keskiviikko 6. toukokuuta 2009

6.5. on hääpäivämme!

Tänään on hääpäivämme. Meidät vihittiin avioliittoon perjantaina 6.5.1977 Kajaanin Adventtikirkossa. Pastori Veikko Heikkinen oli vihkipappina ja kanttorina Keijo Kukkola. Molemmat ovat kuolleet. Keijo Kukkola kuoli auto-onnettomuudessa. Juhlapäivästä on kulunut 32 vuotta. (30 v. on helmi/norsunluu - ja 35 v. on koralli/jade -hääpäivä. Tästä tulikin mieleeni, että voisimme tehdä Annen kanssa vuonna 2012 hääpäivämatkan jonnekin koralliriutalle, koska silloin meillä olisi korallihääpäivä, jos Herra suo. Perjantai hääpäivänä tuntui meistäkin aika oudolta, mutta jostain syystä päädyimme siihen. Myöhemmin kuulin erään pastorin puheen, jossa hän kertoi "sopivista" hääpäivistä. Hän suositteli perjantaita parhaana mahdollisena hääpäivänä, koska Adam ja Eeva vihittiin hänen mielestään perjantaina, ennen ensimmäisen sapatin alkamista. Perjantai on sapatin valmistuspäivä ja sapatti on lauantai, viikon seitsemäs päivä. Hääpäivänämme satoi vettä, niin kuin tänään Kuusamossa.
Ostin kimpun ruusuja ja kirjan, "Ota onni omaksesi ... elämän suurin lahja", kirjoittanut Susan Squellati Florence. Vietimme pienen juhlan perhepiirissä. Iloitsimme erikoisesti kahdesta lastenlapsestamme, Mikaelista (2 v.) ja Jessicasta (4 kk), jotka olivat ilonamme. Olen Jumalalle kiitollinen Anne-vaimostani. Hän on lahja Herralta. Kukaan toinen ei olisi kestänyt katsella "samaa naamaa" näin pitkään.

Aamupiirin teksti oli sopivasti psalmi 45 "Häälaulu kuninkaalle."
Tämän psalmin sanat ovat hyvin runollisia. Psalmi 45 alkaa sanoilla: "Sydämeni on tulvillaan kauniita sanoja. Minä lausun säkeeni kuninkaalle - olkoon kieleni kuin taitavan kirjurin kynä. Kuningas olet kaunein ihmisten joukossa, sinun huulesi puhuvat suloisia sanoja." Mitä enemmän ajattelen tämän psalmin sanoja sitä vakuuttuneemmaksi tulen, että sanat ovat esikuvallisia ja kuvaavat Jeesuksen kuninkuutta. Hänessä laulun kauniit ajatukset toteutuvat täydellisesti.

Tämän päivän Koillissanomissa oli ilmoitus: "Myytävänä Ravintolakoulun koneet ja laitteet mm. 3 kpl taikinakoneita Metos-karhu 20 l, 30 l, 40 l. Perunankuorimakoneita 4 kpl. Rosteripöytiä, astianpesulinjasto Metos."
Soitin ilmoituksessa olevaan numeroon ja puhelu meni Raaheen. Myyjä tunsi Annen siskon, Päivin, joka asuu Raahessa. Sovimme, että Päivi menee miehensä kanssa katsomaan minkälaisia koneet ovat? Olisikohan nämä sopivia koneita Kasvisravintola Karpaloon? Tämä selviää, ehkä jo huomenna.

"Etsivä löytää" -piirissä tutkimme illalla Ilm.14:1-20. Tässä esitetään viimeinen armon sanoma, joka julistetaan kaikille kansoille todistukseksi ja sitten tulee sadonkorjuu. Tämän sanoman vastaanottajat pelastuvat seitsemältä viimeiseltä vitsaukselta. Tähän lukuun kannattaa perehtyä huolellisesti. Minulle avautui tämä luku vuonna 1975, Lohjalla. Tämän tähden olen nyt Kuusamossa. Olisitko kiinnostunut tutkimaan tätä lukua tarkemmin? Tai Ilmestyskirjaa kokonaisuudessaan? Jos vastauksesi on kyllä, niin ota minuun yhteyttä. Sinulla on mahdollisuus tutkia tätä aihetta myös kirjekurssin välityksellä.

4 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Onnittelut hääpäivän johdosta! =)

Sanni kirjoitti...

Onnea hääpäivänne johdosta ja Taivaan Isän siunausta!

seija kirjoitti...

Hei!

Onnea ja Jumalan siunausta avioliitollenne. Teillä on jo melkoinen yhteinen historia. On ollut varmaan monenlaista laaksoa ja kukkulaa niin kuin maammelaulussa lauletaan. Kiva lukea avointa ja syvällistä tekstiä.
terv. Seija

Tuula ja Katri-Ulrika kirjoitti...

Onnea Annelle ja Paavolle! Herran siunausta.