keskiviikko 29. elokuuta 2012

Luomisen - ja lunastuksen historian kokemusperäinen tunteminen!

"Jumala näki hyväksi antaa kaiken täyteyden asua hänessä sekä hänen välityksellään tehdä sovinnon ja hänen ristinsä verellä vahvistaa rauhan kaiken kanssa, mitä on maan päällä ja taivaissa." (Kol. 1:19-21 UKR.)

"Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa." (Kol. 1:19-21 VKR.)

"Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen." (Kol. 1:14.)

Luominen ja lunastaminen koskevat koko maailmankaikkeutta. Näissä on kysymys suurista ja ihmeellisistä asioista. Em. teksteissä toistuu yhä uudelleen sanat: hän, hänen, hänessä sekä sanat: kaiken ja kaikki. Kysymys on Jeesuksesta Kristuksesta, hänestä ja hänen työstään.

Jeesuksen suorittama lunastustyö on niin kattava ja täydellinen, ettei kenenkään tarvitse syntiensä tähden hukkua, koska "hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen." Kaikki on valmiina meitä varten. Lahja on valmiina vastaanotettavaksi. Armo on jokaista ihmistä niin lähellä, että hän voi siihen tarttua Jumalan antamalla uskolla. Este taivaaseen pääsylle eivät ole meidän syntiset tekomme vaan epäuskomme. Epäusko on suuri este Jeesuksen luo tulemiselle, hänen lahjansa vastaanottamiselle ja hänelle antautumiselle. Ihminen ei voi millään omilla keinoillaan sovittaa syntejään. Meidän veremme ei tuo meille sovitusta, vaan Kristuksen veri. Luominen ja lunastaminen ovat molemmat Kristuksen työtä. Meidän pitäisi paremmin tuntea oma historiamme. Jos emme tunne luomisen historiaa, niin lunastuksen historia jää myös salaisuudeksi. Koettu historia on erilaista kuin teoreettinen tieto historiasta. Meillä on etuoikeus kokea luominen ja lunastaminen Kristuksessa jo tänään!

Ei kommentteja: