maanantai 21. syyskuuta 2009

"Jumala katsoo taivaasta maan ihmisiin"

"Mieletön se, joka ajattelee: "Ei Jumalaa ole." Vanhempi käännös sanoo hulluksi sellaista, joka ei usko Jumalan olemassaoloon. Psalmissa 53 esitetään Jumalalle valitus yleisestä turmeluksesta, joka maailmassa vallitsee. Jumalattomien ihmisten teot ovat Jumalan silmissä inhottavia.

Sana "jumalaton" viittaa sellaiseen, jolla ei ole Jumalaa. Psalmissa mainitaan väärintekijät ja ne, jotka ovat unohtaneet Jumalan. He ovat jumalattomia ja heidän tekonsa ovat pahat. Jumalattomien viha ja pahuus kohdistuu erikoisesti Jumalan kansaan. Jumalan lapset, jotka muodostavat Jumalan kansan, ovat aivan erikoisesti jumalattomien maalitauluna. Psalmissa 53 sanotaan jumalattomien "joutuvan kauhun valtaan - ennennäkemättömän kauhun - sillä Jumala lyö hajalle kansansa vainoojien luut. Jumala on heidät hyljännyt, ja häpeä on heidän osansa."

Psalmi 53 panee meidät miettimään asemaamme Jumalan edessä.
"Jumala katsoo taivaasta maan ihmisiin, hän tutkii onko kellään ymmärrystä, onko ketään, joka etsii Jumalaa. Kaikki he ovat hylänneet hänet, kelvottomia kaikki tyynni! Ei ole ketään, joka tekee hyvää, ei yhtäkään. Nämä jakeet riisuvat meiltä "omavanhurskauden viitan" ja paljastavat meidät kaikki syyllisiksi Jumalan edessä. Olemme kaikki syntisiä, itsessämme täydellisesti turmeltuneita. "Me harhailimme eksyneinä kuin lampaat, jokainen meistä kääntyi omalle tielleen. Mutta Herra pani meidän kaikkien syntivelan hänen kannettavakseen." "Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen Kristukseen, ja sen saavat omakseen kaikki, jotka uskovat. Kaikki ovat samassa asemassa, sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta, mutta saavat hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jeesus on lunastanut heidät vapaiksi." Koska olemme kaikki samassa asemassa, jumalattomia ja syntisiä, tarvitsemme kaikki Vapahtajan. Kun vastaanotamme Jeesuksen Vapahtajaksemme ja tunnustamme hänen herruutensa ja annamme itsemme hänelle kokonaan, voimme olla varmoja, että Jeesuksen ansiot ovat Jumalan edessä täysin riittävät ja niiden kautta voimme seistä Jumalan edessä tuntematta alastomuuden tuomaa häpeää. Jumala katsoo taivaasta maan ihmisiin. Mitä hän näkee? Hän katsoo sinuun ja minuun. Mihin me katsomme tänään? "Ne, jotka katsovat häneen, säteilevät iloa, heidän kasvonsa eivät punastu häpeästä."

Ei kommentteja: