sunnuntai 12. elokuuta 2012

Voiko seurakunta olla kuin paratiisikoti?

Jumalan suunnitelma alussa oli varmaan se, että ihmiset lisääntyessään tekisivät kauniita puutarhakoteja maapallon eri osiin. Synnin tähden tuo hieno suunnitelma ei päässyt toteutumaan.
Pohdin eilen, että olisiko mahdollista, että Jumalan seurakunta maan päällä muistuttaisi jollakin tavalla Eedenin paratiisikotia? Mitä mieltä sinä olet?

4 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Huomenta Paavo

Pitäisi varmaan ensin määritellä tuo "Jumalan seurakunta maan päällä" ...

Oletko muuten lähdössä seminaarilaisten tapaamiseen lokakuussa?

terveisin Ulla

Paavo Hautala kirjoitti...

En ole ollut tietoinen seminaarilaisten kokoontumisesta lokakuussa. Missä siitä on ilmoitettu?

Ajattelen, että Jumalan maanpäällinen seurakunta on tällä hetkellä hajallaan oleva seurakunta. Jäseniä on eri seurakunnissa ja toiset harhailevat maailmassa etsimässä sitä, mutta eivät ole vielä löytäneet etsimäänsä.

Ulla kirjoitti...

Heippa Paavo

Nykyajassa oli alustava ilmoitus tapaamisesta jo aikaisemmin, ja numerossa 16/2012 oli muutosilmoitus.

Aiempi oli vuoteen -85 asti olleet seminaarilaiset, ja nyt on lisätty vuoteen -90. Ja uusi päivämäärä on 27.-28.10.2012. Yritän itse päästä mahdollisten Lahdesta menijöiden kyydissä.

Kävin terveyskasvatusseminaarin lukuvuoden -84-85. Teidän ihana perhe oli siellä samaan aikaan. Muistan hyvin vuoden koska menimme silloin joulukuussa -84 naimisiin ja tuleva topilalainen Jani syntyi joulukuussa -85. Eli täyttää seuraavaksi 27v, huh kun aika kuluu nopeasti!

------

Mitä tulee vaikeaan kysymykseesi, niin hajallaan oleva seurakunta ei minusta oikein pysty toimimaan kuin Eedenin paratiisikodissa, kun emme edes tarkoin tiedä keitä siihen kuuluu. Toisaalta voimme ehkä jotenkin elää ikäänkuin olisimme jo siellä? Ihana ajatus.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Ulla, ystävällisistä sanoistasi ja Toivonlinnan muisteloistasi. Näin lehdessä tuon ilmoituksen, mutta emme pääse mukaan matkan pituuden ja muiden esteiden tähden. Olisiko niin, että uskova saa kokea paratiisin henkeä olosuhteista riippumatta, eläessään lähellä Jumalaa. Jumalan läsnäolo paratiisissa teki paikasta ihanan. Samaa saamme kokea tänäkin päivänä, vaikka olosuhteet olisivatkin epätäydelliset.