maanantai 14. syyskuuta 2009

Kun hakkaat omat halkosi, ne lämmittävät sinua kahdesti

Tänään loppui kesälomani ja aloitin työni. Eilen illalla saapui Kuusamoon yhdeksän Avustuspalvelu ADAn ihmistä. Meillä on tällä viikolla "Iloinen mieli" -kampanja Koillismaalla. Huomenna lähdemme Taivalkoskelle. Ihmiset saavat tulla syömään lämpimän aterian. He saavat vaatteita, kodin tekstiilejä, leluja, kirjoja jne. ilmaiseksi. Taivalkoskella lahjoitetaan myös "Lahja luovuudelle" -konsertin kolehti. Kirjoitin tästä aiheesta aiemmin. On mukava aloittaa työ "Iloisella mielellä."

Aamurukouspiiri alkoi myös tänään. Jatkamme siitä mihin jäimme keväällä. Luimme psalmin 48, "Siion on Jumalan kaupunki." "Suuri on Herra, ylistäkää häntä! Hän asuu omassa kaupungissaan, pyhällä vuorellaan." Uutta Jerusalemia rakennetaan parhaillaan. Pian kaikki on valmiina ja Jumalan omat noudetaan asumaan tähän ikuiseen kaupunkiin. Ikuinen kaupunki ei ole Rooma, vaikka sitä nimeä Roomasta käytetäänkin. Rooma edustaa suurta Babylonia. Babylon saa Jumalan tuomion ja se tullaan hävittämään maan päältä tyystin. Ilmestyskirjassa on yksityiskohtainen selostus Babylonista, sen synneistä ja Babylonin tulevasta tuhosta. Jumalan kansan tulee lähteä kiireesti pois Babylonista, ettei se joutuisi kärsimään niistä kauheista vitsauksista, joilla sitä lyödään.

Kun tein työsuunnitelmia toimistollani ja järjestelin papereitani, silmiini osui A 4, jossa oli otsikkona "Hyvän mielen viikko." Sunnuntai on oikeasti viikon ensimmäinen päivä, joten aloitan siitä, vaikka monisteessa maanantai on laitettu viikon ensimmäiseksi päiväksi. Maanantai on viikon toinen työpäivä. Oikean viikkojärjestyksen voi tarkastaa esim. keskiviikosta. Keskiviikon pitää olla, nimensäkin perusteella, keskellä viikkoa.

1. Sunnuntai: Jos teen aina vain sen, mitä osaan, tulen aina olemaan sitä, mitä olen tänään.
2. Maanantai: Joka aamu herätessä on mietittävä, mitä hyvää tänään voisi tehdä, sillä kun aurinko laskee, se vie mennessään palan elämästäni.
3. Tiistai: Joku näkee vuoren vuorena. Toinen ottaa sen luonnonilmiönä, jonka päälle on kiivettävä.
4. Keskiviikko: Elämä antaa meille takaisin sen minkä me annamme toisille.
5. Torstai: Opi toisten erehdyksistä, sillä elämä on niin lyhyt, ettet ehdi tehdä kaikkia virheitä itse.
6. Perjantai: Kun hakkaat omat halkosi, ne lämmittävät sinua kahdesti.
7. Sapatti: Tänään on se päivä, jolloin saamme uskoa, että huominen on, toivoa täynnä.


Nämä ajatukset olivat Loma-Ajakan ilmoitustaululla. Mikä ajatus näistä kolahti sinuun eniten?
Minusta perjantain ajatus on aika mukava ja omaperäinen.

Kävimme illalla Annen kanssa Tean 12-vuotissynttäreillä. Mikael oli mukana. Tea on kiinnostunut Raamatusta ja hengellisistä lauluista.

Naapurin Markku oli käynyt puolukassa. Ostin häneltä 11 kg kypsiä puolukoita ja puhdistin ne saman tien. ADAn johtaja osti 20 kg. Markulle jäi vielä kauppaan viemistäkin, ainakin pari ämpäriä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terve Paavo
Hienoja ajatuksia siellä Ajakan seinällä.Tuo torstai kannattaisi pitää mielessä.Ylen Teema kanavalla pyörii sarja, jossa BBC:n toimittaja Louis Theroux liikkuu Amerikassa ihmettelemässä ja ottamassa selvää jenkkien ihmeellisistä ajatuksista ja harrastuksista.Jokin aika sitten hän vieraili sellaisessa porukassa,joka lupasi leipoa miljonäärejä mukaan lähtevistä ihmisistä.Vähän samaan tyyliinhän toimivat myös amerikkalaislähtöiset,Suomessakin toimivat verkostomarkkinointiyritykset.No,siinä kuitenkin eräs näistä asiaansa uskovista sanoi jotain sellaista,mitä näistäkin teeseistä voi havaita.Positiivinen ajattelu.Ei niin huonoa,etteikö jotain hyvääkin.Luis kysyi,että mitä ajattelet,jos jäät auton alle ja jalkasi katkeaa.Kaveri vastasi,että olisin todellakin iloinen.Jäinhän sentään henkiin.Meikäläinenkin tahtoo lannistua vastoinkäymisistä.Ei jaksa muistaa,että niistäkin voi seurata jotain hyvää.Nyt meillä on kotona sattunut vesivahinko kylpyhuoneen lattiassa ja kun ajattelin ääneen,että mitähän hyvää tästäkin voisi seurata,niin vaimoni heitti että saadaanhan me nyt tehtyä se kauan harkittu remontti sinne.Että näin.Positiivista ajattelua kannattaa harrastaa.Ainakin se on rakentavampaa, kuin se ikuinen polskiminen kaulaa myöden kuravedessä.Kaikkea hyvää sinulle Paavo.On ollut mukava lukea sinun rehellisiä juttuja.Oon vain ollut laiska kommentoimaan.Mutta tässä hengessä;tulipahan nyt kirjoitettua pitempää tekstiä.Kunhan saat sen kasvisravintolan pyörimään,niin tulen nakertamaan sinne porkkanaa. Terv.Jorma

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei Jorma!
Kiitos kirjoituksestasi. On mukava kun blogille tulee uusia kirjoittajia, se rikastuttaa ja laajentaa näköaloja.

Toivottavasti saat remontin tehtyä mahdollisimman pian ja kaikki menee hyvin.

Porkkanat ovat terveellisiä ja suoraan maalta otettuina raikkaita ja maukkaita. Katsoin muutama päivä sitten, kuinka suureksi porkkanani olivat kasvaneet. Kylvin siemenet maahan, kun kesä oli jo pitkälle ehtinyt. Porkkanat olivat pikkusormen paksuisia, mutta erittäin maukkaita.

Nähdään!