tiistai 19. toukokuuta 2009

Uudestisyntymisestä ja viruksista!

Päivän sana: "Jokainen, joka on Kristuksessa, on uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle"! (2 Kor. 5:17.) Tämä sana puhuu meille uudestisyntymisestä, joka on välttämätöntä ja ehtona Jumalan valtakuntaan pääsemiselle. Jeesus opetti korkeasti koulutettua Nikodemosta tästä aiheesta eräänä yönä. Johannes oli mukana ja kirjoitti tapauksen muistiin. Kertomus löytyy Joh. 3-luvusta. Uudestisyntyminen tapahtuu Jeesuksen sanojen mukaan vedestä ja Hengestä. "Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä on henkeä." Kaikille, jotka ottavat Jeesuksen vastaan elämäänsä tapahtuu tämä ihme. Jumalan lapset "eivät ole syntyneet verestä, eivät ruumiin halusta, eivät miehen tahdosta, vaan Jumalasta." (Joh. 1:13.) Kun Jumalan tuuli puhaltaa ja ihminen ei vastusta sen vaikutusta elämässään hän kokee ainutlaatuisen hengellisen syntymisen. Jumalan sanat tulevat Pyhän Hengen tuulen mukana avoimeen sydämeen ja nuo sanan siemenet alkavat itää, orastaa ja tuottamaan Hengen hedelmää Jumalan kunniaksi. Sanan siementen itäminen, hengellinen kasvu hedelmineen ja kypsä sato korjattavaksi taivaan aittoihin on Jumalan työn ihme ihmisessä. Pyhän Hengen tuuli tuo "hengellisen pilven sydämemme pellon ylle", ja siitä lankeaa hengen sade "janoiseen" maahan. Hengen vaikutuksesta ihminen puhkeaa "kukkaan."

Jeesus ohitti Nikodemoksen esille tuomat ihmeet ja tunnusteot kokonaan. Jeesus halusi opettaa hänelle, että uudestisyntyminen on ihmeistä suurin ja tärkein. Jeesuksen ristin juurella tapahtuvat aina kaikkein suurimmat ihmeet mitä maan päällä voidaan nähdä ja kokea. Risti on kuoleman paikka. Oman minän on kuoltava ennen kuin uusi luomus voi syntyä. Vehnänjyvän kuolema kuvaa tätä samaa tapahtumaa. Nikodemos koki uudestisyntymisen Jeesuksen ristin juurella. Hänen hengellisen syntymisensä hedelmä näkyi jo samana päivänä, kun hän otti Jeesuksen alas ristiltä yhdessä Joosef arimatialaisen kanssa. Samalla kun hän otti Jeesuksen alas ristiltä hän otti Jeesuksen omaan sydämeensä. Tämä rakkauden palvelus minkä hän suoritti Jeesukselle oli Nikodemokselle mieleenpainuva siunattu kokemus ja julkinen tunnustus: "Jeesus, minä rakastan sinua ja haluan olla omasi ja haluan seurata ja palvella sinua koko elämäni ajan." Nikodemoksesta tuli uusi luomus ja Jeesuksen julkinen opetuslapsi. Hänen ei tarvinnut tästä päivästä alkaen hiippailla öiseen aikaan pimeillä poluilla. Hän oli valmis kulkemaan päivällä, päivän lapsena, tunnustaen Jeesuksen herrakseen. Jeesuksen viittaus veteen tuo kasteen merkityksen tärkeäksi asiaksi. Uudestisyntymisen kokemukseen kuuluu myös kaste. Kasteesta käytetäänkin nimeä, "uudestisyntymisen peso." Kaipaatko sinä uutta elämää? Haluaisitko syntyä uudesti niin kuin "kuollut luonto", joka talven jälkeen puhkeaa kukkaan? Tämä on mahdollista kaikille, jotka ottavat vastaan Jeesuksen ja ovat Hänessä joka hetki.

Tänään tuntui kurkussani karheutta. Tampereella oli flunssaisia ihmisiä ja sain ilmeisesti tartunnan. Toivottavasti en tule kovin huonoon kuntoon, koska tehtäviä on nyt tosi paljon. Hain luontaistuotekaupan rohtoja ja kokeilen, jos niistä olisi apua. Muistakaa rukouksin!

Sain tänään tehdyksi PSL:n varsinaisen edustajiston kokouksen esityslistan ja edustajien rekisteröintiin liittyvän asiakirjan. Kaikki asiat pitää olla tarkasti paperilla, vaikka asiakirjat unohtuvat nopeasti kansioihin. Jatkuvasti tulee uusia asioita ja entiset unohtuvat ja tieto vanhenee. Ihmiset tukehtuvat lopulta informaatioähkyyn. Tulee mieleen, että voisiko asiat hoitaa vähemmällä vaivalla? Tietokoneeseeni tuli tänään virus, joka ei tahtonut millään poistua. Piti tehdä kauan aikaa työtä ennen kuin sain sen kuriin ja lennätettyä "bittitaivaalle". Tuli mieleeni antibiootteihin immuuneiksi tulleet virukset. Synnin viruksen taltuttamiseksi ei löydy muuta lääkettä kuin Jeesuksen veri.

2 kommenttia:

keijo kirjoitti...

Niin ei kovin tunneperäistä ei ole uudesti syntyminen vaan tieto ja elämän hedelmät jälkeen päin ja halu raamattua lukea ja rakkaus Jumalan sanaan ja Jeesukseen ja toisiin lähimmäisiin,ja kohta PyhÄ Henki vie uuteen kokemuksiin ja ihmeisiin päivittäin ja auttaa meitä uskon tiellä voittamman synnin ja pahan ja myös lähimmäineen Jeesukselle.kiitos ja siunausta,keijo sweden

Paavo Hautala kirjoitti...

Keijolle terveisiä Ruotsiin.
Olet kirjoittanut kommenttisi jo 8.11.2009, mutta löysin kirjoituksesi vasta tänään 11.2.2010, kun selasin blogini varhaisempia kirjoituksia.
Pyhän Hengen työ on ihmeellistä. Tuuli on sopiva vertauskuva Pyhän Hengen olemukselle ja Hengen vaikutuksille, joita saamme ihmetellen seurata. Emme näe tuulta, mutta vaikutukset näemme jo pienenkin "vireen" johdosta.
Siunausta sinulle Keijo!