lauantai 5. syyskuuta 2009

Lipsuva vai luja ote!


 
Jeesuksen ristin kuolema ja Hänen ylimmäispapillinen toimintansa, välittäjänä Isän luona, antavat meille rohkeutta lähestyä Jumalaa. Jeesus kuulee rukouksemme. Tämä rohkaisee meitä tuomaan Hänen eteensä kaikki mikä painaa mieltämme. Raskain taakka, joka painaa mieltämme on synti ja sen seuraukset. Jos Jeesus ei olisi voittanut tätä vihollista, olisimme tuhon omat. On rohkaisevaa tietää, että "meillä on Isän luona puolustaja, joka on vanhurskas: Jeesus Kristus. Hän on meidän syntiemme sovittaja, eikä vain meidän vaan koko maailman." Tuomion päivänä voimme tulla rohkeasti esiin, koska Jeesuksen täydellinen rakkaus meitä kohtaan on karkottanut pelon. Pelastusvarmuutemme on Jeesuksessa. Jos pelastuksemme lepäisi meidän varassamme, toivo olisi kadonnut ja masennus vallannut mielemme. Kun turvaudumme Jeesukseen ja luotamme Häneen joka hetki, kaikissa tilanteissa, Paha ei saa otetta. Johannes kirjoittaa (1 Joh. 5:18,19) Pahan isolla alkukirjaimella. Tässä viitataan persoonalliseen Pahaan. Kysymyksessä on Jeesuksen ja meidän pahin vastustajamme, Paholainen, "joka etsii kenet voisi niellä."

Paha ei saa otetta. - Tästä tulee mieleeni "lipsuva ote". Paholaisen ote meihin on "lipsuva", jos otteemme Kristukseen on luja ja vahva.
Jumalan sanassa tulee esille, että uskovilla on pelastusvarmuus Jeesuksessa, mutta meidän ei saa unohtaa sitä tosiasiaa, että omilla valinnoillamme voimme menettää tämän varmuuden. Jos hylkäämme Jeesuksen, varmuus pelastuksesta katoaa saman tien. Jumalan tahtoon taipuminen on päivittäinen asia. Jumalasuhteen hoitaminen on kaksisuuntaista, niin kuin on kaikkien muidenkin suhteiden kohdalla. Valvominen ja rukoileminen kuuluu tärkeänä osana uskovan jokapäiväiseen elämään. "Kuuliaisuus on parempi kuin uhri." Jumalan lapset tietävät olevansa turvassa Pahalta, kun he ovat Jeesuksessa. Tämän tähden heitä ei pelota. Voitto synnistä ja iankaikkinen elämä tarjotaan meille Jeesuksessa Kristuksessa. Jeesus on Todellinen. "Ja tässä Todellisessa me elämme, kun olemme hänen Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa. Hän on tosi Jumala ja iankaikkinen elämä."

Saamme siis tulla rohkein mielin Jeesuksen luo. Jeesuksen luo saapuvan ei tarvitse kokea pettymystä eikä torjutuksi tulemista. Uskon kautta vastaanotettu Jumalan rakkaus ja Jeesuksen Kristuksen armo on suurin lahja, jonka saamme omistaa. Tämä lahja antaa meille paljon iloa, toivoa ja rauhaa.

Ei kommentteja: