemistä sen mukaan mikä on hyvä tässä tilanteessa. Rukoillaan sen ohella myös sen puolesta, kun eräälle henkilölle joka asuu kaukana täältä, on tarjottu täältä hommia ja myös ehdotettu asuntoa. Rukoillaan, että jos on Jumalan tahto, Jumala vaikuttas tahtoa ja tekemistä että hän ne ottas vastaan

Paavo Hautala kirjoitti...

Siunausta sinulle ja tukihenkilöllesi. Jumalan järjestämät asiat menevät hyvin ja siitä koituu siunausta ja menestystä elämään. Hyvää jatkoa Tikrulle ja tukihenkilölle! Teillä on varmaan esirukoilijoita, koska monet ovat huomanneet tämän esirukouspyynnön!

Anonyymi kirjoitti...

Pyytäisin akuuttia rukousapua tilanteeseeni, jouduttuani työttömäksi viime joulukuussa en saanut kaikkia vuokria maksettua enkä saa apua niihin mistään, en pysty niin isoa summaa kerralla maksamaan kun elätettävänä on 7-lasta. Pelkään häätöä ja tuntuu ettei minun rukoukseni riitä kun yhä painin asian kanssa. Tilanne ahdistaa. Mietin onko Herra sulkenut korvansa rukouksiltani.

Paavo Hautala kirjoitti...

Miten kotikuntasi suhtautuu asunto-ongelmaasi? Olisiko sinulla joku tukihekilö, joka voisi auttaa ja etsiä sopivaa ratkaisua? Oletko käynyt velkaneuvojalla?
Muistetaan sinua rukouksin, että saisit talveksi asiat järjestymään. Jumala ei ole sinua hylännyt eikä jättänyt. Hän ei koskaan jätä ihmistä, jos ihminen ei jätä häntä. Jumala rakastaa sinua ja on sinun kanssasi joka päivä ja erityisesti nyt, kun sinulla on vaikeaa. Älä ajattele liikaa vaikeuksiasi, vaan sitä voimaa, jonka saat Jeesuksen nimessä. Jeesus tietää hätäsi ja kuulee rukouksesi. Käänny hänen puoleensa uskossa ja jätä huolesi hänen kannettavakseen. Hän pitää sinusta ja lapsistasi huolen. Apu tulee ylhäältä juuri sopivalla hetkelllä. Usko siihen! Älä masennu!

Anonyymi kirjoitti...

Pyydän rukoilemaan poikani puolesta. Hänellä on pinttynyt taipumus kiroiluun ja kiroilla kesken lauseen. Hän myös pelaa paljon väkivaltaa sisältäviä pelejä vapaa-ajallaan ja on käytökseltään hermostunut. Toivoisin, että hänkin ottaisi uskon vastaan vakavammin ja olisi kiinnostunut liittymään seurakuntaan jäseneksi.
T. Huolta kantava äiti.

Anonyymi kirjoitti...

Sain tänään tehtäväkseni opastaa sekä opettaa erästä henkilöä valokuvaukseen ja kuvien käsittelyyn liittyvissä asioissa tulevan marraskuun ja ehkä myös joulukuun aikana. Koen tämän hieman ehkä haasteellisena tehtävänä itselleni ja toivon, että tämä tehtävä onnistuisi hyvin. Enkä tuottaisi pettymystä hänen odotuksiinsa ja toiveittensa täyttämisessä. Herra antakoon minulle tarvittavan tiedon ja viisautta toimia oikein. Toivon myös, että tämän kuvien kanssa työskentely antaisi mahdollisuuden myös asiakkaalleni luontokuvien kautta nähdä hengellisiä näkökulmia, jne.
Toiv. Opastamaan lupautunut.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiroilu on todella epämiellyttävä tapa. Sydämen puhdistumisen kautta puhdistuu myös kieli. Saakoon Herra puhdistaa poikasi sydämen. Nuo pelit eivät ole hyväksi. Niihin tuleva peliriippuvuus sitoo mielen pahoissa ajatuksissa. Toivottavasti hän pääsee niistä vapaaksi ja tilalle tulee jotakin parempaa! Rukous hänen puolestaan on hyvä asia!

Paavo Hautala kirjoitti...

Valokuvaus on kiehtova harrastus. Joillekin se on työtä. Olet saanut haasteen ja olet lupautunut toteuttamaan sen. Voimia ja viisautta sinulle tähän tehtävään ja iloa sen parissa. Hyvää talvea sinulle ja läheisillesi!

Anonyymi kirjoitti...

Rukouspyyntö että asunnottomuuteni päättyisi ja minulle sopiva koti löytyisi

Paavo Hautala kirjoitti...

Koti on tärkeä asia. Saakoon Herra auttaa sinua löytämään oman kodin, juuri sellaisen, joka on sinua varten. Oletko katsonut netistä? Sinne voi myös itse laittaa asunto ilmoituksen, ja laittaa toivomuksen, millaista asuntoa etsii. Onnea etsintään!

«Vanhin ‹Vanhempi   201 – 231 / 231   Uudempi› Uusin»