perjantai 3. elokuuta 2012

Monenlaisia kirjeitä!

Kirjeen kirjoittaminen on toisille hyvin vaikeaa, mutta toisille se on helppoa ja mieluista puuhaa. Kaikki varmasti pitävät siitä, jos he saavat mieluisan kirjeen, sähköpostin tai tekstiviestin.
Kirje on henkilökohtainen kontakti ihmiseen. Se voi sisältää iloisia tai surullisia asioita, rohkaisevia tai masentavia viestejä. Voimme saada kirjeitä läheisiltämme, kaukaisilta ystäviltämme tai aivan tuntemattomilta ihmisiltä. Kiitoskirje tai haukkumakirje, aikaansaavat vastakkaiset reaktiot, mielessämme. Kirjeen kirjoittaja voi olla ystävämme tai vihamiehemme. Virkakirjeet ilmoittavat meille tärkeitä asioita siitä, mitä on tapahtunut tai miten meidän pitää toimia. Ne voivat olla laskuja, jotka meidän pitää maksaa eräpäivään mennessä tai dokumentteja ja asiakirjoja, jotka meidän on syytä tallettaa huolellisesti. Saatamme joutua vaikeuksiin, jos olemme leväperäisiä asioittemme hoidossa tai hävitämme tärkeitä kirjeitä. Jotkut saamamme kirjeet ovat niin merkittäviä, että säilytämme ne koko elämämme ajan. Jälkipolvetkin voivat säilyttää niitä tuleville sukupolville. Kaikkein mieluisimpia kirjeitä ovat varmaankin rakkauskirjeet. Ne ovat niin henkilökohtaisia kirjeitä, että piilotamme ne toisiltamme. Voiko rakkauskirje olla milloinkaan vaarallinen? Kyllä voi! Se on vaarallinen silloin, jos se tulee sopimattomalta henkilöltä. Sopimaton henkilö voi olla mm. "salarakas", joka tuhoaa esim. kihlatun tai avioliitossa olevan elämän. Sähköinen viestintä on tuonut sanavarastoomme uuden käsitteen, roskaposti. Roskapostia varten on kehitetty ohjelmia, jotka siivilöivät sähköpostimme ja heittävät epäilyttävät kirjeet roskakoriin menevien viestien joukkoon. Roskaposti voi sisältää vaarallisia viruksia, jotka saattavat tukkia tai tuhota tärkeitä tiedostoja koneellamme. Ne voivat olla ovelia juonia joiden avulla yritetään huijata meitä tai saada meidät pahaan koukkuun. Roskaposteihin sisältyy hyvin usein laittomuutta, rikollisuutta eri muodoissaan. Meillä pitää olla koko ajan "tuntosarvet koholla", ettemme joutuisi petetyiksi.

Raamatussa on paljon tärkeitä kirjeitä. Oikeastaan koko Raamattu on tärkeä kirje. Se on Isän rakkauskirje meille kaikille. Raamattu on tärkein kirje, jota meillä on etuoikeus lukea päivittäin. Se sisältää uskomattoman hyviä uutisia, jotka tekevät mielemme iloiseksi ja täyttävät sydämemme ilolla ja riemulla. Tämän kirjeen äärellä voi silmiimme nousta monenlaisia kyyneleitäkin, mutta sanoman vastaanottamisen jälkeen ilo ja rauha täyttävät sydämen ja toivo kannustaa elämään.

Haluan kirjoittaa vielä eräästä muustakin kirjeeseen liittyvästä asiasta. Tämä liittyy persoonaan. 

"Niin kuin sinä lähetit minut maailmaan, niin olen minäkin lähettänyt heidät. --- Kun minä olen heissä ja sinä olet minussa, he ovat täydellisesti yhtä, ja silloin maailma ymmärtää, että sinä olet lähettänyt minut ja että olet rakastanut heitä niin kuin olet rakastanut minua." (Joh. 17:18,23.)
"Te itse olette meidän suosituskirjeemme, joka on kirjoitettu meidän sydämiimme kaikkien ihmisten nähtäväksi ja luettavaksi. Olettehan te selvästi Kristuksen kirje, jonka kirjoittamisen hän uskoi meille. Tätä kirjettä ei ole kirjoitettu musteella vaan elävän Jumalan Hengellä, ei kivitauluihin vaan ihmissydämiin". (2. Kor. 3:2,3.)

Isä lähetti Poikansa Jeesuksen maailmaan pelastamaan meidät ja tekemään kaikessa Isän tahdon. Jeesus ilmaisi meille Isän olemuksen ja luonteen. Jeesuksen kautta opimme tuntemaan Isän. Jeesus oli Isän kirje maailmaan. Jeesus on lähettänyt vuorostaan seuraajansa maailmaan Jeesuksen kirjeiksi.

"Jokaisessa lapsessaan Jeesus lähettää kirjeen maailmalle. Jos sinä olet Kristuksen seuraaja, hän lähettää sinussa kirjeen siihen perheeseen, siihen kylään ja sille kadulle, missä asut. Sinussa asuva Jeesus haluaa puhutella niiden sydäntä, jotka eivät häntä tunne. Ehkä he eivät lue Raamattua tai eivät kuule ääntä, joka puhuu heille sen sivuilla. He eivät näe Jumalan rakkautta, joka ilmenee hänen teoissaan. Mutta jos sinä edustat Jeesusta oikealla tavalla, niin saattaa olla, että he sinun avullasi oppivat ymmärtämään hänen hyvyyttään ja oppivat rakastamaan ja palvelemaan häntä." (TKL. s. 101.)

Oletko ajatellut kirjettä tästä näkökulmasta?

Ei kommentteja: