keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Tunteita ja tuoksuja

Kiitos, Sanni, hyvästä huolenpidosta ja, vieraanvaraisuudesta. Lepo, hyvä ruoka ja vielä parempi seura virkistivät, matkamiehiä.

Mieleeni jäi erityisesti käynti edesmenneen miehesi haudalla. Hyvin hoidettu hautausmaa on lähellä kotiasi, kauniilla paikalla, järven rannalla. Kauniit kukat, pensaat ja puut olivat siististi omilla paikoillaan. Korkealle kohoavat, vihreät, kapeat pylväshaavat seisoivat suorina kuin sotilaat, vartioiden vainajien viimeistä lepopaikkaa. Lämpimät auringon säteet, leppeän tuulen tuomat syyskesän tuoksut ja ilman raikkaus tekivät hetkestä muistettavan.

Kerroit, että teillä oli tapana miehesi kanssa käydä läheisellä järvellä kalassa. Miehesi kuoleman jälkeen meni tovi ennen kuin rohkenit lähteä kalaan yksin. Sitten tuli päivä, jolloin sait voimaa ja rohkeutta laskea verkot vesille. Kun kävit kokemassa verkot, sait kalan. Menit kalan kanssa miehesi haudalle ja sanoit, että nyt olen käynyt yksin kalassa ja sain tällaisen hauen. Onnistumisen ilon jakaminen kaksinkertaistaa ilon. Kuinka suureksi ilo kasvaakaan, kun jaoit kokemuksesi meidän kanssamme ja saan jakaa sen nyt kaikille blogini lukijoille? Näin voimme kaikki yhdessä iloita. Toivottavasti saat vielä monia hyviä kalansaaliita, kotijärvestäsi.

Herkkä hetki Kyöstin haudalla päättyi rukoukseen, jossa muistimme omaisia ja sukulaisia Herran edessä.

1 kommentti:

Sanni kirjoitti...

Kiitos Paavo,kyllä nyt on lähdettävä taas järvelle,kun toit sen noin kauniisti esille.Minulla on ollut verkot pussissa jo monta päivää odottamassa järvelle lähtöä,mutta on tuullut aika lailla,nyt ei niin kovasti tuule.
Olette olleet mielessäni,varsinkin iltaisin,kun käyn nukkumaan saan tuntea ,että kannatte siellä minuakin Jumalan tykö.Se tuo turvallisen tunteen.Muistetaan näin toisiamme.Kiitos teille käynnistänne.