lauantai 12. syyskuuta 2009

"Kuolleet pyhimykset" eivät toimi hyväksemme

"Relativismi on filosofinen näkemys, jonka mukaan kaikki on suhteellista, yksilökohtaista, että on vain "makuasioita" eikä ehdottomia yleispäteviä totuuksia ole, olemassa." Raamattua lukevat ymmärtävät, että on olemassa absoluuttinen eli ehdoton totuus, jonka keskiössä on Jeesus Kristus. Totuuden Henki johtaa sellaisen ihmisen kaikkeen totuuteen, joka rakastaa totuutta. Totuuden rakastaminen ei ole uskonnon teorian ja opinkappaleiden palvontaa. Totuus, joka vapauttaa ihmisen on persoona. Totuus kirkastuu Kristuksen kirkkauden kautta. Yhteys Jeesukseen on totuuden etsijälle kaikkein tärkeintä. Totuuden teoriasta ei ole mitään hyötyä, jos käytännön elämä on totuuden vastaista. Pään tieto ei tuo autuutta. Sydämen usko ja suun tunnustus pelastaa ihmisen, koska ne liittävät ihmisen Jeesukseen, rakkauden sitein. Kristuksen veri eli hänen sovitusuhrinsa on aina pelastuksemme perustana. Evankeliumia ilman ristiä ei ole olemassa.

Kerran eräs nainen väkijoukosta sanoi kuuluvalla äänellä: "Autuas se kohtu, joka on sinua kantanut! Autuaat ne rinnat, joita sinä olet imenyt!"
Siihen Jeesus sanoi: "Niin, autuaita ovat kaikki, jotka kuulevat Jumalan sanan ja noudattavat sitä." (Luuk. 11:27,28.)
Mietin, että tuleeko näissä sanoissa ensimmäisen kerran esille "Marian palvonta?" Huomaa, että Raamatun symboliikassa nainen edustaa seurakuntaa. Nainen halusi julistaa Marian autuaaksi. Ei Ihminen eikä seurakunta voi julistaa ketään ihmistä autuaaksi. Vastauksessaan naiselle Jeesus siirsi autuuskysymyksen ihmiskeskeisyydestä Jumala- ja sanakeskeisyyteen. "Autuaita ovat kaikki, jotka kuulevat Jumalan sanan ja noudattavat sitä." Maria ja kaikki muutkin Jumalan uskolliset palvelijat, jotka ovat kuolleet, eivät ole "pyhimyksiä", joilla olisi välittäjän tehtävä. Yksi on välittäjä, Jeesus Kristus. Kuolleet eivät tiedä mitään. He eivät kuule rukouksiamme, ja he eivät voi välittää rukouksiamme Jumalalle. Jeesus toimii tällä hetkellä ylimmäisenä pappinamme taivaassa ja Hän kuulee rukouksemme ja vastaa niihin ja toimii välimiehenämme parhaaksemme. Hän myös itse rukoilee meidän puolestamme.

2 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Jopas sattui! voisi huudahtaa, jos uskoisi sattumiin ;-)
Itse vuodattelin juuri äsken myös muutaman rivin tuosta Totuus-aiheesta, kun ärsyynnyin niin sanan väärinkäytöstä.

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei Aila!
Kiinnostuin kommentistasi ja kävin lukemassa blogiasi. Käytimme tosiaan jopa samoja sanojakin toisistamme tietämättä.