keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Kävin eilen Rukajärvellä ja Loma-Ajakassa

Olen vuokrannut leiriläisilleni useampana vuonna maastopyöriä Ruka Safarikselta. Viime kesän tarjouksen ehtona oli se, että kävisin tutustumassa Ruka Safariksen Iisakki-Villageen. Lunastin lupaukseni eilen ja vierailin tässä erikoisessa kylässä. Kylä on rakennettu Rukajärvelle. Idea on saatu Paanajärven kylästä, joka kuuluu nykyisin Venäjän puolelle. Ruka Safariksella on tarkoitus rakentaa 32 Paanajärven Rajalan kartanon rakennusta. Valmiina on jo 14 rakennusta. Jouni Karjalainen esitteli kaikki nuo rakennukset minulle eilen. Harpoimme pitkin pihapiiriä ympäriinsä. Nähtävää oli niin paljon, ettei kaikki jäänyt mieleen. Rakennukset oli nimetty Paanajärven talojen mukaan. Nimet: Iisakin Talo, Alinan Tupa, Papin Talo, Tonttula, Hääaitta, Rantasauna, Country-lato jäivät mieleeni. Pihapiiriin oli tehty monenlaisia aktiviteetti-pisteitä, kuten tikanheitto-, jousiammunta-, "Tappara"-kirveenheitto-, tulenteko- ja suopunginheitto-pisteitä jne. Pienellä lammella oli lauttoja, jotka oli tarkoitettu vesipoolo-peliä varten. Kodat ja laavut vilisivät silmissäni vähän joka ilmansuunnassa. Rannassa oli kirkkovene, kanootteja ja tavallinen vene. Rantasaunan yhteydessä oli myös poreallas. Talvella tämä kylä on täynnä elämää. Viime talvena Kuusamoon lensi n. 14 suoraa lentoa, erityisesti Hollannista, tuoden matkailijoita tähän eksoottiseen kylään.

Ruka Safaris halusi esitellä minulle tämän paikan, koska he tietävät, että järjestän nuorten leirejä, erityisesti kesäisin. On mielenkiintoista tietää kuinka paljon esim. Eräripari/Nuorten Seikkailuleiri tässä paikassa tulisi maksamaan. Hinta saattaa olla niin korkea, ettei meillä ole varaa järjestää leiriä tässä kylässä.

Viime kesän leirimme Loma-Ajakassa oli menestys. Kaikki sujui erittäin hyvin ja palvelu oli erinomainen. Tunnelma oli hyvin kotoinen ja lämminhenkinen.

Eilisellä matkallani kävin myös Loma-Ajakassa. Vaihdoimme puolin ja toisin unohtamiamme tavaroita. Valtterin saama palkinto, hieno fileerauspuukko löytyi. Laitoin sen tänään postissa Valtterille. Hän varmaan ilahtuu saadessaan sen takaisin. Leena ja Risto Niemi olivat ahkerassa työn touhussa. He rakentavat uutta kelo-mökkiä rannan tuntumaan. Mökki oli kohonnut jo harjakorkeuteen. Jykevä mökki siitä tuleekin, koska kelot olivat tosi paksuja. Saa nähdä onko mökki valmiina jo ensi kesänä. Pihapiiri oli nyt hiljainen, koska lähes kaikki kesällä olevat eläimet olivat poissa. Oli mukava nauttia teehetkestä Leenan ja Riston kanssa ja muistella kesän tapahtumia. Ostin tuliaisiksi pari purkkia Ajakka-järven muikkua tomaatilla. Toisen purkin annoin Terholle.

Kiitos Ruka Safariksen Jouni Karjalaiselle ja Niemen pariskunnalle mukavasta vierailupäivästä. Hyvää syksyä ja voimia, työhönne! Jumalan siunausta ja varjelusta koko pitkän ja pimeän talven yli uuteen kesään ja, lämpöön!

Ei kommentteja: