perjantai 31. elokuuta 2012

Jumalan äänen kuuleminen!

Ilmestyskirjan 4-5 -lukuihin on kirjoitettu näky, joka kuvaa taivaallista jumalanpalvelusta. Johannekselle näytettiin, mitä taivaassa tapahtui ja mitä taivaassa ja maan päällä tapahtuu tulevina päivinä.

"Sitten näin tämän: taivaan ovi oli auki, ja kuului sama ääni, jonka olin edellisellä kerralla kuullut - kuin olisi torveen puhallettu. Se sanoi minulle: "Nouse tänne! Minä näytän sinulle, mitä tämän jälkeen on tapahtuva." (Ilm. 4:1.)

Uuden Jerusalemin kaksitoista helmiporttia avautuu pian kaikille pelastetuille, kun Jeesus tulee noutamaan omansa taivaaseen. Silloin saamme kaikki nähdä mitä taivaassa tapahtuu ja mitä kaikkea siellä on.

Jumalan ääntä verrataan Raamatussa pasunan ääneen. Se on kuuluva ja läpitunkeva. Ihminen ei voi paeta Jumalan ääntä eikä hänen katsettaan. Ilmestyskirjan sanoma puhuttelee meitä pasunan äänen tavoin. Kuulemme tuon puhuttelevan äänen kaikkialla Ilmestyskirjan sivuilla ja aikamme tapahtumissa. Meitä kehotetaan kuulemaan tuo ääni ja ottamaan siitä vaarin. Edellinen Ilmestyskirjaa käsittävä kirjoitus, jonka kirjoitin päättyi sanoihin: "Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo." (Ilm. 3:22.) Tämä on Jumalan vetoomus jokaisen sanoman kohdalla, minkä hän on meille lähettänyt ja minkä hän lähettää. Huomaa, että sana: korva on yksikössä eikä monikossa: korvat. Tämä korostaa sitä, että meidän tulee kuulla Jumalan ääni sisäisellä "korvallamme", sydämessämme ja mielessämme. Kysymys ei siis ole ulkoisesta aistihavainnosta vaan sisäisestä kuulemisesta. Kuulemiseen liittyy tahdon ratkaisu ja Jumalan sanasta vaarin ottaminen, kuten Ilmestyskirjan  !:3  on kirjoitettu. Jumalan pasunan ääni kuuluu tänään kaikkialla maailmassa ja se kutsuu meitä parannukseen. Tiedämme kuinka tärkeitä ovat ihmisten viimeiset vetoomukset toinen toisilleen. Kuinka tärkeitä ovatkaan Jumalan viimeiset vetoomukset koko ihmiskunnalle. Ilmestyskirjassa Jumala esittää viimeisen vetoomuksensa meille. Tämä vetoomus meidän pitäisi kuulla ja ottaa siitä vaarin. Tulen myöhemmin valaisemaan tätä kysymystä enemmän.

Ei kommentteja: