lauantai 19. syyskuuta 2009

Nosta lippu Jumalan kunniaksi!

Avustuspalvelu ADA:n väki järjesti tänään koskettavan ja siunaavan jumalanpalveluksen Kuusamon kirkossamme.

Alkutervehdyksessä luin Ps. 20:6, "Me saamme iloita sinun voitostasi ja nostaa lippumme Jumalamme kunniaksi."
Uskon, että jos jollakin oli lippu puolitangossa tilaisuuteen saapuessaan, niin pois lähtiessä se oli nostettu ylös asti.

Sinäkin voit saada tuon saman rohkaisun ja vielä suuremmankin, kun rukoillen luet seuraavat Raamatun tekstit, jotka olivat esillä, tilaisuudessamme:
1. Ps. 67
2. 2 Joh. 1-11 (Lue myös alaviitteet)
3. 1 Aik. 29:10-20
4. Matt. 26:47-56
5. 2 Kun. 6:8-23
6. Ps. 34
7. Ps. 139

Minulle jäi mieleen taivaan sotajoukkojen runsaus ja se, että ne ovat aina valmiina taistelemaan totuuden, oikeuden ja rakkauden puolesta. Jeesus olisi saanut heti kaksitoista legioonaa enkeleitä apuun ja enemmänkin, jos Isän tahto olisi ollut pelastaa hänet ristin kuolemalta ja roskajoukon häväistykseltä. Uskon, että nuo taivaan sotajoukot olivat jo paikalla tuona hetkenä, kun Jeesus sanoi nämä sanat. Samoin olivat paikalla myös pimeyden ruhtinas ja hänen joukkonsa. Jeesus ei kuitenkaan halunnut pelastaa itseään kärsimyksiltä ja kuolemalta, vaan hän halusi pelastaa meidät kuoleman vallasta iankaikkiseen elämään, kirjoitusten mukaan, koska tämä oli Isän tahto. Isä ei ollut antanut enkeleilleen lupaa pelastaa Jeesusta tästä koetuksen hetkestä. Jumalalle uskolliset enkelit toimivat heti kun he kuulevat Jumalan käskyn. Valmius Jeesuksen pelastamiseen oli läsnä, mutta Jumala ei antanut käskyä Jeesuksen pelastamisesta. Jeesus oli Getsemanessa kolme kertaa pyytänyt Isää ottamaan kärsimyksen maljan häneltä pois. Mutta meidän tähtemme siihen ei suostuttu. Jeesus alistui kaikessa Isän tahtoon. "Hän alensi itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, ristinkuolemaan asti." Jeesus halusi tehdä kaikessa Isän tahdon mukaan. Meillä tulisi olla sama mieli kuin Jeesuksella. Meidän tulisi luovuttaa oma tahtomme Jeesukselle, että Hänen tahtonsa saisi tapahtua elämässämme. Jeesus opetti meitä rukoilemaan: "Tapahtukoon sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaassa."
Isän tahto tapahtuu taivaassa, koska siellä ei ole tällä hetkellä yhtään kapinoitsijaa. Jeesus pyysi meitä rukoilemaan, että Jumalan tahto tapahtuisi myös maan päällä. Joka kerran, kun kaikesta sydämestämme rukoilemme Jumalan tahdon tapahtumista elämässämme, taivaan voimat ovat vierellämme auttamassa meitä toteuttamaan Jeesuksen, Pyhän Hengen ja Isän, tahtoa. Jumalan lapsina meitä rohkaisee se, että niitä, jotka ovat meidän puolellamme, on enemmän, kuin niitä, jotka ovat meitä, vastaan. Jeesus on voittaja ja mekin olemme voittajia Hänen kanssaan.
Nosta lippu Jumalan kunniaksi!

Ei kommentteja: