keskiviikko 8. elokuuta 2012

Vapautuminen pimeyden voimien siteistä!

Jos ihminen vaalii leppymättömyyden henkeä, niin sydämeen muodostuu tulppa, joka estää Jumalan siunauksien virtaamisen. Leppymättömyyden hengen aiheuttajana on yleensä loukkaus, jota ei ole annettu anteeksi. Loukatun mielen hoitaminen on tärkeä tehtävä. Siihen on ryhdyttävä heti, kun mieli haavoittuu syystä tai toisesta. Vaikein este hoitoprosessin käynnistymiselle on ylpeys, joka ei anna periksi anteeksi pyytämiselle ja - antamiselle. Jeesus kehotti seuraajiaan rukoilemaan anteeksiantamisen henkeä: "Ja anna meille velkamme anteeksi, niin kuin mekin annamme anteeksi niille, jotka ovat meille velassa." (Matt. 6:12.) Jumala kuulee rukouksemme, jos sydämemme ei ole katkera toinen toisiamme kohtaan. Katkeruuden ja vihan täyttämän sydämen on vaikea lähestyä niitä ihmisiä, joiden kanssa on tullut konflikti. Samasta syystä Jumalan puoleen kääntyminen voi myös olla vaikeaa. Kun pyydämme armoa ja siunausta itsellemme, niin meidän on pyydettävä samaa myös toisillemme. Kun toimimme näin, niin Rakkauden ja anteeksiantamuksen henki valtaa mielemme ja mieli vapautuu pimeyden voimien siteistä.

"Jos te annatte toisille ihmisille anteeksi heidän rikkomuksensa, antaa myös taivaallinen Isänne teille anteeksi. Mutta jos te ette anna anteeksi toisille ei Isännekään anna anteeksi teidän rikkomuksianne." (Matt. 6:14,15.) Jeesus ja hänen opetuslapsensa ovat elämässään ja opetuksessaan samoilla linjoilla. Paavali sanoo: "Pitäkää huolta, että tulette toimeen keskenänne, antakaa anteeksi toisillenne, vaikka teillä olisikin moittimisen aihetta. Niin kuin Herra on antanut teille anteeksi, niin antakaa tekin." (Kol. 3:13.) 
Anteeksiantaminen toisille on tärkeä ehto sille, että me itse saamme anteeksi. Anteeksiantamisen henki on Kristuksen henki. Jokainen lunastettu sielu, joka tulee kerran asumaan taivaassa ja uudessa maassa on Kristuksessa saanut armon täyttyä Kristuksen hengellä. "Kansa, joka siellä asuu, on saanut syntinsä anteeksi." (Jes. 33:24.)

Ei kommentteja: